Controller diferential TECH EU-21N D5.

Legat de incalzirea in pardoseala. Imi mai lipsesc cateva chestii.

Una extrem de utila e asta :
image

Controllerul asta , in afara de cele patru functii  indispensabile ( taie lemne , bate cuie , fute-n cur si da la muie)  se foloseste si la ceva cu adevarat util si anume:

Ai nevoie de ceva care sa iti opreasca pompa de recilculare a apei in cazan atunci cand temperatura in cazan scade sub  temperatura din instalatie ( adica in aumulatorul de apa)

 

Standard  schemele de centrala prevad controlul pompei de apa sa fie facut cu un termostat de contact sau imersat in cazan. Anume , cand temperatura in cazan e mai mare de 65 de grade , pompa baga . Asta e ok  atat timp cat arde focul. Insa cand nu mai arde , la schemele cu puffer , vei avea in acumulator o temperatura mai mare de 65 de grade, iar în Cazan, din moment ce foc nu mai e, nici căldură nu se mai injectează în apa, ci se disipeaza. Practic, pompa ta va merge în disipatie, risipind căldura aiurea în Cazan și pe coș pana când temperatura va scădea sub 65 de grade. Cam rudimentar. Cam neeconomic. O soluție e sa ridici temperatura de pornire a apei, deci de funcționare a cazanului la 70, 75 de grade, și se diminuează din pierderile cu disipatia când pompa lucrează fără foc, apare însă o mica problema când foc ar mai fi un pic, dar nu mai razbeste apa care vine din puffer rece. Adică nu o mai poate urca ușor la 75 de grade. Și o toleranta mai mica a sistemului la supraincalzire. Scade diferența între temperatura de funcționare și cea de avarie, 95-100 grade.

O combinație mult mai buna e controlerul asta diferențial. Măsoară temperatura în cazan și în puffer. Cand diferența e mai mare decât un prag pe care îl setezi, în Cazan > decât în puffer, pompa baga mare. Cand cazanul se răcește sub temperatura acumulatorului sau la fel, pompa se oprește.

Mai are și alte funcții antiinghet și antigripare. Eu l-am luat la 350 de lei incluzând transportul.

Manualul mai jos :

 

Manual si certificat de garantie TECH EU-21N D5.

 

Luatz de va montatz…. sau ceva. Nu va spun de unde sa il cumprati , ca ziceti ca fac reclama pe urma :P.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Zsolt
Zsolt
6 years ago

Salut, am cumparat si eu unul, pana acum ce am dedus: A1 e manual, la A2 setezi diferenta de temperatura monitorizata, (eu am pus 3 grade) iar A3 e valoarea la care sa porneasca pompa in cazul in care pun foc iar pufferul e rece. Presupun ca pana aici e ok. Mai are si un A4, (valoare 0) nu am gasit nicio informatie … Stii ceva despre asta? Tu la ce valoare ai setat A2?

Merci

Zsolt
Zsolt
Reply to  Catalinx
6 years ago

Merci pentru raspuns.

Alex Rusu
Alex Rusu
5 years ago

salutare! mai este cineva pe-aici? vreau sa intreb daca a mai gasit cineva un fel de meniu secret la acest controller atunci cand esti in modul manual apesi tastele menu+exit nu am gasit nimic vre-o descriere ceva pe net ce ar insemna

Alex Rusu
Alex Rusu
5 years ago

vreau sa te mai intreb unde ai senzorul T1 de la puffer? jos sau sus?

Alex Rusu
Alex Rusu
5 years ago

aha multumesc ! inseamna ca e ok asa

eu
eu
2 years ago

I-am contactat pe cei de la firma TECH si mi s-a confirmat ca meniul A4 restaureaza setarile de fabrica a controlerului

Deasemenea, meniul de service poate fi accesat apasand tasta MENU in timp ce tasta EXIT esta apasata.