Visu’ meu din tinerete

Visul meu din tinerete era sa am fibra optica  in casa , gen , infipta in  calculator. Au trecut multi ani si cu timpul am realizat ca nu prea foloseste la nimic fibra  optica pana in casa , daca nu primesti si viteza de fibra  optica .

Pana la Gigabit , in principiu , cablul UTP merge OK .

Acum ceva vreme mi-am tras  abonament d’ala mare gigabit de la RDS .  Aveam fibra pana la usa , asa ca am lasat cablul pana la calculator.

De doua luni ma bantuie RDS ca ei vor domne sa schimbe tot . Sa-mi bage fibra in casa. Nu prea imi convine ca  am canalete si chestii si imi deranjeaza reteaua  si nu mai am nevoie de inca un echipament in plus in casa ( media convertorul)

Nu conteaza , RDS  astazi a venit si mi-a implinit visul “cu forta “. De-aici si expresia , ai grija ce-ti doresti !

Mai jos e proba.  Nu merge Gigabit , dar nu e de la ei. routerul meu poate sa suga maxim 700 Mbps.

Altceva e interesant  si anume ca uploadul merge numai cu 30Mbps. Nu nu e o buba , e treaba de contract. Asa vand ei internetul. Gigabit , da’ numa pe download. Adica torente chestii.

Daca vrei sa zicem sa iti ai propriul cloud , un NAS acasa care sa iti tina chestii si sa ai access din alta parte , pai nu prea, gen asta e 30 Mbits. In reteaua lor sunt 100, in Bucuresti . La UPS , 30Mbs.

Nu conteaza, candva tot vom cobori si noi din copac. Si, da , stiu , pot sa imi iau  Gigabit simetric (metropolitan) cu abonament business. Eh, inca nu sunt gata sa merg business.

 

RDS-SPEED TEST

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LONDON

 

 

 

 

 

 

 

FRANKFURT

 

 

 

 

 

 

Iaca am gasit si pe unii mai defavorizati, in Africa de SUD.

 

speedrcsAFRICADESUD

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Nicutz
Nicutz
9 years ago

La capitolul transfer de date noi stam bine cu infrastructura …. altii abea acum isi trag fibre ! Am fost la un amic in Anglia si avea net pe fir de telefon, ADSL. Prin Franta am auzit ca tot asa…

admin
Reply to  Nicutz
9 years ago

În UK am un amic care are fibra în casa și viteze de 30 – 80 Mbps, cred ca depinde de locație. În Franța colegii mei au cablu UTP dar nu prea ii mai interesează ca au cam toți abonament de mobil la Orange cu internet LTE nelimitat. Cand îți merge și pe hotspotul pe iPhone cu 100Mbps, nu prea îți mai pasa de cablu. La hotel mergea slăbuț, 4-5Mbps, dar e hotel, na. La birou cam 10-20, dar nu eram singur

Malin
8 years ago

Romania e chiar quality la infrastructura de net. Tin minte cum in anii ’90 bagau baietii de la Romtelecom si de la CFR fibra peste tot si lumea nu stia la ce folos ca si in ziua de azi sunt multi de merg pe linii de cupru. Ei bine aici in Mallorca (si nu numai) daca prinzi dincolo de centrul orasului fibra esti norocos (si vorbim de maxim 200MB download cu 20 upload parca). Daca stai la periferie trebuie sa te multumesti cu ceva linie de cablu TV sau vreun VDSL si daca stai la sat ca mine nici alea… Read more »