Trump vs Harris::pe partea economică

Am zis că America se corectează singură, sincer, nu mă așteptam să ia act așa repede, dar presupun că nu mai mișca Biden deloc și-au adus-o, probabil inspirat, în condițiile ăstea pe vicepreședintă, să continue meciul. Măcar tanti e tânără; glumesc, că mi-ar putea fi mamă, dar prin comparație, e o floare.

Peste tot se prezintă dezbaterea ca un succes enorm al lui Harris, și-au revenit democrații, iuuu-huuu.

Față de balta de sânge pișat pe care a lăsat-o Biden în urma lui, da, fără îndoială că e un succes enorm. Altfel, am găsit niște găuri.

Au zis că Trumpix minte până la delir , iar KH a spus adevărul și … mi se par manipulări.

Pe partea economică , i-a reproșat lui Trump că a lăsat economia americii în căcat cu șomajul cel mai mare de dracu știe când și că ei l-au făcut cel mai mic.
E un jeg ce spune tanti aia – Trumpix a luat țara cu șomajul mai sus de 4.5% – a mai avut valori atât de joase doar în perioadele de dinainte de crize și se și vede că a fost reveneala ( într-un fel, nu vreau să discutăm despre starea salariilor în SUA , sau în lume ) de după criza din 2008.

Și a dus șomajul ăla la minimul absolut din ultimii aproape 50 de ani. Doar înainte de criza petrolului din ’73 a mai fost șomajul mai mic în SUA.

După care a venit pandemia, și i-a futut, după cum a zis și Trump și când au rezolvat-o și pe aia , și corect zice că nu a primit destul credit – bine, nu a rezolvat-o el personal, că a avut destul de multe luări de poziții idioate și politici ando stângu-n dreptul, dar știe cineva să-mi spună de unde-s companiile Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson ?

Am marcat cu roșu oarecum limitele mandatului și se vede că trendul era, așa cum susține în dezbatere de bounce back. Iar în ultima perioadă, șomajul în SUA e din nou în creștere. Harris spune că are ea un plan bun pentru economie și se sprijină pe raportul celor de la Glodman Saci , care au zis că planul lui Trump nu e bun. Nu puteți citi articolul din România , îl găsiți în arhivă.

Cum zice Trump – his plan ”is brilliant plan, a great plan, it’s a plan that’s gonna…”

Care e planul? Să crească taxele de import pe bunuri, în special din China, dar posibil și din UE.

Căcănarul ăla de moderator ( nu numai el) numește asta ”national sales tax”. Dar nu e asta, e doar pe importuri.

Democrații zic că taxele se transferă la consumatori in preturi mai mari. POATE.

În perioada asta China e un pic în căcat și trebuie să vândă – e posibil să își asume ei costurile taxelor. Nu neapărat probabil, dar dacă au supraproducție…

Dar e posibil ca să se transfere la cumpărători, dar prețuri mai mari într-o țară cu potențial deschid drumul către oportunități de producție locale. Nu-i musai de rău.

Harris l-a acuzat că a vândut chipuri chinezilor, iar Trump a zis că le cumpără din Taiwan – treaba asta e așa și așa, dar treaba e că Trump a început politica restrictivă către China, prin 2019. Gen WTF?

La partea cu avorturile s-a căcat pe el, efectiv a dat-o p-aia p-a lui cu exagerările și nici argumentația de pe urmă n-a fost OK, putea s-o lase totuși la faptul că publicul a cerut să voteze și așa a ieșit.

Treaba e că tanti a ieșit mai bine din interviu cu actorie – drama, drama queen.

Pe urmă, pe problema imigrației ilegale: not great, not terrible…

Pe problema slăbiciunilor în politica externă… iar cam are dreptate Trump.

Treaba e că, într-adevăr, tanti asta are șanse, că are arta în buzunar. Cu siguranță e mai abilă pe emoție decât baba lu’ Clinton. Dar am îndoieli și dacă rezultatele economiei după Q3, care vin acuși o să fie neplăcute, cred că și americanii or să aibă îndoieli.

4.2 5 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Merlin14
Merlin14
4 days ago

Tanti asta nu se ridica la nivelul lui Biden de acum. Ala ramolit. Si chestia asta cam pute, in ultimul interviu si-a dat cu stangul in dreptul. Pute rau. Chiar nu au putut sa o pregateasca?