O chestie la prezentarea Apple

Am văzut și eu prezentarea Apple în reluare și cu FFWD.

A încetat demult să mă intereseze ce tehnologii prezintă Apple drept noi, prezente deja pe alte telefoane, oricum, nu contează. Telefoanele sunt bune, arată bine, cel puțin la fel de bune ca 15, dacă atunci mi se părea mult 1000 de euro, e irelevant să vorbesc acum de 2000 de euro.
Singurul aspect remarcabil a fost că n-au lansat și ăștia încă vreo versiune de telefon ziar , sau fold , cum se spune acum, dar bazându-mă pe istoricul lor, mă aștept ca prin 2025 / 2026 , dacă nu vând destule iphoane 16 să rupă gura târgului cu iphone Fold primul iphone care se îndoaie, absolut îndoitor de minte la ce s-au putut gândi.

Eu, de fapt m-am uitat că mă gândeam că poate zic ceva de MacBook pro? M4? Dar nu. Sunt în piață pentru un laptop, cum ar zice americanul, am unele nemulțumiri cu privire la ăia de la care cumpăr eu și mă gândeam… În fine.

Am remarcat desfășurarea în sine și performanța ( traducere liberă de la ”the act”) prezentatorilor. Acum câția ani mi se părea că joacă fals. Acum mi se pare deep fake. Serios, ascult vocea, privesc mimica feței și gestica – și mi se pare deep fake făcut cu AI. Dacă aparițiile nu sunt generate, sau cumva enhance-uite de AI, e ceva în neregulă cu oamenii ăia, prin filtrul meu nu pot trece ca reali, naturali.
Acum 5 ani ziceam că prezentarea asta mi se pare ca o spălare pe creier, iar dam167 îmi zicea că nu vede asta așa.
Pe măsură ce mă uit sunt mai încrezător că asta este și că lucrează frecvențele vocilor, își calculează fonetica și ”buzz words” care activează conexiuni în mințile audienței. Eu nu cred în NLP & all that shit, dar sunt aproape convins că ei cred.
____

Repet, n-am nimic cu produsele lor, iphone-ul de acum e mult mai bun decât cele de acum 5 ani, MacBook-urile cred că-s bune de tot, Apple Silicon e #valoare – sigur, tot nu sunt pentru mine, că eu nu-s fan componente serializate și blocate in hardware, chiar dacă dpv. al securității hardware poate fi avantajos, dar nu-i problemă.

Doar că, am remarcat asta, pare un mesaj pentru sectanți și, sigur, Tim Cook e mai cizelat, mai educat și mai bine organizat decât Bivolaru, dar tot ce văd e o tentativă de hipnotizare a audienței. Sau e posibil să fiu eu total nebun, însă până la ulterioare probe , rămâne cum am stabilit.

În momentul de față chiar mi-ar fi util un MacBook de-ale lor, cred și nu am nimic de reproșat pe neîncercatelea, doar e pur și simplu prea scump.
Nu uitați să rețineți fraza, ca să faceți mișto de mine că ce sărac sunt.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
7 days ago

Nu găsești nici un job de săraci, sa iti dea un MacBook de la firmă? 😃

Catalinx
Catalinx
Reply to  Alex2
7 days ago

Nu știu, că nu caut job de săraci.

speedy.gonzales
speedy.gonzales
Reply to  Alex2
6 days ago

eu as fi avut posibilitatea sa primesc un laptop mac de la job in loc de lenovo cu windoze, dar am refuzat ptr ca trebuia sa invat de la zero un sistem de operare nou cu toate chichitele lui si chiar nu mai am chef
plus ca ecranul de zeci de milioane de pixeli ma lasa rece, ca oricum laptop-ul il tin inchis (pliat) si il folosesc cu monitor extern