Mă rog, în cuptorul meu.
După ani și ani. Îmi notez aici , doar ca să țin minte de Paște.
Încălzit cuptorul la 200 de grade. Vorbesc de cuptor electric. Nu știu și nu mă interesează de gaz sau lemne. Cănd om intra în iarna nucleară și nu o mai fi curent, atunci o sa scriu instrucțiunile pentru copt in cuptor cu lemne, cine o mai găsi ingrediente.
Înfipt două tăvi cam la jumătatea înălțimii și scăzut temperatura la 170 de grade pentru 45 de minute, cu căldură doar de jos și ventilație.
Nu deschis ușa, nu încercat cu bățul, nu nimic. Este important! Am observat că dacă deschid ușa se lungește timpul de coacere, pentru că cuptorul electric cu convecție se răcește destul de ușor .
După 45 de minute deschis ușa și incercat cu o scobitoare. Dacă nu se mai lipesc, pornită încălzirea și de sus pentru încă 5 minute – pentru a se rumeni pe deasupra, altfel rămân mai uscați. Dacă se mai lipesc ghinion, va trebui, cu tot cu offsetul din deschiderea ușii să prelungesc coacerea cu încă minim 10 minute.
Dacă cuptorul nu are încălzire și de sus , cred că se pot muta cozonacii unul două etaje mai sus, să fie aproape de tavanul de metal.
Începe sa se cam simtă lipsa de testosteron.
Nu zic nimic. Doar observ ☺️🫢
Poate fi sters acest comentariu daca a fost considerat ofensator si denigrator.
Eu habar n-am dacă e ofensator sau denigrator, că nu știu ce-ai intenționat să zici.
Ce-am zis e că presupunerea că ”începe să se simtă lipsa de testosteron” pentru că sunt preocupat de cozonaci – o înțeleg, dar e greșită și se bazează pe informații superficiale. Sunt preocupat de foarte mult timp, doar că tu nu știi asta.
În plus, n-am niciun motiv să-l șterg – indiferent ce vrei să spui cu asta, eu pot trăi foarte liniștit cu ceea ce spui – testosteronul meu scade, normal, cu vârsta, indiferent de cozonaci.
Tocmai ai zis.
Neștiind nimic despre mine, cu privire la cozonaci, gătit sau alte asemenea și făcând presupuneri doar cu privire la ce citești aici, observația e ceva ce-ți place ție să crezi despre mine și n-am vreo motivație s-o comentez în vreun fel.
Tot bazat pe ce scrii, cred și eu lucruri despre tine, dar le țin pentru mine, că-s irelevante.
Faci tu și aluatul că pe mine ăla mă omoară! Sau e pe muncă in echipă?
Am făcut o singură dată și n-a ieșit bine. Nu e muncă în echipă – îl face mama, punct. Poate e amuzant , dar cred că nu am pregătirea fizică pentru aluatul de cozonac. Nu, nu îl face cu mașină de făcut pâine sau alte lăbăreli – că nu vrem cozonac ”de alimentară”, dacă vreau din ăla cumpăr de la Boromir ( l-au prostit și față de cum era). Îl face în căpistere de lemn și-l frământă manual. Nu pot filma și pune un film, că nu public asemenea materiale personale, dar e un fenomen să întorci tot aluatul ăla… Read more »
Am framantat si eu de vreo 2 ori – desi cantitate mica de 1-2 kg tot am ramas cu usoara febra musculara.
Da, nu se compara nimic cu framantatul de mana – ii da alta textura complet. Pana si la rulourile cu scortisoara se vede diferenta. 🙂
Eu una totusi recomand un kitchen aid sau ceva in genul ca un compromis pentru puritatea ingredientelor pe care nu o gasesti la alimentara.
bagi pula in KA. Chinezism scump si degeaba.
Ankarsrum for the win. Bagat si la cozonaci. Ii amesteca de ii iau dracii
sfat de la om care a stricat vreo 2 cozonaci pana a declarat ca nu mai face. O pui pe maica-ta sa iti arunce ingredientele, tu doar bagi munca la amestecat. Hai ca nu e asa greu si nu e ca si cand 2 zile de febra musculara dor rau
Păi probabil că așa o să fac data viitoare.
vezi. Eu am scapat de partea cu batutu aluatului. I-am luat doamnei robotu jmecher, amesteca ala pentru noi. E fix acelasi lucru, evident mai putin febra musculara.
si cu 4.5kg de aluat nici macar nu se incordeaza
Nu am încredere. Am un prieten care are restaurante și amesteca pizza evident cu ceva robot , malaxor, nu la mână.
Aluatul frământat de soție, produce un blat mai subțire și mai interesant.
Fac maioneza cu mâna, deși avem mixer din ăla. #ortodox.