TP-LINK Extender & Mercure Olympiapark

Am p-acasa o saracie de wireless range extender de la TP-Link. Asta :

995192_LB_00_FB.EPS_1000

 

Nu scriu ca sa va spun  ce smecherie e repetorul asta de wireless si ce clatite bune face el , ca e o pocnitoare. Dar nici sa va spun ca e naspa nu scriu. Ci  doar ca atunci cand dispare (din orice motive) reteaua pe care o repeta el, te cam arunca in pagina lui de configurare , pe un link rutat in LAN  ca tplinkextender.net

Cum mi se intampla si in cazul de fata in timp ce ma dau pe netul astora de la Mercure.

Ce zici , or fi pus user/parola admin/admin ? Or fi , dar nu stiu sigur ca cica ( cel putin in Germania) e absolut ilegal sa accesezi echipamentele cuiva fara autorizatie chiar daca e prost si nu si-a luat masuri de securitate. Dar, na , ziceam si eu asa. Play!

 

Mare lucru nu poti sa faci cu el , decat sa iei parola de la reteaua la care se conecteaza , daca asta are parola, sa  aloci ce IP-uri vrei tu si cui vrei , eventual sa mai faci niste DNS poisoning prin LAN, phishing  ,  sa rescrii firmware-ul , sa faci ceva jucarii pentru copii folosind serverul de DHCP ,  sa schimbi parola lui de administrare , etc.

Bineinteles ca si astea-s ilegale , si le mentionez doar asa , ca notiuni teoretice. Doar nu ma dedau la astfel de acte josnice.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
9 years ago

[…] nu e bai, din fața casei folosesc o pocnitoare de repetor de wireless pe care îl aveam […]