Dacă poți să-i faci cuiva un rău

Să nu cazi. Să nu dormi. Să nu ierți.  Un fel de Eat, Pray, Love dar cu mai puțin sirop și mai mult miros de carne în sânge pe grătar.

Un vechi prieten al cărui nume nu vi-l pot spune, că n-am de ce să vreau să stau de declarații nimănui despre asta, avea o vorbă, pe care o auzise și el de la altcineva, al cărui nume chiar nu vreau să-l pronunț:

-Dacă poți să-i faci cuiva un rău, fă-i!

Păcat că am uitat în timp vorba asta, m-aș fi umplut de bani până acum. Nu e o glumă. Și de ura  celor suferinzi, dar de aia chiar nu îmi pasă. Hehe, câtor oameni aș fi putut să le fac rău tot timpul ăsta de când muncesc onest. Fraier, măh.

O data, o data!  într-un an și jumătate am uitat să pliez oglinzile, am și văzut, dar mi-a fost lene sa ma intorc, iar azi gasit una din ele dată peste cap.#Nemarebrânză.

Mereu, cum nu sunt atent la o chestie, cum vine unul să-mi dea cu căcat pe clanță. Ce contează că nu câștigă nimic din asta, sau că nu înțeleg eu motivația gestului. Are el ceva, știe el ceva, arde ceva în el și se eliberează așa. Nici nu pot să urăsc pe nimeni pentru asta. N-ai cum să-l urăști pe unu pe care-l înțelegi, în sinea ta.

Așa suntem noi acilișea și așa funcționează lumea asta.

Nu e bai, în cazul ăsta, mașina a fost gandită sa reziste si la mizerii de gen și chiar nu o iau ca pe o ofensă, ci ca pe o aducere aminte. Si nu , refuz sa cred ca a lovit-o vreun idiot cu masina din greseala. Am parcat intr-un loc unde e pur si simplu imposibil asa ceva.

Și nu-s ipocrit să-i judec pe alții că ce răi sunt ăia și ce bun sunt eu. A fi bun e o alegere curajoasă, riscantă, de multe ori prostească.

Nu e mare branza si cum am spus nu e nicio paguba, doar că uneori ma gandesc ca evoluez în direcția greșită , raportându-mă la locul unde trăiesc.

Practic, nu am nicio șansă de succes aici, Darwinistic vorbind, mă întrept către pieire și mă voi corecta.

Intrând într-o si crescând o familie sunt obligat cumva la a incerca sa devin mai puțin nesuferit și bulangiu pentru o relație functională. Cumva uit si pare si mai recompensatoriu să mă port rezonabil si cu alții din bula în care acționez eu, nu numai cu familia, doar că nu e util să extind modelul indefinit. Nu aici, nu în țara asta.  Aici, când ai șansa să-i faci cuiva rău, ii faci și gata! Nu-ți pierzi timpul cu procese de conștiință că cine știe când mai ai ocazia, dacă nu îi vine lui rândul să te ardă primul și-ți zice pe urma și ”sic, fraiere!”.

Știi vorba aia, te ard acum , când ești la mâna mea, nu mai las eu pe altă dată. E la fel ca dictonul ”nu lăsa pe mâine ce poți face azi.”

Nu e o surpriza, stiam asta demult și eram și prolific. Sunt suparat pe mine ca uit. Data viitoare  am sa tin minte. Primul care interacționează cu mine si nu-și protejează curul o suge . Să nu ziceți că nu v-am spus.

Când ai să fii jos și-ai să mă vezi cum dau cu pumnul în tine până sare sânge și râd isteric, să știi că nu-s rău, nu-s bulangiu, nici nu pot spune că-mi face plăcere, doar mă conformez și nu vreau să fiu slab. Țara asta e plină de caractere puternice! Așa trăim.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments