Poveste cu cardul RATB

De sezon, nu? Ma astept sa mi-o bagati p-aia cu ” ce faci , ma, acu’ ne canti numai despre pietoni si transport in comun ?”

De fapt m-am gandit la asta in seara in care mergeam la restaurantul de care am scris mai devreme, inainte de Paste , cand inca nu se stricase rabla. Dar acum, aparent am mai mult timp liber sa completez.   RATB a introdus cardurile astea, cred ca acum vreo 10 ani. Stiu ca eram student si ca imi faceam abonament la RATB din doua motive.

1. Era redus 50%, iar de restul de 50% faceai decont la facultate, deci gratis. Ma rog eu nu faceam decont ca nu eram la “buget” ci imi plateam studiile , dar asta e alta poveste.

2.Ma combinasem cu nevasta-mea si ea mergea cu autobuzul,  ca altfel , mie nu-mi folosea nimic, ca nu stiam in tot Bucurestiul cum sa ajung intre macar 2 puncte utile folosind RATBul.

Eh si cand am luat eu prima data cardul RATB, fix asta din poza , acum 10 ani , mi-a cerut ala 2 , sau 3 lei. Nu mai tin minte. Ala de la ghiseu. Un gras, la Sfantu’ Gheorghe. I-am dat o hartie de 5 ( 50 000 , pe vremea aia , cred)  si mi-a dat inapoi pula rest , ca vezi doamne , imi da el o coperta de plastic transparenta de care am nevoie.

I-am zis burtal sa-si bage coperta in cur si sa-mi dea restul ca era frumos macar sa ma intrebe daca vreau , comunistul pulii mele. Ala a zis ca eu sunt comunist si ca sunt retardat ca o sa mi se futa cardul in 2 sau 3 ani  ca se “demagnetizeaza” si urmatorul card ma va costa mai mult , 4 lei, moama , si posibil ca voi pierde si banii de pe asta.

I-am mai explicat odata cum e cu muia si i-am cerut restul Nu e ca si cum eram student la electronica si stiam ce e ala tag RFID, nu  , nu.

Ala aproape ca facea spume , ca sunt un prost  ca stie el ca toate cartelele se demagnetizeaza.

Au trecut 10 ani . Cardul n-are nici pe dracu’ si nici n-ar avea ce sa aiba.

DSC_0495

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
7 years ago

[…] telefonică a casieritei off-line ( nu știu cum se traduce asta)  ce-mi încărca cardul. Gen “pune-mi și mie de zece […]