Muie [de la] BCR

Titlul trebuia sa fie ” Cum te fute o banca chiar si FARA  sa fii clientul lor” dar e prea lung.

Serios, au gasit astia de la bancile din Romania o solutie si pentru asta, daca ar fi fost o problema ca nu pot fute cetatenii care nu le sunt clienti.

Am evitat sa fiu client BCR cat am putut eu. Din mai multe motive pe care nu le voi detalia aici. Pe scurt, pentru ca reputatia  ii precede.

Mai pe lung, a venit vremea de-am trimis factura la agentia prin care prestez si asteptam, conform contractului, ca la 5 zile lucratoare de la emitere sa rastoarne basculanta cu lire in contul meu.

Lire, da, ca de ce pula mea as mai vrea sa lucrez pe lei acum cand se anunta dublarea salariilor pe toate fronturile, la toti bugetarii. Se intelege ca daca se inventeaza salarii duble se vor inventa si lei dubli, nu? Ca cifre, ca  valoare, na. Mai vedem.

Nu de alta, dar acum ca  am scapat de alte cheltuieli cu schimbarea organizarii in munca as vrea sa imi platesc  restul de credit de la masina, ca datoriile si prostia “doare”. Si asteptam cam nerabdator, sa zic asa.

Si-mi zic ieri astia de la banca mea de poloneji, Idea – am sa scriu si despre asta odata, ca au refuzat o plata pe contul de lire,  ca banca din “Anglia”, sau ordonatorul, a incercat sa rastoarne basculanta nu cu lire, ci cu lei, iar ei nu fac conversie de curs.

Initial m-am ofuscat, ca am crezut ca sunt ca sunt ca aia de la BRD, carora nu am putut sa le plasez un  transfer de lei din contul meu ING in contul de EUR de la ei, ca ei nu fac conversie.

Dupa aia am zis mai bine asa, ca era o dubla conversie si pierdeam la curs, dupa care am observat ca de fapt lipsesc vreo 1600 de lei ( NOI, BAH! ) si m-am enervat pe partenerul englez, gandindu-ma, ca baga-mi-as pula, si englejii, mah, s-au stricat?! Chiar asa de la a doua luna? Si i-am zis omului cam de la obraz:

Bai, nene, banca mi-a refuzat plata ca cica banca ta, sau ordonatorul, au incercat sa plateasca in lei. Iar suma in lei de pe factura e asa ca referinta de contabilitate, scrie clar pe factura sa platesti in liroaice, ca data trecuta gen. Ce dracu, ai uitat? .

Mai ca-mi bagam pula in tigaia lui, ca eu sunt   “short-tempered” cand vine vorba de bani.  Ala a zis ca verifica si l-am lasat sa verifice. Azi m-a sunat si a zis ca nu e asa, ca banca lui l-a asigurat ca au platit in lire.  Desi pe screenshotul de la astia era clar ca cineva incerca sa impinga lei in cont.

M-am uitat pe mesajul bancar de la Idea ( pula mea, mai aveam putin si faceam si debug pe mesaje SWIFT) si am vazut ca ordonatorul e BCR.  Nu stiu cum, presupun ca banca astuia sau e din grupul Erste, sau are procesator pentru Romania  pe “Liviu de la BCR”, care mi-a facut o laba, asa fara sa o cer. Publicitate:

Le-am spus astora de la Idea ca eu nu am ce sa discut cu BCR ca nu sunt clientul lor, ca ei imi ziceau sa  vorbesc eu cu banca din UK sau cu “ordonatorul”.  Am zis sa-mi dea, daca e,  mesajul  bancar care a ajuns la ei, sa vad care e treaba, i-am cerut si lu’ nenea asta mesajul bancar de la banca lui si  voiam sa ajung cumva la adevar, desi din moment ce am vazut acolo BCR aveam niste banuieli.

Nu mi-au dat fisierele cu mesajele de plata, dar  doamna de la banca mea ( adica unde sunt client, nu-s asa de bogat) a investigat si a confirmat banuielile. Citez:

“Este o practica a BCR-ului, ptr ca este banca corespondenta”

Adica sa schimbe ei lirele in lei, cu de la sine putere, dupa care sa incerce sa puna leii pe cont de lire.

Asta dupa ce ma fut la curs ca pe ultimul sclav, bineinteles, ca ce n-ar face ei 1600 de lei pe spinarea prostului,  intr-o secunda asa?

Bai, nene, astia pe cine or fi angajat manager de transferuri, pe Nutu Camataru?

Ma rog, cica au s-o rezolve astia de la Idea. Zilele astea. Cumva. Sper ca fara pagube ca imi bag pula si imi deschid, cumva – nu stiu cum, cont in UK si incasez aci, daca e nevoie imi schimb iar forma de organizare si imi bag pula in statul roman, cu Isarescu in frunte,  daca nu ii doare nicaieri de practicile bancare si asa le pasa lor de oamenii care aduc bani in tara. Pai, nu-s eu prost, ma?

Brusc simt nevoia sa-mi anulez zborul inapoi si ma simt ca Hagi cand zicea “ar trebui sa ne faceti statuie“. Ca probabil fac parte din ultimii fraieri care aleg sa factureze prin strainataturi si sa aduca bani in tara. Voi stiti cate becuri stinse vad eu cand vin seara dinspre satul meu spre Bucuresti?

Ho-ho, sa vedeti voi generatia care vine, din pula lire si euro sa-i mai furati voi, ma.

Sa-mi bag pula, daca am vreun coleg, sau cunoscut, care lucrati la BCR, evitati-ma, puteti sa nu mai vorbiti cu mine tot restul vietii voastre, sau nu-mi spuneti unde lucrati, ca daca ne intalnim si aflu ca lucrati la aia, va  flegmez in ochi fara avertisment, desi nu-mi sta in caracter sa scuip, ca nu-s tigan. Dar va umplu de flegme, asa fara motiv, ca si BCRul vostru imi trage mie la muie fara sa le fiu client.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
7 years ago

Pai cred c-am zis tot ce era de zis la http://catalinx.ro/wordpress/?p=7596
Da’ las comentariul asta, asa, sa-ti fac trafic lol

ro2020blog
7 years ago

BCR este cancerul băncilor din România. BRD este în epoca fierului.

catalinx
catalinx
Reply to  ro2020blog
7 years ago

BRD e în epoca fierului, dar măcar nu mă fură mai mult decât am semnat în contractul cu ei că sunt de acord.
Vorba aia, până acum nimeni din neamul cămătarilor nu m-a cautat la ușă să le dau bani, pentru simplul fapt că nu am luat împrumut de la ei nimic.
Dar ăștia de la BCR au “alt model de bisness”
Ai trecut pe la ei pe stradă te-au lăsat în pula goală.

XC47
7 years ago

La cum lucrezi tu nu ai cum sa nu faci anumite compromisuri. E de inteles.
Dar, daca vrei sa te coste cat mai putin compromisurile astea, poti folosi Transfer Wise. SWIFT e so last century. Eu folosesc frecvent tw si e cu mult mai ieftin decat orice cacat de transfer/western noinu si alti jepcari de genul asta.

XC47
Reply to  Catalinx
7 years ago

Sunt unele chestii de care nu ai cum sa scapi, imposibil. Doar daca plm, faci treaba aia cu benzinaria 🙂

GLU
GLU
7 years ago

Intamplator am ajuns la ei acum doi ani, sa-mi platesc avansul pentru o cazare. Dupa ce stau vreo 4-5 minute in fata ghiseului (singur fiind la “coada”), matusa ma observa si ma intreaba ce doresc. Ii spun ca vreau sa depun o suma in contul unui client de-al lor. Imi cere actul de identitate pentru actualizarea datelor. S-a mirat cucoana de la ghiseu ca nu am mai dat pe la ei de vreo 15 ani. Cand imi spune cat e comisionul de depunere, realizez ca mai bine faceam plata direct de pe card in contul omului. Dar fiind in zona,… Read more »

XC47
7 years ago

Astia o ard in cacaturi gen “Iti dorim o primavara minunata”

Bai, urasc cacatul asta.

trackback
7 years ago

[…] de smecheria cu BCR. A trebuit, bineinteles, sa  vorbesc cu clientul sa escaleze la banca lui din UK, ca cu astia din […]

Georgică
4 years ago

Să fiu al dracului, ascultam melodia asta: https://soundcloud.com/alexsitugay/muie-bcr-alternate-version

Și din întâmplare am dat peste site-ul când am căutat Muie Bcr??. Frumos p-acilișa.