Unboxing AirGrid M2-HP-16 NEW. Proiect nou

Tot din operatiunea monstrul , am nevoie sa mut internetul 100 de metri mai harcana  . Sigur , se face cu cablu si switch , router, dar harcanaua ar trece prin casa unei vecine care locuieste intre cele doua proprietati. Pot pune cablu pe stalpii de curent din fata portii , nu incomodeaza pe nimeni , cred , dar e cam ilegal si e pe domeniu public.

Wireless-ul bate cam 30 de metri in jur , insa sunt case si nu trece prin ele . Cu un repetor il pot face sa bata mai mult dar, tot nu trece prin case de caramida cu acoperisuri de tabla .

 

Am cautat solutii , in principiu ceva antene pe care sa le pot atasa unui router  si pe care sa le urc pe casa , pe undeva sus, ca sa “bata” peste casa vecina.

Magazinele sunt pline de mizerii ca asta de la emag. Nu, acesta nu este un link afiliat , e doar sa  va uitati la ce sa nu cumparati ca nu imi imaginez de ce ar vrea cineva sa dea 320lei pe o antena directionala de exterior , pe numele ei :”Antena Directionala Exterior TP-Link 5GHz, 30dBi, Conector N-Type”. Serios, inteleg ca e utila , dar iti mai trebuie un cablu de antena  calibrat pentru  5Ghz , sau 2.4 Ghz . In functie de antena. Si de router. Iti mai trebuie un adaptor de la  Ntype la RP-SMA , porturile standard pentru routerele  care au antene detasabile  , ca nu toate au . Cum are , de exemplu Asusul meu  RT-AC68U din Bucuresti , pe care am dat vreo 600 de lei , dar la fel cum are si  routerul de la tara Netis nustiucum , pe care am dat 75 de lei.

Eh si cablul ala trebuie sa il scoti cumva de unde ai routerul , sa ai grija sa nu il tasezi intre pereti geamuri , etc , ca se fut microundele si mai prinzi pula semnal. Va place exprimarea mea stiintifica? E un intreg curs despre microunde si rezonanta , daca va intereseaza, foarte greu treceai de cursul ala la facultatea de electronica. Dar nu il tin eu acum. V-am spus pe scurt despre ce e vorba.

Deci ,  pe scurt , de ce cacat ai vrea sa dai banii astia cand exista chestia asta.

O produce Ubiquiti si se gaseste si in romania  , bineinteles nu la magazinele de inutilitati scumpe, gen emag. Glumesc, au si chestii utile , dar mi se pare aberant ca nu am gasit asta .

Pentru ca acesta nu este un articol comercial nu va spun de unde am luat-o decat daca va intereseaza. Gasiti pe net , oricum. M-a costat 270 de lei  + 12 lei un cablu de 15 metri.

DSC_2104

Si contine antena,  care are in emitorul central, ce crezi ? Un router wireless/ access point  . De fapt, e mai mult decat atat. Poti sa faci chestia asta Acceess Point standard , repetor , statie de trasnfer punct la punct sau punct la multipunct  .

DSC_2105

DSC_2106
In spate se infige un cablu de retea cu power over ethernet inclus

 

DSC_2108
Acesta este un access point

Practic sa iti duci netul la peste 10 km ( iti mai trebuie o antena sa faci o conexiune punct la punct). Are sistemul ei de operare , cu  monitor de conexiune de date de …gasiti pe site-ul lor detalii daca va pasioneaza , momentan eu nu stiu cum merge, ca doar am desfacut-o.

Iar acesta este injectorul de curent prin cablu de retea ( PoE) . Intr-o gaura intra cablul de retea de la router , in alta parte  cablul pe care il vom urca la antena iar prin spate  cablul de curent.

DSC_2109

Iar acesta este o piesa de mare ajutor gradata. Nu se vede gradatia , dar ma credeti pe cuvant ca e acolo si ajuta la stabilirea elevatiei.

Pe scurt eu am sa urc antena la 7 metri  si doresc ca  raza ei sa atinga pamantul in fata casei mele care se afla cam la 100 de metri ( in linie dreapta ) de unde o voi inalta . Pe  baza de calcul de  arctan( 7/100) iese un unghi de cam 5 grade  de cerc.  Iar eu nu am  gradatie la ochi , nici la mana. Sigur ca se poate regla cu o lanterna laser , dar asta inseamna sa ma sui noaptea pe antena :).

 

DSC_2114

 

Va spun eu ce am rezolvat mai incolo.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
9 years ago

[…] de sistemul AirMax de la Ubiquity,  de care am menționat […]

trackback
9 years ago

[…] AirMax-ul ăsta e vorba. L-am urcat sus, mai întâi la 6 metri, deși matematica spunea 7. Atât a fost țeava,  iar […]