Au venit niste pretini pe la mine acum vreo o lună și am încins grătarul și au pus pe el de credeam că se rupe, dar nu asta e important.
După cum se poate vedea in poze, carnea a ieșit și mai așa, și mai așa, aripioarele cele mai alese, în fine. Am fost mulțumit de gustz estetica moderat.


Eu m-am ocupat de vită, cu termometrul civilizat, ca să măaude copilul, nu de alta.
Și a ieșit, cât de cât.

No. De acuma mi-am notat mi-am făcut planul, alt grătar , doar de familie așa, restrâns carne puțină, dar bine făcută.
- Micii, i-am făcut simplu , până la 75 de grade in interior. Lux , mai buni decât la târg.

Vita a ținut-o standard la marinat peste noapte in unt, cu un pic de ulei de măsline EV pentru gust și cu usturoi, sare , 100-150 mililitri de coniac, mă rog , brandi, că nu era din ăla original, și un pic de piper.
Schema cea mai tare, la care m-am gândit ad-hoc a fost să rog soția să pună cartofii la cuptor in zeama de marinat de la vită. Băi, nene… Altceva.
Acestea fiind spuse am făcut două nivele de gătire. La 51-54 de grade pentru copil și soție – medium-rare, că m-a tras de mână că vrea rare.
Și la 57-58 de grade , pentru mine, că Io sunt mai pe cenușă așa.
Și a ieșit medium-rare-ul blană, iar o să facă fie-mea mutre pe la restaurante.


La mine, după cum am zis, ce trece un pic de medium se vede fas, gustul OK.

Filmul evenimentelor, mai jos.
Greu.. Tare greu
Dar în halul asta nu mai prinzi 80
https://www.facebook.com/share/r/19KDB7PbqY/
E posibil, era o vreme când eram mulțumit dacă prind 40.