Lumea mea se face praf. Gena zgarceniei

Toate fuse si se duse…

Dupa ce furia rosie isi dadu  obstescul  sfarsit  venii acas’ de prin straini sa caut optiuni de inlocuire. Bine probabil , ca imi bag picioarele si ma fac ca uit de topicul asta o vreme.

Dar pana una alta dadui in buton sa imi pornesc cealalta rabla , aia cu windows , sa ma uit pe autosamsar si ce-o mai fi. Mi-adusei aminte ca am lasat saracia pornita toata saptamana cat am fost plecat. Oricum era mort windozu’, nu stiu ce a patit. Whatever. Buton de pornire, dar pula . Repair , cacat, nimic.

Hiren boot CD , rescris MBR la SSD-ul de OS , ca se pare ca era muci. Pula boot. Incercai un benchmark de smartctl , se duse dracu hardisk-ul de tot din device-uri , de avusei nevoie de reboot cu cold start ca sa mai apaie. Incepui sa ma  ingrijorez.

Ok, wiped  out , create partition , repornit odiosul installer de Windows 7. Imi trase la muie si imi ceru drivere de USB3.0. Muie right back , mutai stickul intr-un USB 2.0.

 

Zic, “gata , fraiere! Te dovedii! “. Copiaza fisierele instant de pe stick pentru ca SSD SATA III, dupa care-mi fute una in moalele capului.

DSC_0493

 

 

 

Sunt prea zgarcit , in pula mea. Prea… si n-am nici bulan la treburi d-astea, asa ca mereu cad prada propriei zgarcenii. Every fucking time!  In 2011, am luat saracia asta de OCZ Agillity 3, ca era cel mai ieftin SSD  sata 3 cu viteze  de scriere citire de pisti 400 MB/s in benchmarcuri.  Bine, 4 ani sunt respectabili, doar ca mereu sunt prins in pozitii naspa de failuri d-astea.

Ma rog , respectabili daca ignor ca am avut ecrane albastre in Win7 vreun an , pana am gasit fix de firmware pentru el, ca era o pocnitoare . Dupa fixul de firmware si vitezele au mai scazut , normal , spre 300MB/s.

M-am saturat  sa tot repar orice si sa fac mentenanta la orice,  sa pule in cur. Sunt mult prea batran sa-mi risipesc timpul asa.

Bine , nici nu stiu de ce ma incapatanez sa am  saracia aia de desktop. Orice om pe care il cunosc si care primeste masina de serviciu, inceteaza sa isi mai cumpere masini.  Eu primesc calculatoare de serviciu, gen laptopuri de peste 5 ani . Si toate-s  cam bune, la toate am full access intr-un fel sau altul. Cu toate astea  …

DSC_0494

Acu’, in timp ce imi faceam automoratoriu ca nu voi mai fi zgarcit, macar cand e vorba de calulatoare,  ci voi cumpara numai “intel like ” ma gandeam asa ca ce-ar fi sa nu imi mai caut eu masina SH , ci sa-mi iau in pula mea una noua , un Logan gepelist, gen, ca mai mult de 10 000 nu pot da pe o masina fara sa ma sinucid in prealabil.

Nevasta zice ca nu si nu , ca sunt prea tanar sa renunt la visele mele risipitoare de a-mi lua Jeep ( or alike) si plm, dar eu stiu ca  diferenta  lunara dintre  pretul GPL si cost motorina la cat merg eu cu masina face fix rata de leasing , la Logan , normal.

Din toate genele vicioase , pe care le puteam mosteni din familie , cumva m-am pricopsit numai cu zgarcenia, dar e scrisa in bios. Oricat m-as educa pe parcursul unei zile, in dimineata  urmatoare ma trezesc fix la fel de zgarcit ca cu o zi ai devreme.

Orice-as incerca, de la “dezvoltare personala” la calcule logice , matematice, totul dureaza pana seara. Cum adorm , totul se rescrie cu doza initiala de zgarcenie, iar dimineata o iau de la cap si mi se pare ca la orice concluzii as fi ajuns cu o zi inainte sunt gresite.

 

Macar e misto la munca prin straini ;). Tocmai ce-am invatat ca si aia sunt zgarciti :). Dar nu la monitoare.

DSC_0491

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments