0degrees: Gustul puternic și amărui

Au adus ăștia o bere nouă. Dacă e nouă vreau să o degust.
Îi spune Blackberry Sour.
Juma de pintă la băiatu’, soția tot cu bere Mango, clasică, nu se încurcă cu ceva nou.

Când dau pe gât o gură, simt întâi pe limbă o adiere de ceai cu poloniu, după care nervul ligual, cu toată ramura mandibulară a nervului trigemen, metamorfozeză în tentacule de de corabie portugheză otrăvitoare cu fiere, care radiază în ramura oftalmică de-mi fac ochii squirting mai ceva ca pizda lu’ Tiffany Fox și arc reflex prin nucleul motor către glandele salivare, de bălesc înapoi în pahar ca un xenomorf, de zici că nici nu consum din bere.

Pe lângă un gust pe care nu-l deslușesc din prima gură, nervul olfactiv , și ăla aflat în călduri, prinde un damf greu de doagă de butoi mucegăit, în care a zăcut vin de buturugă într-o mlaștină de drojdie, și a pivniță medievală de cărămidă jilavă.

În același timp îmi trec prin cap mai multe; să merg să-l bat pe barman că ce mi-a turnat în pahar, să mă internez la urgențe pentru intoxicație, să mai iau o gură să înțeleg ”ce e asta, fă” și un glonț.

După glonț jumătate din neuroni scăldați în GABA, sunt îmbibați în Cl- și lipsiți de potențial de acțiune postsinaptică, iar cealaltă jumătate declanșează spasme musculare la întâmplare și aruncă unii în alții cu sodiu și potasiu și-ntr-o conjunctură lipsită de sens și care-mi pare improbabil de întâmplătoare îmi zic să mai iau o gură.
Șoția mă întreabă ce-am. N-am. Și mai iau un gât și încă unul înspre metamorfoza în reptilian și deslușesc până la unrmă cel mai amar gust pentru o bere, zici că-i făcută din melasă de măcriș cu rucola și ștevie.

E ceva oribil, nu doar pentru gust, cât pentru dependența de un așa gust oribil, care se instalează imediat și pentru faptul că în ciuda dezgustului inclusiv la nivel celular pe care mi-l creează berea asta, creierul doar dracu’ știe de ce, mai vrea.
Și nu-i mai dau!

Cică Neumarkt e o bere românească cu nume nemțesc gust puternic și amărui. Când beau din aia nu simt nimic notabil, când beau din asta mă îndoi în lirism și generez texte ca ăsta de mai sus.




5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Mad
Mad
11 days ago

Meandrele concretului drăguță

comment image