Shopping de haine

A venit vremea sa imi iau niste haine, d-alea offline. Pentru simplul fapt ca cele trei incercari de a-mi cumpara geaca, respectiv, camasa si pantaloni de pe amazon au esuat lamentabil. Geaca  i-am dat-o lui tata ca eu inot in ea.

Pantalonii erau asa, nu ca lungi de trebuia sa le tai juma de crac, dar largi de-mi mai trebuia un cur sa-i umplu. Plm,  asa e la nemti cu numerele, banuiesc.

Iar la camasa m-am lamurit si am comandat o “slim fit”, doar ca  cu 2 numere prea mare, si nu am auzit de croitor care sa scurteze maneci la camasa.

Ultimele doua am putut sa le returnez instant, fiind in Germania, pe receptie,  si de-atunci nu am mai incercat. M-am multumit sa-mi iau pantofi, ca pe aia ii nimeresc mereu.

Mi-e scarba de shopping de haine. De obicei ochesc un magazin, intru , ma uit ce au pe acolo si plec cu ceva. Daca nu am gasit in primul magazin nu e a buna, ca disper si ajung sa cumpar din urmatorul ceva-orice, doar ca sa imi inchei suferinta.

Bai si acum o vreme viata mea era simpla. Blugi, tricouri, hanorace si geci. Geci mai rar. In mare blugi si tricouri. D-astea gasesti peste tot, te impiedici de ele.

De cand lucrez altfel trebuie sa includ sacouri, camasi, alt fel de pantaloni si niste jachete care sa mearga peste camasa, adica nu chiar Puma sau Nike,  daca intelegi ce vreau sa zic.

Nu cumpar prea des. Ultima camasa am cumparat-o acum cam un an. Am intrat in primul magazin, am avut noroc si am gasit ceva ce mi-a placut, am iesit in 10 minute multumit. Si cu o cravata in plus.

Acum voiam trei piese de mobilier: 1 jacheta cum am spus, un fel de smart-office asa, sa fie multirol, cam ca avioanele F16, asa,  1 camasa – nu aveam ceva anume in minte, dar sa o pot purta pe unde ma preumblu sa lucrez, sa nu fie de aia “alb imaculat, de chelner”, ca nu prea suport, da nici chiar “de ginere”.  Nici chestii gen 500-1000 de lei camasa ca nu vreau sa eclipsez audienta, dar nici o chestie de “2 lei”, ca am cumparat destule mizerii si problema principala cu ele e ca ajung mai des la shopping, lucru pe care incerc sa il evit, cu toata zgarcenia mea.

Iar la pantaloni, ce sa zic, vreau sa nu arat asa chiar de 45 de ani, sau ca proaspat scos din sicriu, sau ca un chelner. Adica, sa aiba un pic de culoare si/ sau un pic de model, mai modern decat ala cu buzunare taiate pe lung de poti sa bagi  doua maini acolo. Daca se poate, dar inteleg ca asta e o chestie clasica. Plm

Uite, ar putea arata ceva de genul asta, dar sunt flexibil si tolerant. Macar sa mi se potriveasca.

In final, ar putea fi si din denim, dar nu chiar blugi. Mai office asa.

In fine,  ma duc la Megamall, la locul stiut, ca am mai incercat eu acum cateva luni in alte parti si a fox chix total. Si zic ca sa nu pierd mai mult de 45 de minute cu chestia asta ca fac spume.

Locul stiut, de unde am luat camasa ultima data, s-a dus dracului, nu mai e acolo. Eh, asta e. Mai caut. Si-o iau din fast fasion in fast fasion: H&M, Zarra, Reserved, LCW, pana si la puscatii de C&A am fost ( ca daca astea sunt magazinele, ce sa fac), Next (neeeext), Mango ( nu credeam ca am sa intru vreodata in magazinul ala, dar pareau sa aiba mai degraba ce caut…si tot asa mai departe catre unii Souvari,  M&S, Geox.   Din toti astia nu am gasit nimic. Ba, dar nimic. A, stai, mint.

Am gasit la Mango o jacheta care imi era mare si nu aveau numarul meu. Au zis ca o pot aduce pe comanda speciala in nu stiu cat timp. Bun si asa, dar am plecat. La Geox as fi cumparat orice jacheta, ca erau acceptabile, chit ca costau pe la 100 de EUR bucata, dar la fel,  magazinul de hobiti nu e acolo.

Nu stiu daca stiti pe cineva care poarta 46 ” (EURO) la sacou, jacheta. Eh, eu atata port .

A si la M&S am gasit doua perechi de pantaloni cat de cat  dar, eu port ceva gen W30 ( merge si 29) L30-31. Nu ,nu mi se vad gleznele, atata sunt. Eh, lungimea o ajustez la croitorie, dar waistu’ nu merge. Astia aveau de la W32 in sus, normal. Daca vreau blugi gasesc  la Colins si la Little Big ( ce amuzant, huh ?). Pantaloni nu prea.

Nu e o problema faptul ca-s oarecum mic. As gasi haine pentru oameni scunzi si grasi. Dar nu scunzi si slabi.

Ba, dar lasand faptul ca sunt sub standard si trebuie sa imi caut haine la copii sau ceva, pe care pot sa il accept, bai nu am vazut decat chestiile astea in tot mallul vietii. In rest, numa’ rebuturi ca sa zic asa. Singurele chestii acceptabile erau niste sacouri Hugo,  Hugo Boss nu  Victor,  care costau ceva gen 1500 de lei bucata, nu aveau marimea mea, aratau decent, dar nu de banii aia.

Ce ma deranjeaza  maxim e ca eu nu stiu de unde dracului isi cumpara lumea haine ca pe peretii fiecarui magazin vad postere cu barbati manechini ca mine de slabi  si haine super pe ei, iar cand intru la ei gasesc doar carpe de sters pe jos. Ba, niste chestii absolut oribile.

Gen, inca se mai poarta bluze de  treling  d-alea, nu de facut sport in ele, ci de strada(?), ca vad la greu. In afara de blugi, pe care-i inteleg, vad mormane de pantaloni pe care eu ii port doar in dormitor. Ei par asa dintr-un fel de trening, dar mie mi se par niste izmene mai moderne. Probabil pentru ca nu ma pricep eu, dar nu conteaza, vad lumea plimbandu-se in mall imbracati asa ceva si ma oripileaza ca astea-s chestii de “promenada”.

Iar in afara de astea , am vazut toate prostiile dracului, de zici ca-s magazine de imbracat aurolaci.

Sau mosi, sau grasi. Singurii pantaloni decenti, ca material si model, sunt aia  de se poarta asa mai scurti sa se vada gleznele. Eu cred ca am glezne frumoase si ca s-ar vedea bine, dar nu-s pregatit sa ma imbrac in pantaloni mai mici cu 3 numere , ca am zis, port deja destul de putin, o sa faca lumea misto de mine gen ” ba, te-a imbracat cu pantalonii din scoala generala ?”

Dupa 2 ore – nu am rezistat atat de mult nici cu nevasta – si batut toate magazinele am reusit sa-mi iau de la unii o jacheta …mh asa si asa. Mai mult ca sa nu plec cu mana goala si sa declar total fail decat ca mi-a placut fantastic.

Kotor cred ca se numesc, probabil vor sa spuna pana unde vor beli pula daca continua in felul asta. Sau poate e totusi Koton si nu stiu eu sa citesc, in fine.

Ce m-a disperat e ca nu era nimeni in magazine. Nu ca clienti. Nimeni d-aia ca angajatii, carora li te adresezi cand nu gasesti un numar de la o haina, sau ceva. Ba, eram ca-n magazine online, doar ca era offline. Liniste si disciplina sa nu sperie clientii. Inteleg ca le merge foarte bine daca un magazin precum H&M, pe doua nivele avea  cam 2 angajati, unul pe nivel. La aia de la Kotor era unul pe ambele nivele. La celalalt nivel era doar un paznic care o ardea prin zona.

Nu stiu ce-o sa fac, dar in ritmul asta n-or sa mai existe magazine offline. Cel putin nu in Romania.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
6 years ago

Daca pana acum banuiam ca esti rabdator, parca nu prea mai am dubii. Am facut acum vreo 3-4 ani o criza de nervi cand am cautat intr-un oras intreg o pereche de blugi, clasici, drepti, si n-am gasit. Daca pe vremuri nu aveam probleme sa gasesc o pereche de blugi decenta si o pereche de pantofi sport cat de cat ok, in ultima vreme devenise o provocare chestia asta. Daca hotaraste retardu’ sef imaginar al hipsterilor ca se poarta blugi cu sclipici si dungi roz, pai numai blugi cu sclipici si dungi roz gasesti in primele 1578,1499 magazine, si daca… Read more »

MARS
MARS
Reply to  Catalinx
6 years ago

@La un magazin am cautat 10 minute pana am gasit o gagica angajata pe acolo careia i-am cerut sa dezbrace un manechin, ca eram exasperat sa vad ca au pe manechine haine pe care nu le au expuse la vanzare Hainele de pe manechine nu sunt de vanzare pentru simplu fapt ca sunt burdusite de cuie, sarme si bolduri, sa cada ca si turnate pe manechine. In general, la lanturile de magazine mari, se ocupa o firma de asezat hainele pe manechine si nu e ca pe timpuri, sa vanda si ultima treanta din vitrina, pentru ca nu mai poate… Read more »

Magda
Magda
6 years ago

Hmm, incearca in incinta Apaca. Sunt magazinele atelierele/fabricilor de croitorie.

Mada
Mada
6 years ago

Acum vreo 3 ani i-am cumparat consortului 2 perechi de pantaloni din Celio (mall Baneasa) pt genul de activitati descrise mai sus. Au fost cam scumpicei, dar inca arata ca aproape noi. Ultimele camasi le-a luat de la Tom Tailor (outlet-ul din Militari, de pe autostrada) – au multe modele pt pitiponci, dar am gasit si cateva care se preteaza pt intalniri cu clientii.

Magda
Magda
Reply to  Catalinx
6 years ago

…dar iei ceva frumos care sa placa la toata lumea :). Ai si metrou pana la Politehnica.
Recomand Tata&Fiul ca foloseau lana ca si material, iar tesatura era subtire.

Mada
Mada
6 years ago

Locuiesc pe langa Auchan, deci cunosc efortul. Vezi ca Tom Tailor era si in Mega Mall – tot acolo gasesti si Peek & Clo… unde in spatele brandurilor mari, vei gasi si no name-uri ca Review care aveau sacouri si camasi faine

Mars
Mars
6 years ago

@Tatal si Fiul nu aveau preturi la ca Adina Buzatu?

XC47
XC47
6 years ago
Catalinx
Catalinx
Reply to  XC47
6 years ago

Da, mulțumesc, îmi arăți amazonul? Cumpăr de la ei de 7 ani, da’ până la rândul al 5-lea am explicat de ce nu se aplică. Pe motive de probă și o mie de măsuri și croieli, care nu pot anticipa cum îmi vin. Oricum, m-am lămurit azi. Nu erau de vină lanțurile de magazine cat locația. Presupun că acolo, la Megamall, sunt mai cocalari sau ceva, că fusei acuma la bogați la “Promenada”, aceleași fransize de magazine, alte haine. M-am întors cu două perechi de pantaloni, 2 cămăși și o cravată după numai 30 de minute cu tot cu probă.… Read more »

XC47
XC47
Reply to  Catalinx
6 years ago

Eu doar iti recomandam o linie de design :)))))