Mă mai pune soția să îi tai mozarella și topingurile, inclusiv să despielițez și să spăl ciupearcele pentru pizza de duminica, că zicea că e greu și aveam indoieli, că mie mi se pare ușor, doar că durează mult, că sunt mână moartă și mă mișc încet, astea. Dar zic meh, dacă vrea să fac asta, le tai și gata , fără întrebări adiționale.
Zic asta că mie îmi place să gătesc singur, să stea departe orișicare, mai ales când am cuțitul în mână, că nu știi.
Dar am cronometrat cat îmi ia mie să fac alea și scutesc un 15-20 de minute , măcar. Poate că merge și în 10 minute, dar emusai să ai minim o mână dreaptă.
Eh, e ceva.

Într-o zi m-am pus de cu seară, de când nu am terminat munca dar am făcut un pic de pauză să fac ardei umpluți.
Și m-a întrebat dacă să mă ajute.
-Bine, hai, zise el cu îndoială.
Bă, nu exagerez, am scutit jumătate din timp.
Nu o să mint, au fost mici probleme, anume soția m-a întrebat ce legume să îmi taie și ce cantități dar eu sunt obișnuit altfel. Mă uit la ardei, răstorn carnea întâi și toc legume , orez , de toate până consider eu că se umplu ardeii și îmi mai rămâne în plus ca de un ardei așa. Ăsta e sistemul meu de rețetar.
Soției i-am dat cifre , guestimativ așa, și au rămas doi ardei cam goi. Ghinion.
Dar jumătate din timp. De unde trag concluzia că OK, familia tradițională, dar… hai că nu trag nicio concluzie, o las așa, cu dublu sens.
Pai asta nu e familia traditionala 🙂
Cred ca am peste 20 de ani de cand incerc sa ii conving pe parintii mei sa NU mai dezpieliteze ciupercile si sa NU le mai spele la modul tinut in apa, ci doar clatite repede cu apa :)))
Da ce-au daca le cureti?