Ochelari de soare

Vine vara. Iar.  Dacă te uiți că îmi iau concediu mereu vara și mereu undeva la mare ai zice că îmi place. Dar nu.
Deloc.

Eh și cum vine și mă scârbește, mă uit ca iar nu mi-am făcut ochelari de soare și de vedere.  Mai mult de condus vreau.

Nu, heliomati nu-s buni. Am avut două perechi. În primul rând că nu sunt polarizati.  Apoi alte probleme. Nu intru în detalii. 

Sau hai să :
Am geamuri atermice la mașină și niciun heliomat nu se închide  suficient.

În schimb se închid  în alte circumstanțe în care nu ar trebui. Iar asta nu ar conta dacă s-ar închide destul atunci cand am nevoie. 2 perechi, una alba, una neagră,  ar rezolva tot anul.

În fine, port ochelari de vreo 5 ani și ceva și de vreo 3 tot zic să îmi fac unii de soare cu dioptrii.  Mă enervează ăia normali, fără. 

Dar sunt prea  zgârcit și nici nu am auzit de  ochelari cu dioptrii polarizati.

Până atunci conduc așa 😒.

image

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
GLU
GLU
7 years ago

Mda. Noi ochelaristii chiar avem probleme cu ochelarii de soare vs cei de vedere. A trebuit sa imi schimb si casca de schi intr-una cu viziera, ca nu imi incapeau ochelarii de vedere sub cei de schi. Pe MTB este nasol prin padure in coborare cu viteza alternanta umbra-soare, asa ca am ajuns la un compromis: mi-am schimbat ramele ochelarilor cu unele care permit atasarea unei rame cu lentile de plastic pentru soare, peste cei de vedere. Se pun si se iau usor, cand e nevoie. Baiul e cu GRIJA ce trebuie avuta cu lentilele detasabile de soare. Pana acum… Read more »

admin
Reply to  GLU
7 years ago

Exact, poze! Că de metoda asta nu auzisem.

GLU
GLU
Reply to  admin
7 years ago

Da-mi te rog o adresa de mail pe mailul meu 🙂

Fery
Fery
7 years ago

eu am comandat ochelari de vedere cu dioptrii si de soare si polaroid, tot in unu. Si e asa de misto la volan, ca nu se mai reflecta soarele din asfaltu vietii sa iti futa retina. Deci se poate. Lentile Zeiss de sticla, ceva rama no-name, 400. De ron. Best 400 I ever spent. Deci recomand. Daca ai ceva nevoi speciale (sorry, nu m-am putut abtine), gen cilindric etc., poate e mai scump. Ale mele sunt ceva infim, gen -0.5, de nici nu prea am nevoie de ei, dar ca ochelari de soare polaroid sunt ze shit.

admin
Reply to  Fery
7 years ago

Da,eu sunt cu nevoi speciale, cilindri cu dioptrii de 0.75/1.25. La ce firmă zici ca ai făcut?

Fery
Fery
Reply to  admin
7 years ago

sincer sa fiu, m-am bagat in cluj in primul butic de ala de optica stradala care parea mai spalat asa si am intrebat – opticriss, optinova, ceva avion de asta opti..