Care vrei un pager ieftin #2

Nu, vreau să scriu nimic despre walkie-talkies și alte posibil echipamente care bubuie.
Doar că am citit articolul de la Radu ( și altele) și-s dezamăgit. Zici că-s copiate din ceva ziar de can-can, absolut nedocumentat și bazate pe pula mea și atât.
Poate pentru că niciunii n-avem timp.

E vorba de faptul că lumea crede că stațiile ălea au fost făcute în Ungaria că așa le spune un pulifrici de la compania cu brandul, din Taiwan.

Blană! Doar că momentan fals. Nu știu unde-s făcute țigăniile ălea, ar putea fi făcute în Israel, sau în România – sau în UK, sau în altă parte din moment ce producătorul oficial se dezice și declină contracte cu firme….

Firma din Ungaria e o firmă de apartament , aparent cu o singură persoană, identificată ca având numele de Cristiana Rosaria Bársony-Arcidiacono ( a dezvoltat Financial Times un pic subiectul).

Tanti e doctor in știință pe o temă vag interesantă în context – ionizarea moleculelor de apă din țesuturi la contact cu pozitroni în timpul procedurilor de imagistică medicală, după care ceva studii de managementul resurselor naturale și la LSE o diplomă in politici.

E colaboaratoare pe la comisia europeană și pe la o grămadă de alte organizații.

Membră în boardul a tot felul de organizații aparent caritabile – suspect de multe.


Foarte posibil tanti e conectată prin contracte de consultanță cu diverse servicii și e un pic posibil să fie ”fall girl” în schema asta.
Oricum, la o companie cu cifră de afaceri de 500k EUR pe an, ea n-a produs nimic, e doar un POP într-o rută mai lungă.

Cum o să se termine asta pentru ea, țineți aproape, că nu știu dacă ai vrea să fii omul dat în vileag într-o schemă în care ai aruncat în aer bombalăi de profesie.

Dar plm, am pretenții de la oameni care scriu articole ca fiind jobul lor, nu să nu greșească, măcar să le pese despre ce scriu. Dacă eu pot citi 10 rânduri pentru un căcat pe care-l fac între două pauze de muncă ( nu e niciun typo)… în fine.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mad
Mad
20 hours ago

Ce le-a trecut prin cap si au reusit sa faca e machiavelic si jos palaria(militar).

Pe de alta parte, uman…

„Obiectele civile” nu trebuie să fie niciodată transformate în arme, iar „aceasta ar trebui să fie o regulă pentru oricine în lume, pe care guvernele ar trebui să fie capabile să o aplice”, a reacţionat miercuri secretarul general al ONU, Antonio Guterres

https://tvrinfo.ro/sedinta-de-urgenta-a-consiliul-de-securitate-onu-dupa-exploziile-repetate-ale-unor-pagere-folosite-de-hezbollah/

Johnny
Johnny
Reply to  Mad
5 hours ago

True, dar instrumentele de comunicații ale unei rețele teroriste se încadrează la obiective civile? Nici măcar nu erau cu folosință mixtă, ca un mobil cu care vorbești și pentru “serviciu” și chestii personale, pagerele erau strict pentru comunicațiile hezbo. Bomba în mașină nu e noutate și parcă nu am auzit să fie considerat atac al unui obiectiv civil – deși e mijloc de transport nu instrument direct de lucru în meseria asta – dacă îi putem spune așa .