Microsoft din nou: Silverlight

Pentru nu cine nu stie ce e ala, foarte bine, bah, ca nu ati avut nevoie sa stiti. Serios. E o mizerie de plugin media de la Microsoft pentru IE, care a fost dezvoltata si pentru Chrome, Firefox.

L-au abandonat pentru ca era o mizerie ( mai mare decat flash, sau pe acolo) si pentru ca HTML5. Cica il suporta pana in 2021, dar nu prea.

Mie nu mi-ar pasa mult de jegul asta ordinar, dar cum lucrez pe solutia unei companii, oarecum prietene, care isi fute clientii ca si Microsoft, ocazional mi-o iau si eu.

In cazul de fata trebuie sa imi raportez orele lucrate intr-o minunata platforma web pusa pe un sistem SAP care merge numai cu Silverlight, plm, mintile luminate gandesc la fel, sau ceva?

S-a instalat singur la prima utilizare, practic prima utilizare a laptopului sub Windows 10 preinstalat.

Ceva s-a intamplat intre timp, mai exact niste updateuri de amandoua  ( si Silverlight si Windows), care l-au busit pe primul. Si n-a mai mers, si am patit si eu ca oamenii astia, incercand sa-l reinstalez.

Ca daca eu nu sunt corporatie, primesc update-uri de la windoz oricand se hotarasc astia sa mai strice ceva, nu sta {Pulea sa faca benchmarking la update-urile lor. E pe auto, taica.

Si asa imi zicea mie site-ul Microsoft ca se pare ca browserul meu IE11, nu e compatibil cu Silverlight, desi e in lista de “produse” suportate. De i-am mai bagat lu Bill Gates niste acatiste legate de buba neagra, ebola si alte minuni.

In fine, in incercarea lor “nebuna” de a intari securitatea, astia de la MS nu te mai lasa sa modifici registrii cum vrea pula ta si au schimbat niste permisiuni. Nu stiu exact ce, ca nu am timp de detalii, dar trebuie sa fii trusted installer sa modifici registrii pulii. Eh, ce crezi, installerul de silverlight, facut de ei, nu e printre alea! Si-si taie craca. Am reusit sa il instalez cumva din safe mode, dar nu functioneaza. Nici safe mode nu mai e ce era, by the way. Futu-ti windowsul  mortilor…

A trebuit sa iau un program facut de altii tweaking.com, ca sa imi repare ala saracia si apoi sa instalez chestia asta. Habar nu am daca programul asta e whitelisted, dar ma doare in pula, daca nu raportez ore, nu iau bani.

Muie Microsoft.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
7 years ago

Amazon Prime cere pula aia. Dracu’ stie de ce. Sper sa apuc ziua in care toate jegurile astea vor fi in lada de gunoi a istoriei. Flash, silverlight, net framework, visual basic pula-n pizda etc.

Manowar
Reply to  Manowar
7 years ago

Si, sa nu uit, internet exploder. Indiferent cum se numeste acum.

Manowar
Reply to  Manowar
7 years ago

Ah, si sa nuit reloaded: muie activex si javascript.

Robert
Reply to  Manowar
7 years ago

Nu o sa prea apuci ziua cand o sa dispara .net framework. Restul au disparut deja in mare.