Messengerul și facebook-ul

Mă bate gândul mai de multă vreme să renunț la Facebook.  Măcar de pe telefon. Sigur, e mișto că mai aflu chestii despre lume cu care nu mă întâlnesc altfel, că mă mai hlizesc la un filmuleț,  că “toți” cunoscuții sunt  acolo. 

Mai pun o poză,  mai află lumea pe unde sunt. 

Are harta aia cu Places și văd cât din glob am acoperit. Mișto! 

Mai dau share la un articol de blog și se mai enervează unul-altul de-mi dau unfriend unfollow, sau nu mai vorbesc cu mine IRL, că se simt dracu’ știe cum. Pentru mine e amuzant. 

Dar. 

Îmi consumă ceva timp, normal. Parcă prea mult.

Că nu prea mai am beneficii reale, în afară de pierdut vremea. 

Consumă memorie aiurea pe telefon.

S-a umplut de reclame, de conținut sugerat care nu mă interesează,  de trackere și,  în general de shitware, și nu compensează prin cam nimic. 

Il țineam pe telefon că vine la pachet, cumva, cu messengerul și ăla chiar e util! Era! 

Nu îmi place și nu am nevoie mereu de conversație sincron, adică la telefon (apeluri). E mai util să răspund când pot,  să primesc răspuns când are timp partenerul de conversație și să dau scroll să văd tot ce-am vorbit în ultimul an, ca dacă l-am mințit cu ceva, măcar să păstrez minciuna în parametri.  

De când cu Facebook nu mai poți și tu să bagi o minciună nevinovată,  că dacă uiți ce ai zis, pac lumea caută în loguri. Te dai dracu’. 

În fine, cu ultimul update au sărit calul. Arată ca o pulă,  încearcă să preia și partea de trimis sms-uri cu japca și în mod automat îți arată sms-urile primite. Unora poate le place o platformă care unifica conversațiile, pe mine mă enervează.  

Au schimbat layoutul și l-au făcut mai dens și mă cam enervează și asta.  Au mai adăugat și alte chestii gen snapchat. 


Au mai adăugat opțiuni de comunicare care au făcut câmpul de editare text mic și ușor de ratat. Presupun ca e ok, dacă ai phablet. Au adăugat posibilitatea de share location,  că WhatsApp,  dar linkul lor vrea să se deschidă în browser,  nu cu gmaps. L-au făcut într-un fel care nu mă face să îi mai văd utilitatea, ci să mă întreb ce vor, frățică,  ăștia de la mine? 

Mi se pare că am ajuns într-un punct în care eu îi sunt mai folositor facebookului decât el mie.  Și nu îmi place treaba asta. Nu mi-a plăcut de la bun început platforma asta, dar m-a prostit o fostă colegă argentiniancă să îmi fac că are toată lumea,  asta prin 2011, și m-a prins. 

Cred că am să caut alt mod de a comunica cu familia. Am să las twitterul care postează automat pe Facebook, pentru cine mai vrea sa stiwle chestii despre mine, dar asta nu e o idee bună,  că ăla e public – mă mai gândesc. 

Și am să păstrez instagramul, că ăla e mișto și o poză face cât o mie de cuvinte. Probabil că am să îl fac mai privat decât acum. 

În rest are să rămână blogul ăsta cât o mai fi. 

Nu îmi voi închide contul, doar vă spun că intenționez să nu prea mai dau pe acolo și va sugerez să mă căutați mai degrabă pe WhatsApp,  Telegram sau Skype. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
6 years ago

Poti inchide jaful ala si poti uita de el complet. De tot facebooku’.

Eu am facut asta si, pula mea, n-a facut planeta implozie. Dupa un timp, devine chiar placut sa nu mai vezi spamul ala mizerabil gen “uite inca o poza cu copiii mei boccii” pe care-l fac toate fufele (pe segmentul meu de varsta, anyway)

catalinx
catalinx
Reply to  Manowar
6 years ago

De facebook da , dar nu prea stiu un messenger care sa se sincronizeze decent PC – Telefon. Skype-ul merge, dar cam dinozaur asa. Trebuie sa recunosc ca e ( era pana l-am updatat) mai bun messengerul de facebook decat skype.

Manowar
Reply to  catalinx
6 years ago

whatsapp merge ok. Nu m-as lauda cu el, nu-i chiar genial, dar merge.

buntzi
6 years ago

Intru pe FB cam zilnic, dar pe bune dacă în ultima vreme nu mă tot întreb “de ce dracu’ mai dau p-aci?”
În rest, era mișto că era punctul de contact cu jupânu’ Laiviu, și încă îi sunt recunoscător (lu’ FB adică) pentru că am aflat de-acolo când a revenit OC. Altfel probabil aș fi băgat de seamă mult mai târziu.
Era o platformă care permitea un contact cu oarece grad de anonimitate. Că de exemplu, nu văd pe niciunul din voi dându-mi MIE contact de WA sau de Skype. La o adică, de ce ați face asa ceva?

XC47
6 years ago

Barbatii adevarati folosesc Telegram. Se stie… 🙂
Poti sa ai inclusiv user gen @buntzi fara sa-ti dai nr de telefon etc. E cel mai bun pana acum.
Are client web, desktop (linux, windows, mac), iOS, Android etc. E cloud based.. Ce-ti poti dori mai mult? Intr-adevar Messengerul de la Facebook a ajuns un gunoi, la fel si whatsapp. Plm, aceeasi umbrela. Bafta.

XC47
Reply to  Catalinx
6 years ago

eu de pe PC folosesc aplicatia nativa, nu web si pot spune ca face exact ceea ce zice. fara briz brizuri. Simplu si la obiect.

XC47
6 years ago

Aaa, plm sa nu uit. Cu Telegram ai encriptie end to end, secret chats si encrypted voice calls.

Nina
Nina
6 years ago

Eu cred ca facebook e o aplicatie foarte utila pentru aflat stiri in timp real. Poti sa afli despre dezastre, atentate, lucruri care te pot afecta si pe care le poti afla intr-o secunda. Nu cred ca exista o aplicatie unde informatia utila se propaga mai repede.
Asta pe langa faptul ca e un loc unde-ti poti tine pozele cu cei dragi si un jurnal al vietii tale.
Si mesengerul de la facebook e cel mai bun ca are toata lumea.

Licaon_Kter
Reply to  Nina
6 years ago

“stiri in timp real”… umm, da, daca ei cred ca se merita (aka $$) sa ti le arate, altfel stai linistita ca primesti 10% din tot ce se posteaza.

Nu cred ca te conectezi telepatic sau prin aură la Facebook, asa ca deja ai un loc unde sa tii alea… PC/telefon/ceva

“e cel mai bun ca are toata lumea”… la un momendat toata lumea avea ciuma, fun times, best times

Licaon_Kter
6 years ago

Asta poate a citit-o toata lumea (e mai lunga asa ca ma indoiesc lolz): http://www.salimvirani.com/facebook/

Scrisa in 2015 atentie!

Si ceva nostim, daţi o cautare dupa “facebook dead girl ad” 😉

Licaon_Kter
Reply to  Catalinx
6 years ago

ID-ul e numarul tau de telefon? Simples, cineva are numar tau in agenda ei.

Ca acum, de unde il are, tu si cartea ta de vizita o stiti.

XC47
Reply to  Catalinx
6 years ago

Ma, nu stiu. Nu am patit pana acum asa ceva. Probabil esti tu mai special sau plm. Poate are cineva de prin UK numarul tau in agenda lui/ei :)).
Sau poate e dupa user.