Laptopurile lui Negoita

Mie imi place in sectorul 3, am mai spus-o, dar asta in comparatie cu celelalte sectoare, nu asa la modul absolut.

Adica, macar aici, jegul are si el o culoare placuta.

Mai vezi un spatiu verde, un pom,un pavaj, “un” multe locuri de joaca, o panseluta, d-astea. Ce conteaza ca costa cat o galaxie intreaga, ideea e ca bani de cheltuit sunt si la celelalte primarii, indraznesc sa cred ca si ei ii sifoneaza cumva, dar nu se vede.

Am inteles indignarea oamenilor care se plang de  pavaje peste pavaje si costurile aferente, dar nu ma pricep neaparat la chestiile astea si nu mi se pare frapant. Frapant mi se pare cand e vorba de lucruri la care ma pricep.

Stiu, stiu – ar trebui sa fiu recunoscator si pentru astea, nu carcotas : Multumeeeesc, Doaaaamne!

Acestea fiind spuse, am fost pana la scoala sa o ajut pe invatatoarea copilului sa conecteze laptopul din dotare la un proiector si la niste boxe in acelasi timp, ca nu au fost in stare sa conecteze boxele la sistemul de proiectie direct din amenajare, pentru ca presupun ca nu stiu ei ca sunetul se transmite implicit prin HDMIsi putea fi preluat de acolo. In fine, detalii, de unde sa stie scoala sau cine se ocupa de proiectare chestii d-astea. Oricum, tot e misto ca au proiector , care e si wireless, doar ca odata conectat la wireless-ul lui nu mai ai internet, pentru ca bridge si  chestii d-astea, chiar nu am asteptari, asa ca trecem peste.

Deci ce e de facut?  Sa trag cablul HDMI prin clasa, sa leg laptopul la el , sa ii explic cadrului didactic ce si cum,  sa leg cablul de sunet ( jack de 3.5)  si sa setez  sunetul sa nu mai fuga prin HDMI ci pe boxe. Cam ca in poza asta, nu e mare lucru dar doamna nu stie si nu insist, nici eu nu le stiu pe toate.

sunet

Si imi spune, din una in alta, ca laptopul pe care  tastam a costat 4500 de lei, ca asta a fost “pretul” cu care a intrat in scoala si ca e dat de “Negoita”. Inteleg ca de primarie. Stiu, e bine ca le-a dat, nu zic nu . Dar imi cam cade fata. Nu am siguranta ca aia sunt banii, nu am vazut niciun document, dar banuiesc ca da, nu am intrebat eu cat costa, ca eram cu treaba mea.

E o pocnitoare. Eu nu am avut niciodata laptop asa de prost, raportat la vremurile lui.  Nu il gasesc exact in vreo oferta acum , dar e cam ca asta. E mai vechi cu un an, dar intelegeti voi ideea. Nu cred ca are nici SSD, dar din nou, intelegeti voi.

hpscoala

Nu va mai pun poza cum arata un laptop de 4500 de lei, sau cum trebuie sa arate unul de uz intens, profesional, ca exagerez si pe urma ziceti ca fac reclama . Dar, cam ca al meu asa, cu specificatii un pic mai low end si modelul de anul trecut, gen.

In mintea mea e un cuvant: Costul e TRIPLU!

Cica scoala publica e gratis. A-ha.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Robert
Robert
7 years ago

Pai au uitat sa adaugi și prețul software-ului educațional de la Siveco. Ca fac aia pe banda rulantă doar ca nu le folosește nimeni. Ca și dacă vrei nu poți, ca îți crapă din 5 în 5 minute.

Robert
Robert
Reply to  Catalinx
7 years ago

Gratis pentru end user, ministerul tot plătește pentru el.

Manowar
7 years ago

Ba, da’ la DNA ai sunat?

catalinx
catalinx
Reply to  Manowar
7 years ago

Au sunat alții, că povestea e veche, eu doar m-am lovit de ea. Au și dat primăria în judecată aia de la USR pe motive de că nu le arată actele.
În fine, are mai multe dosare pe rol, cum de e liber, nu știu. Probabil ca nu ia el direct nimic