Nu e important ce-a făcut Ciucă, ci să nu puneți botul

Recorder a publicat materialul ăsta pe cheltuiala lor de imagine.
Că pute de la o poștă că nu-i vorba de un material de îndreptare a unei perspective, nu e vorba de fapte, e vorba de întinarea imaginii. Ei par că zic că vor doar să demonteze mitul eroului, dar retorica e de demontare a meritelor.
Cheltuiala lor e că pare că servesc interese politice, că sunt tot extensia vreunui serviciu, tot cu mâna altuia în cur operează și ei, chiar dacă e așa sau nu.
Când dai din astea în campanie îți asumi. Dacă știu că le afectează și lor credibilitatea, nu numai lui Ciucă și au dat-o oricum, miroase a mână în cur. Oricum puțeau de dinainte.

Atacul e sincron, da , cu tot cu redeschiderea dosarului lu’ Șercanca, și asta altă poamă, expertă în doctorate, un fel de Dana Scully, specialista noastră.

Nu contează. Eu nu cred că omul e foarte potrivit pentru funcția de președinte oricum, deși , ca să fiu sincer, e cel puțin la fel de potrivit ca și Joiannis – dacă ar ieși ăsta, nu scade standardul de ocupare a președinției României
Din postura de ștampilar nu puteți face prea multe pe temă, decât să nu vă duceți după fenta, care cu siguranța se întinde pe mai multe planuri.

Dacă aveați de gând să-l votați pe Ciucă președinte și încă mai e disponibilă opțiunea, eu nu vă judec, votați-l în continuare – că aia e intenția voastră. Intenția lor e să virați la schema asta.

Dacă nu va mai fi disponibilă opțiunea, foarte posibil, tot ce aveți de făcut e să înțelegeți ce vi se sugerează, de ce și să uitați ce vi se pune în față ( deschideți ochii larg închiși și priviți în rest) și alegeți altceva. S-ar putea ( foarte probabil) să nu conteze, însă altceva oricum n-aveți de făcut, așa funcționează manipularea democrației.
Singura problemă cu materialul, după părerea mea pe de o parte mârșav, pe de alta e cumva normal în campaniile electorale să apară scheme anti campaniile de PR, e faptul că încearcă să bagatelizeze niște lucruri.

Nenea Ciucă, care mie îmi pare antipatic și nu neapărat priceput politic, are niște merite și expertiză, pe care alții nu le au ( dintre politruci) și leprele care-i sponsorizează pe ăștia de recorder le vor șterse și bagatelizate.

Ca militar a condus un batalion de infanterie pe un front activ, într-o bătălie. Că era mai la margine, că avea misiune de suport, ăstea sunt cioace și nivele de distincție între profesioniști, între ăia care au fost acolo și și le măsoară .
Restul de pe margine intră la ”N-ai fost acolo.”. E neimportant că au fost alți comandanți din alte țări care au fost mai importanți în luptele acelea. Ăia nu candidează la președinția României, sau la nimic. Dintre cei care candidează, prin comparație, la capitolul ăsta, restul sunt afoni, lipsiți de merite. Sigur, au sau poate au altele, dar nu ăstea care încearcă a-i fi demontate lui Ciucă. Hint: Geoană, care e tot cu armata, dar din gură și din hârtii, nu are calitățile militare pe care le are Ciucă. Fără îndoială că are abilități politice bune, că de aia l-au pus în C-line acolo.

Bagatelizarea meritelor profesionale demotivează tineri și tineri profesioniști care visează să schimbe lumea să facă ceva important – blazează. Sursa: Trust me bro’! Dacă efortul și priceperea ta nu fac nicio diferență, nu merită. De aia presa presează căcat.

Iar încercarea este în a arăta că UITE, și Ciucă e tot la fel. Nu, nu e. N-are importanță dacă îl preferați politic, dacă e priceput sau nu să reprezinte România pe plan politic, dar omul și-a făcut meseria, are experiență și pricepere millitară , nu e cunoscut drept un incompetent – din punctul ăsta de vedere a reprezentat deja România mai onorabil decât alții, pe teren. Și e și un pic de politică aici.

Nu se spune, dar irakienii nu urăsc românii, deși, în teorie , au desfășurat acțiuni militare la ei în țară împreună cu NATO, cu Statele Unite. Și totuși, întreabă un irakian despre români și România.
Pe linie de politică , nu discut , nu e momentul, nu fac campanie politică pentru nimeni.
Se aduce în discuție că vai, nevastă-sa a fost tot din armată, că a ieșit la pensie la 50 de ani, deci probabil vă mănâncă vouă banii.

Nu fiți fraieri, nu-i nimic în neregulă să lucrezi apropiat, sau în același domeniu, fie și la același angajator cu soția – știu că vi se șoptește în cască altfel pe toate canalele – n-o să detaliez, voi spune doar că cei care fac propaganda asta nu la interesele voastre se gândesc.

Altfel, da, am văzut și io toate panourile cu nenea și cartea lui pe autostradă și da mi se par …nepotritivite, iar acestea merită cercetate de presă, cum au și fost. Dar, na, e campanie, fiecare cum se pricepe – omul asta are, cu asta defilează.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
6 days ago

Băi dar nu i-a contestat nimeni prezența în Irak nici nu am văzut să îi conteste calitățile militare. Aia s-au luat de el că a lăsat să curgă povestea cum că mai avea puțin și îl salva si pe Rambo. Într-o campanie electorală nu văd nimic rău în ce a pățit Ciucă, ba din contră e de dorit să se mai afle chestii. Cât despre madam Șercan cu tot respectul modul în care a fost pusă batista pe țambal prima dată cred că spune multe de ce Ciucă trebuie să își vadă de pensia lui de militar. Altfel ce nu… Read more »

salal
salal
6 days ago

De fapt asta e stirea: https://www.bizbrasov.ro/2024/09/11/ciuca-si-smochinul-inflorit-in-cartea-in-slujba-tarii/ Nici macar un ghostwriter mai acatarii nu au reusit sa-i angajeze lui Mos Teaca

Stropic
Stropic
5 days ago

Pai sa nu faci nimic e un lucru bun in contextul asta nu stiu de ce il tot vaita astia. Evident nici mie nu imi place omul asta dar eu chiar nu as fi vrut sa aud ca incalca ordine si salveaza el lumea – pe spinarea subordonatilor pe care ii trimitea la inaintare. Complexul de superman e cam periculos. Adica ce voiau sa faca? Sa se bage in niste lupte aiurea ca l-a rugat cineva? Pe scurt, a respectat ordine si a negociat cat a putut el sa stea deoparte – el si oamenii din subordine – ca sa… Read more »

luvieere
luvieere
4 days ago

Aia s-au luat de el că a lăsat să curgă povestea cum că mai avea puțin și îl salva si pe Rambo. Are populația și presa ambiții mai mari decât ne ține plapuma, ca țară. Ăsta s-a lăudat cu chestii de importanță majoră locală, nu la nivelul întregii lumi sau la nivelul tuturor forțelor angajate în respectivul conflict. Cheia interpretării a dat-o din prima, că se referă la performanțele armatei române în acel episod, raportate la istoricul ei din Al Doilea Război Mondial până acum. Așadar, comparând armata română cu ea însăși de-a lungul istoriei recente, se poate constata că… Read more »

Last edited 4 days ago by luvieere
luvieere
luvieere
Reply to  Catalinx
4 days ago

Păi nu cred că are vreo putere de decizie formală pe temă, nu poate hotărî sau impune ea oficial nimic.

Că cere, roagă, pretinde, susține și se agită în privința asta, cred că la așa ceva e liber oricine, inclusiv cei care se fac vinovați de aceleași lucruri.

Ba chiar, eu să fac bani/carieră cu ajutorul unor manevre controversate, m-aș aștepta să fiu contestat în primul rând de alții care fac aceleași manevre, că le fac concurență și le e poate ciudă că mie mi-a ieșit mai bine decât le-a mers lor.