Matematică de clasa a VII-a. Tangenta

Legat de sistemul AirMax de la Ubiquity,  de care am menționat ieri.

Am scris undeva la final ca trebuie sa dau o înclinație pe verticala (ii spune elevație),  care la mine e negativa, ca bate în jos nu spre sateliți și ma întreabă cineva, al cărui nume nu am sa-l menționez ca să nu ne facem de râs – că de unde stiu eu care e inclinatia . 

Pe scurt, parcă am învățat sa calculam asta în clasa a 7a.  Intr-un triunghi dreptunghic raportul dintre catetea opusă unghiului în cauză  și cateta alăturată lui se numește tangentă. Iar ca sa afli unghiul, aplici funcția arctangentă. Nu , nu mai ai nevoie de tabele de calcul sau calculator cu functii trigonometrice. Doar de google .

Mai clar, am desenat aci pe tableta copilului (nu d-aia cu touch-screen,  de care credeți voi),  ca sa fie clar cum vine, ca râd ăștia de la școala generală de noi. Ma rog,  nu neapărat de mine.

Talentul meu la desen e alta poveste.

wpid-wp-1446102321642

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
GLU
GLU
8 years ago

GRESIT 😛
Tangenta este cateta opusa supra cateta alaturata, deci in cazul tau: A’B/A’B’. In rest e corect, dar ai uitat un ” ‘ ” la B-ul de la impartitor. 😉
Spor la masurat inaltimea si instalat.

GLU
GLU
8 years ago

Ai dreptate, ce draq am vazut eu greseala??? :)))))

GLU
GLU
8 years ago

:))))))
Am zis ca-s obosit de dimineata, nu mai vad bine, mi-am sters ochelarii, ma si gandeam sa-mi iau liber azi, dar mi-ai stricat planul :)))))

speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

sa ne spui si noua la sfarsit cum merge netul.
parca te vad ca ai dat o gramada de bani si nu merge ca e bruiat de un ruter pe 5 GHz din vecini, asa ca o sa ajungi tot la intins cablul pe stalpi.

trackback
9 years ago

[…] AirMax-ul ăsta e vorba. L-am urcat sus, mai întâi la 6 metri, deși matematica spunea 7. Atât a fost țeava,  iar cuplată cu încă una, se făceau 12 metri,  care nu […]