Nu îmi încape franțuzoaica in Paris

Poate o sa scriu mai mult despre asta, dar vreau să încep.

Prin a spune că am venit cu rabla in Paris, dinspre Londra. În loc să iau trin, sau avion, sau pula în fălci.

De ce ? In primul rand că eu nu locuiesc în Londra, ci mai în deal un pic. În al doilea rând, ca să plătesc la traversarea Canalului mânecii prin tunel la fel că pe bilete de tren Londra – Paris.

Dar în primul și în primul rând, așa de-al dracului, să văd eu cum e cu mașina prin comuna din Paris.

Norocul meu, că am avut totuși un dram de rațiune în ce mi-a mai rămas din creieri și am luat hotel aproape de  marginea Parisului, aproape de St. Denis, in Ouen, cum ieși de pe autostrada A1 și că am ajuns noaptea pe la 4. Altfel era belită până la cotor, așa a fost doar de jumătate, că am ratat străzile doar de trei ori de la ieșirea de pe A1 până la hotel, adică un drum de 2.4km, asta cu google maps pornit, dar fac ăștia sensuri unice mai rapid decât le pune google pe hartă.

Și după aia am ratat hotelul, după ce am făcut o ocolitoare pe străzi cu sens unic, pe străzi strâmtate și ocupate de pârtii pentru bicicliști, trotinetiști, autobuziști, handicapați în cărucioare cu rotile, orice categorii , până când nu a mai rămas loc de străzi pentru mașini.

Nu e o surpriză totală, am tot citit și văzut clipuri cum:  mvai, Parisul se transformă și dintr-un oraș  ocupat de mașini și este redat oamenilor.

Și de aia am și venit, în parte cu mașina ( pe lângă că sunt un excentric, păcat ca m-am născut sărac și o să mor la fel) , ca să constat si eu cum e față de niciodată, ca data trecută am fost in Paris cu avion, tren , metrou si pe jos.

Dar să văd cum este.

Băi, ca pieton ,biciclist  și alte categorii acum favorizate, încă nu știu cum e, poate o să revin și o să completez. Dar ca mașinist sigur este rău.

Dacă vrei să vii și să te plimbi  cu mașina în Paris , mai gândește-te și fă-o doar dacă ai ceva de dovedit, că altfel e anumit făcut incomod, lent, nu ai unde să parchezi nici noaptea , de abia am găsit noaptea loc de “10 minute pe avari” la 200 de metri de hotel, până am luat cheia de la parcarea subterană rezervată cu luni în avans, aflată și aia pe o altă stradă decât hotelul , 5 minute de mers pe jos .  Și în parcarea aia , hotelul , un butic cu camere pe 6 etaje, are 4 locuri de parcare. Două erau deja ocupate, iar din celelalte am parcat eu, dar nu prea mi-a încăput.

Mașina mea compactă, bă domnu’ @Fery, care zici că sunt eu lache și nu știu să parchez  și că nu e, că ai loc cu orice mașină de 5 metri oriunde.

Ai pe pula mea. Mi-a zis soția să mă opresc că lovesc o țeavă de canalizare,  cred, cu luneta. Am oprit, m-am dat jos să văd cu ochiul meu, m-am urcat la loc și am mai dat un pic înapoi de nu a mai rămas nici un lat de mână și a ieșit așa.

Cred că trebuie să o mut, gen, dacă se eliberează azi locul ăla mai mare.

Un Audi A4 break a încăput mai bine în locul de lângă, că e mai jos de cur și a putut fi inserat mai adânc sub țeavă.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
9 days ago

si cand te gandesti ca francezii au ditamai industrie de automotive.. Peugeot, citroen, Renault, dacia … praful se alege de ele toate

Doru Vlad
Doru Vlad
8 days ago

Uite de aia suntem noi progresiști la Constanța! Noi desființăm pistele de biciclete să aibă loc mașinile să treacă!

Catalinx
Catalinx
Reply to  Doru Vlad
8 days ago

#asada

buntzi
buntzi
7 days ago

Avem și noi la bloc vreo două locuri de-astea cu ceva tubulatură de AC/ventilație, dar sunt afișe cât toate zilele cu “Front Parking Only” pe ele.

buntzi
buntzi
5 days ago

Dar argumentul era altul. Vezi cât spațiu mai rămâne între spate și zid ?

Da, spațiile de parcare par a fi mici tare. Noi suntem mai norocoși în privința asta.