My precious 

Am pierdut probabil că a zecea oară inelul acela. ZeOne.  Ze precious one. 

Undeva in stiva de cărbuni, sau pe drumul către centrală, sau în foc,  cum a fost distrus și inelul lui Sauron.  Doar că am strecurat toată cenușa ca un căutător de aur și nimic. Am auzit eu că aurul s-ar putea topi pe cărbuni încinși,  dar dacă am găsit un fund de cutie de Pringles întreg din aceeași sesiune de foc,  cred că nu e cazul. The ring hasn’t been undone. The ring has been lost. Probabil am să îl zăresc pe undeva pe Golum alergând cu el în dinți.

O mizerie pe care o car de zece ani cu singurul scop să vază “lumea” că-s măritat. Știți voi, când mă văd pe stradă, sar cățele pe mine! Lol, nu prea, dar să fie acolo. Nici nu funcționează,  adică implicit. De puținele ori când a fost cazul a trebuit să ridic mâna sus. Da’ cine știe, poate în rest a funcționat.

În fine, nu mă mai deranjează nicicum s-o port, de mulți ani, că era destul de largă.  Când am fost gras mă deranja un pic. De aia am și pierdut-o.  De largă.  Acum,  vreau-nu-vreau trebuie să iau alta.   Probabil să cumpăr, că sunt păzite. Alte două,  că nu cred că mai găsesc eu acum o chestie cu același model ca acum 8 ani. Astea se schimbă mai ceva ca modelele la mașini. Atunci am platit,  parcă, vreo 800 și ceva de lei pe două, ca un sărac ce eram. Auzeam colegi care plătiseră ceva gen 1000 de euro pe pereche.  Vai de portofelul meu, pai mi-o coseam de mână de banii ăia.

Acum nu mă gândesc să mai iau nici de aur, păi ce facem noi aici?  Dacă singurul scop e să mă protejeze de vrăji,  că altfel nu suport tinichele pe mâini și de gât,  am să îmi iau probabil ceva de argint, oțel,  tungsten,  orice e mai ieftin de cât aurul.

Un set din ăla de LOTR,  că filmul ăla cred că mai e la modă încă 5-10 ani de acum încolo,  în caz că o pierd iarăși.

O observație ar fi că degetul meu liber, acum nu se mai simte liber, se simte în pula goală.  Cre’ că are sindromul Stockholm. Sau ceva.

12 Replies to “My precious ”

 1. am să îmi iau probabil ceva de argint, oțel,  tungsten,  orice e mai ieftin de cât aurul.

  Stai chill că toate-s suflate cu cryptonită 😈

 2. La un moment dat, îmi vine un SMS de la bancă, cică aș fi eligibil pentru un card de debit Gold.

  Ehh… hai să aflăm ce e aia.

  Cu ce e mai bun un card Gold față de unul standard? Ăăă… e contactless și are 3D Secure. Și mai are și acces la Business Lounge în Otopeni și o asigurare.

  Și mai există și altfel de carduri, argint, oțel, tungsten, mithril, ceva peste aur?

  Ar mai fi Platinum. Are asigurare pentru un număr de bunuri care se pot cumpăra cu el, acces la Business Lounge în mai multe aeroporturi și acces la un call center. Și mai sus, depinde de venituri, Palladium, Visa Infinite etc.

  Nu pot decât să sper că vă opriți cu metalele astea rare înainte de Plutonium! 😀

 3. Eu o port atârnată de gât de vreo 20 de ani, că era să rămân fără deget din cauza ei. E drept că m-am obișnuit să feresc închizătoarea lănțișorului când fac duș (se agață în burete) da’ altfel sunt mulțumit de soluție.

 4. Se presupune ca tre’ sa fie la vedere,ca sa alunge “piaza rea”, altfel eu cred ca cel mai potrivit ar fi sa o port pe pula, desi cred ca m-ar deranja un pic :).
  Daca o tin la gat presupun ca n-o vede nimeni. Bine, nu ca imi face placere sa port zdranganele la gat, da-n fine. cred ca o sa cumpar mai multe ieftine. Sa fie. Cam cum am fulare si palarii. Cand plec de acasa mai iau una din dulap daca am pierdut alta pe drum.

 5. Un filosof păros, bărbos și slinos zicea așa: istoria se repetă, dar prima dată e tragedie și a doua oară cocălărism.

  Adică pe vremea bulei imobiliare era tragic să vezi că de-abia ai 800 de lei, iar acum nu mai știu cocalarii băncii cum să te îmbie cu aurul și platinele lor.

 6. Se presupune ca tre’ sa fie la vedere,ca sa alunge “piaza rea”

  Pe considerentul asta, si eu si doamna le-am dat jos imediat dupa nunta (si nici nu mai am habar pe unde ar fi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.