Îl lansara și pe asta la apa

You probably heard that more and more android customers are switching to iPhone” e ceva ce zice nenea ala pe care nu știu cum îl cheamă în prezentarea Iphone 6s.

Bahahahaha! Right.

Da,  am văzut prezentarea Apple, înregistrată,  ca nu mai am telefon iPhone de mult sa vad streamingul.

E mai mult despre software și nu am nimic de comentat. Oamenii se pricep la asta. Chiar fac din căcat bici.

Ce aduce nou pe piața iPhone6s?

“3d touch” – flegme și  muci. O găselniță pe care ” au inventat-o” ei care e de fapt un senzor de forță pentru apăsarea pe ecranul capacitiv sa îți ofere niște meniuri contextuale în funcție de cum apesi.  Ceva asemănător e pe Samsung cred ca de la S4, doar ca pe long press short press, etc. Deci da, a trebuit sa vina Apple sa o facă primii #calumea. Doar ca nu. Huawei au anunțat deja tehnologia și au lansat-o acu’ o săptămână (hihihi) pe Mate S.
Și ăștia de la Huawei au și un UI interesant.
Altfel, cum spuneam integrarea ăstora de opțiuni în ios 9 al lor e apetisanta, recunosc.

Ce-au mai inventat?
Uumm, blitzul pentru camera frontala, aia de selfie.
Veți zice: Ce mah?
Relax, au un booster la ecran, când dai cu blițul se face alb și baga mai mult curent în vena, zic ei, luminează 3x fata de strălucirea maxima pe modul normal.
Deci nimic cu adevărat hardware. Doar ceva tweaking firmware și adaptare soft. Bine și asa, bravo lor ca s-au gândit la asta.

Camera foto de 12 megapicsi,  nene! 50% în plus…fata de vechiul iPhone, haha.
Îți dai seama? Eu am de 20MP la Z3, zilele trecute,  la Berlin parca, Sony a venit cu Z5,  care are camera de 23 de megapixeli.

Ca sa nu fiu cârnat,  și la mine, cele mai mișto poze pe automatic, cu HDR and shit le scot atunci când camera se setează singura la 8MP. Surplusul pana la 20 e folosit la noise reduction și alte calibrări/ filtre.

Adevărul e ca pozele pe care le-am văzut în prezentarea ălora și care ei susțin ca nu sunt aranjate ci fix scoase din camera  par sa arate mai bine un pic  decât ce scot eu din Z3. Și pozele de la Z3 sunt un pic peste alea din iPhone 6.
Ma rog, nu știu exact, poate o mai conta și șoferul,  cum se spunea pe vremuri.

Ah, au mai inventat “live photo”, un fel de Vine ( care sunt niște filmulețe de 6s) ,  doar ca mai scurte, de 1.5 sec,  sau 1.5 x 2, nu rețin sigur.
Ce rețin e ca tehnologia e puțin diferita. Imaginea se salvează tot ca poza, nu e nevoie sa faci nimic în plus, iar play dai pe baza de force feedback de ala.
Mmm. Mizerii, deși e posibil sa prindă.

wpid-wp-1441835414424.jpg

Au mai inventat filmarea 4k și sunt mândri de ea.
Cam cum am eu pe z3 de o veșnicie deja.

Z5 filmează în 8MP…
Cu rezoluția rămâne cum am stabilit 6s+ are full HD, celalalt mai puțin.  Toată lumea a trecut la 2500+. Pana și allview.  Z5 premium merge în 4k,  când e cazul.

Wifi de 866mbps, zic ei. Asta suna bine . Sa vedem.

Au scos procesorul A9,  care promit aia de la Apple ca e cu 90%  mai iute decât anteriorul, la video, iar la sarcini în general cam cu 70%.
Sa vedem .
Pe scurt, Apple,  cum ne-a obișnuit,  face ca guvernul și inaugurează fiecare km de autostrada, chiar dacă ei sunt un pic mai mult ramasi im urma.

În ultima vreme îmi lasă impresia ca fac doar design de carcase pe care le numeroteaza din 0.S în 0.S.

Eh, sa le fie de bine. Și lor ai fanilor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments