Am gătit prima dată praz

Sunt un oltean ratat . Nu e că nu mănânc praz, cum nu, numai să gătească cineva, e că în familie doar mama gătește o ciorbă de praz, cât de oltenească se poate, cu zeama de varză și tot ce trebuie, dar nici aceea prea des. #ocazii.

Nu e că ar fi cine-știe-ce complicăciune de gătit e că #aiae.

Am rămas surprins să găsesc în UK , in magazine, mai mult praz decât găsești în Oltenia. Băi , serios, devine o problemă,  prazul în Oltenia devine un renume fals, dacă îl cauți prin magazine sau pe mesele oltenilor nu prea îl mai găsești. Nu e bine.

Chiar acum îmi trece prin cap să înființez o plantație de praz și să îl distribui cu japca prin magazine , pai ce facem aici!?!???!

Drept care, după 5 ani de văzut praz in magazine in UK și gândit “săptămâna asta o să gătesc ceva cu praz” am luat atitudine.

Am plecat de la o rețetă care nici nu e oltenească, țușpais de dovlecei cu praz, pe care nu o descriu, nu pun vreun link, că oricum am făcut-o eu altfel cum mi-a trecut prin cap si tot ce pot să spun e ca mai fac. Bine, eu am făcut asta ca garnitură pentru miel la cuptor, de care nu mănâncă decât un copil pe care l-a dus soția la restaurant înainte să vină acasă , presupun că nu m-a văzut gătind și împuțind bucătăria timp de câteva ore. Meh.

Aanyway.

Nu se vede in poze că am mai adăugat și 2 tipuri de ardei proaspăt tocat , un pic de ceapă , un pic de usturoi ( dacă zice cineva ca folosim prea mult usturoi îl omor pe loc) , 3 morcovi, jumătate de păstârnac, un moț de ghimbir, le-am călit în uleiuri speciale din care doar unul era de măsline, iar celălalt nu vă spun de care e, ca nu știu, e unul  pentru făcut legume la tigaie .

Și  am adăugat un grăunte de unt, roșii fierte la borcan, din România , două lingurițe de dulceață de ardei iute și asta e.

Filmul evenimentelor este mai jos.

3.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
3 days ago

Interesant. 🙂

Gatesc doar un singur fel cu praz – tarta cu praz. :))) in varianta de lene – fara aluat, sau quiche daca am timp si chef – de obicei nu am.

0040
0040
1 day ago

Am mancat odata praz cu masline, reteta mediteraneana cica.
Destul de bun la gust.