Dependenta de oameni. Totul pleaca din fasa

Tag: Dependentele de orice fel creeaza vicii comportamentale si nu sunt , neaparat,  sanatoase.

Am citit asta. Primit pe facebook bineinteles. Numai mizerii citesc in ultima vreme, dar daca asta  imi  recomandati ce sa fac , e si vinovatia mea limitata la posibilitatile de evadare din cercurile de social media.

Ideea centrala este :

Nu alege o soție cu care să poți să trăiești. Alege o soție, fără de care să trăiești îți va fi imposibil”.

Nimic mai gresit. Nu o vad la modul misogin “alege o sotie” ,ci valabil si invers.  Fireste am primit articolul din feedul unei femei si presupun ca e  oarecum incurajator sa stii ca ai pe unu’ legat cu lantul de tine, care nu poate trai fara tine, care crezi tu ca nu te va insela niciodata , ca ce-ar putea face el fara tine, care daca viata ta s-ar sfarsi s-ar sinucide 5 secunde mai tarziu , dupa ce te-ar fi tinut de mana pana in clipa in care l-ai fi pierdut din privirea si mintea-ti incetosate.  Romantic pana peste poate.

Si ca sa va stric romantismu’ am sa va spun ca asta e ca intr-un banc:

+18.

O fute Ion pe Maria si la sfarsit o intreaba:

-Marie, Kung Fu ?

-Fu bine , dar si mai bine era daca mai aveai o pula sa mi-o bagi in cur in acelasi timp…

-Mda.

Stiind orice barbat ce inseamna asta , alta  neavand de unde sa ia , pac rugaciune la providenta  daca cumva se mai poate aproba inca  o pula.

Un oarecare zeu se indura si ii mai da o pula lu Ion care face acum o treaba mai buna , insa :

-Daca ai avea trei pule  sa-mi  faci dubla penetrare  in cur ar fi superb!

Inapoi la rugaciune si i se mai aproba o pula. Inapoi pe bancul de teste , Maria e in extaz dar:

-Ioane , daca ai avea patru pule m-ai lesina efectiv !

Asa ca Ion se roaga din nou  daca nu cumva , se mai poate macar inca o pula . Zeul exasperat ii explica:

Ma, Ioane! Eu iti pot da cate pule vrei. Da’ sacu’ cu coaie cine-l cara ?

 

Exact asa e si aici . Un barbat dependent de  femeie e un sac de coaie mai mult decat un vraf de pule . Pentru ca un barbat sa nu poata trai fara o femeie , trebuie sa fie intr-o oarecare masura handicapat , sau incapabil din orice motiv  ( de la probleme fizice, psihice , la lene si delasare) sa isi indeplineasca singur toate sarcinile minimale pentru a avea o viata decenta.

Adica , e musai ca undeva barbatul asta trebuie sa gaseasca o femeie cu rol de mama care face  pentru el mult mai mult decat ar fi cazul.

Nu , nu !Cazul ala in care el va iubeste si voi stati cu curu’ in sus , nu faceti nimic pentru el , iar el nu poate trai fara a va servi toata viata si a va tine in puf   fiind exact  cazul pe care il visati umede  –nu exista oricat de super femei ati fi voi , iar daca exista , individul are pobleme psihice de submisivitate si am  aproape certitudinea ca nici voi nu vreti sa stati langa un asemenea om . Asta daca mansarda voastra e curata si daca nu aveti cumva voi probleme in a va trai viata .

Altfel spus , tatalui meu  cred ca i-ar fi pe undeva aproape de imposibil sa traiasca fara mama. Nu stiu daca si invers e valabil .

Nu e handicapat, e relativ sanatos raportat la media de sanatate a romanilor de varsta lui si  tehnic ar fi capabil sa supravietuiasca.

Doar ca de vreo 35 de ani, sau mai bine , a externalizat activitati precum curatenie , gatit si altele.  Ghiciti cine le face pe alea. Si nu , nu e vreun greiere si la “viata lui ” a muncit destul si inca mai munceste . Sunt altii mai dependenti si  ce vreau sa spun e ca asta nu va aduce voua ca femei vreun privilegiu pe care il visati, ci responsabilitate si +munca .

Pai da, multumesc pentru sfat .

Se aplica fix la fel si invers ! D-aia eu n-as sfatui pe nimeni  sa ajunga in situatia de a nu mai putea trai fara altcineva si as spune ca putina educatie iti asigura o viata  mai fericita  fara iminenta capcanelor relatiilor din care  odata nu mai poti iesi , pentru ca nu poti trai fara celalalt.  Celalalt care se poate transforma  in speculantul celalalt  , sau nemultumitul celalalt , daca tu esti cumva  infirmul relatiei sau sufocaciul ei.

Orice ar insemna asta . Fie ca e vorba de dependenta materiala , sau ca forta de munca , sau de dependenta sentimentala.

Cred ca e absolut imposibil sa ai o relatie asezata in termeni decenti si relativ corecti, daca  celalalt partener stie ca tu nu poti trai fara el. Da, stiu e cu love si cu oameni care nu se abuzeaza si nu se exploateaza . In your dreams ! Sau asteapta ca vreo doua luni la rand diminetile celuilalt sa fie mereu insorite , in timp ce ale tale nu .  Sau invers .

Rumega asta : Prizonier intr-o relatie din care nu poti nici macar sa vrei sa iesi. Nu mai suna asa romantic , nu?

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
8 years ago

fara de care -Who the fuck talks like that? Eu care fara de tine:-)
Nu stiu altii cum sunt dar cred ca unii oameni au prea mult timp la dispozitie.
Gen, ok ai gasit consortul/consoarta dupa care n-are sens sa teoretizam,
sa distribuim roluri si atributii si sa facem planning. Traieste acolo si gata. Merge sau nu. Si ar trebui sa fii fericit cel putin la fel de tare ca atunci cand ai fost singur sau macar sa nu ai atata timp liber pe mana cat sa-ti pui problema daca poti trai ‘fara de care’ sau nu.