Noul telefon: Mosorola

După cum spuneam, am renunțat la comanda de la eMag, pe motive de transport, după care mai mulți amici m-au sfătuit să nu iau P10 , sau sa nu iau Huawei deloc, că nu e bun. Nu știu cât de bine m-au sfătuit ei, am văzut pe urmă niște poze pe Instagram trase cu P10 in low light și cam mi-au plăcut.

Așa că mi-am luat Motorola Z2. Play. Și nu recomand, deci poți să închizi pagina dacă nu cumva ai intrat aici să vezi ce telefon nu vrei să îți cumperi.

Au ăștia  și modelul forță-forță, cu procesor QS835, cu display mai mult de full hd, dar ăla e mai scump, nu era la vânzare pe unde il căutam și are și bateria mai mică. Ce forță e, bă, aia cu bateria mai mică ?

Uite, de exemplu, asta după 24 de ore mai are jumătate de baterie, nu e rău, nu ?

Îmi e greu să îl operez cu o singură mână , și nu vorbesc de texte, că acum tastez cu două,  dar nu îl pot sprijini pe ultimele trei degete, să îi țin marginea cu arătătorul și să mă întind cu degetul mare până la marginea de sus a ecranului, că e de 5.5 inchi . Prea mare pentru mânuțele mele.

În fine, rezoluția full HD pe ecran așa mare e clar depășită de vremi. Dar pentru ocheanul meu se vede bine.

E prea subțire să îl ții în mână și vine la pachet cu o bucata de parchet de pus pe spate. E magnetică. Iete.

Ținând cont că am cumpărat variantă de cocalari (am învățat de la cineva o culoare nouă; rose-goldini -cam așa arată ) , parchetul ăla e bun de pus pe spate.

Și că acoperă pinii aia necesari să lipești adoane. Cred că altfel, dacă îl târăști pe mese cu spatele gol se cam strică aia .

Bateria ține mai mult de 24 de ore, dar nu când stai călare pe el, ca mine aseară , când în 7 ore l-am dus de la 100 la 30%.

Motivul pentru care ține nu e că ar fi bateria mare. E standard de 3000mAh, ba cam mică, la cat e telefonul, dar chipsetul e din ăla light, din seria 6.  Nu mă ține în loc momentan, se descurcă cu tot ce fac, asta îmi place.

Mă uitam la iPhone-ul lu’ frate-meu, 5s, da, vechi, știu . I l-au încetinit ăia de tot după ultimul update. Durează 10 secunde numărate să îi pornească camera. Apesi și unu, doi, trei… Pula mea.

Camera. Inițial am crezut că e chiar execrabilă, motiv pentru care voiam să îl returnez.  Dar trebuie să învăț eu sa pozez cu ea. E altfel decât la Sony. Focalizează mult mai repede (și mult mai prost) și expune scurt, cam prea scurt, aș zice eu. Deci nu e decât ordinară.

Făceam aseară teste cu : iPhone 5S,  iPhone 7, LG G5 și ăsta.

iPhone 7 cred că face poze un pic mai ușor și mai bine procesate, adică mai bune, dar parca culorile sunt mai interesante pe ăstea. Când am făcut poza la aceeași sticlă de licoare cu ăsta și cu al soției, părea că LG a făcut poze mai bune. Pentru că pe ecranul celui al soției se vedea mai bine poza decât pe ecranul alui meu. Am trimis poza mea soției și se vedea, pe urma, mai bine a mea. Deci diferența de calitate stă în displayul de pe LG, care e sensibil mai calitativ și de rezoluție mai bună. Cred că și pe retina de la iPhone se vede mai bine.

Uite aici probe. Atentie că sunt mari, fara filtre, așa cum au ieșit din aparate.  Am tăiat doar partea de sus din a mea, să scot fața cuiva.

Asta e cu al soției .

Eu zic că sticla din poza mea arată mai bine. De altfel și bautura avea gust mai bun în poza aia.

Acestea fiind spuse, mi-ar fi plăcut, totuși, un telefon cu două odăi, ca Huawei, dar plm,  nu cred că îl mai dau pe ăsta înapoi. Incepe să îmi placă , sau, mai degrabă mă obișnuiesc cu el și văd fara ochelari, pam-pam.

Nu știu cum face selfie și nici nu mă interesează, așa că nu va spun nici vouă. Maxim cu un buttselfie pot să ajut, dacă e nevoie.

Nu știu câte femei citesc pe aici, dar dacă ești femeie telefonul asta nu e de tine deloc. Singura chestie de femei e culoarea aurozulie.   Nu numai că e mare, dar softul “e complex și are multe aspecte”.

Bă, eu m-am bucurat că e android stock, fără căcaturi . Momentan 7.1 , cu planned upgrade la 8.0.

M-am bucurat prost. Asta nu are nimic în el. Nici mailul ăla mișto numit “exchange” sau ceva, pe care l-am avut pe cam toate androidele de până acum.

Nici Keep, care era pe Sony ( l-am importat din backup ), nici nimic. Androidul stock e cam de căcat, băi. Nu știu dacă și Nexus / Pixel sunt atât de chele.  Am avut un pic parca primul Nexus, sau al doilea, ăla făcut de Samsung , și era ok (pe vremea aia ), dar dacă astea cu android stock vin atât de chele – să îți bagi pula in mamelele lor.

Pe de o parte e bine că nu sunt invadat de publicitate, ok, Google!

Pe de alta, softul de la camera mă face să mă zgârii pe ochi.

Vocea se aude bine și în modul normal și pe difuzor. Muzica în modul manelist se aude decent; pentru un manelist. Dar mai prost decât pe Sony Z3. Nu prea am întâlnit telefoane pe care să se audă mai bine. Exista un mod, de la JBL, parcă, cu boxe pentru cei ce vor să audă manele tare la calitate mai bună.

Am un sistem pe care pot testa mai bine sunetul și am dat play prin Bluetooth.

Se aude binișor , dar parcă tot nu ca din Sony.  Ciudat, că  Sony pe chipsetul 820, vechi de 3-4 ani, avea cam același DSP ca ăsta; Aqstic pe 24 de biți, 192 kbps. Doar telefoanele cu chipsetul 835 procesează sunet pe 32 de biți.  Dacă ce spun e plictisitor, ideea e că mă așteptam să aibă procesare de sunet la fel ca Sony de bună, dar nu. Mai contează și sunetul. Îți poate păsa de asta doar dacă ai ceva player Bluetooth de calitate.  Sau căști super de calitate. Nu, nu la JBL, Bose, Pioneer mă gândesc . Alea sunt mainstream. Sau dacă ai în mașină ceva sistem media șmecherit .

Poate un Harman Kardon, dar mai degrabă Burmester, sau Naim, sau Meridian, sau Mark Levinson. Iar dacă ai de-alea nu ai de ce dracului să îți iei telefon cu chipsetul economic și ieftin, ca săracii. De aia nici nu îl duc pe ăsta înapoi, că se potrivește condiției mele de sărac . Deși am un device căruia i-ar prinde bine un player mai bun, dar am sa revin.  Mai departe.

Se încarcă repede, cu quickcharge, îmi place asta. Nu știu dacă e compatibil wifi charge, pare metalic, dar nici nu îmi pasă.

Are cititorul de amprentă pe butonul din față, care nu e buton pe bune, e senzor.

Suporta 2 simuri  plus SD card, cu ăsta mă unge pe suflet. Big like.  Si 64 de Gigi de spațiu și 4 Gigi de RAM, dar informațiile astea sunt pe tot internetul.

Mai are o funcție de split screen, poți să pui două aplicații, dar nu o folosesc și mă și enervează când o pornesc din greșeală.

Addons

Ăștia vând telefonul cu vrăjeala de marketing cum că poți să pui chestii pe el care îl fac mai tare decât un telefon și că alea vor fi compatibile cu noile telefoane Motorola Z. Asta dacă  are succes seria, că nu văd să se vândă ca pâinea caldă. Dacă dau chix cu ele, aia e.

Acuma, de ce zic eu că nu recomand ?

Pai tocmai de aia, că promisiunea de marketing e o minciună în acest punct.  Al doilea motiv pentru care voiam să returnez telefonul era ăsta. Ei vând camera aia atașabilă, Hasselblad. Și se laudă că e super-mega 📷 cu zoom optic 10x .

Zoom optic are. Dar stabilizare optică nu. Succes să faci poze cu zoom de 10x fara stabilizare optică și fără trepied. Dacă vrei să pui trepied nu ai gaură pentru el. Sunt unele speciale de telefoane, poți folosi până la urmă un din ăla. Oricum ideea e departe de practic.

Apoi camera în sine e de 12 Mpx , cu lentilă de 25mm, F3.5 (jenant, pentru orice poza de după apus) ca aparatele compacte. Cu senzor cam slăbuț și obiectiv nu prea luminos, am zis mai sus “f”ul. Sigur, ea era mai bună serios decât camera de la Motorola, atunci când a apărut, adică la Z1; not anymore. Deci de ce aș cumpara-o? Să o folosesc pe Z3 și Z4 ca să fie, probabil mai proastă decât camera de pe telefoanele alea ?  Pe de altă parte soția mi-a pus o întrebare beton. “Când ai avut tu, vreodată, modelul următor de telefon de la vreun producător ?” Mmmnever?!

Cand merg in Suedia am să îi cer hasselblad-ul șefului meu sa fac niște probe și am sa revin cu o părere competentă legat de orice posibil motiv de a cumpăra mizeria aia.

Și totuși am să îl păstrez . De ce?

1) Până în seara asta deja incepe să îmi placă.

2) Am zis că nu dau 3000 de lei pe un telefon și  nu dau. Nu dau. Nu dau. 


Că dacă dădeam aveam acum, ca toată lumea, un S8  și terminam povestea.

3) Huawei sunt chineji. Ăștia au fost cumpărați de chineji, dar mai au o umbră de americaneală in ei, în plus mie îmi cam plac aia de la Lenovo. Opțiuni non-chinezești aveam sub 3000 de lei, doar Nokia ( nu că nu ar fi Foxcon acționari la ei ) și Sony. Din alea pe care le-aș lua în considerare. Sau să iau un iPhone model mai vechi sau Samsung middle range, sau mai vechi. Sau LG. LG îmi făceau cu ochiul dar V30 sunt peste 3000 de lei și incredibil de mari, G6 e un pic cam vechi și nu era cu 64 de Gigi  spațiu de stocare. Mnah.

4) Voiam de mult un telefon Motorola. Am vrut să îmi iau Nexus 6 când am cerut Sony pe banii firmei, dar era mult de așteptat după el și l-au făcut nesimțit de mare. Apoi am vrut să îmi iau Moto Maxx tot atunci, că era fix Nexus 6le, dar mai mic, cu aceeași rezoluție, deci mai bine, și cu baterie mai mare. Și camera de pe Sony, mai bună decât aia de pe Nexus 6. Super telefon. Dar bulangii de la Google au făcut ceva înțelegere să nu îl aducă în Europa, că le făcea concurență grav. Și așa și-au luat-o în muie cu Nexus 6 in state și cam peste tot. Așa că muie am luat și eu.  Apoi au făcut Moto Z Force, care avea același chipset de căcat ca Sony-ul meu și nu a meritat vreodată upgrade-ul. Iar ăsta,  ăsta nu pot să zic că e super upgrade de la  Sony-ul meu. E, plm, se vede că e, dar am senzația aia că nu dețin best thing money can buy.  Da’ e bine și cu banii în buzunar, măcar că aia de la eMag nu mi-au returnat suma pe card *care-o mai plăti vreodată cu cardul în avans in Romania.

Așa și nu a venit cu căști, deci va trebui să ascult manele tare.

Și nu se schimbă bateria. Nici cu scule. Adică am văzut pe YouTube cum se face, dacă aș vrea, și sunt atâtea piesaraie și conectori de îndepărtat că îi clar că și cu tutorial și cu scule corecte și cu facultatea de electronică terminată are să îmi scape mâna și am sa fut ceva pe acolo. Deci nu voi face ca la Sony. Când se va uza bateria, adică în doi ani, voi cumpăra altul, voi muta datele și abia apoi mă apuc de schimbat baterii.

Mai jos câteva poze neprelucrate. Vedeți că sunt mari.



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Franxu
Franxu
6 years ago

Coaie de One plus nu ai auzit ? Este 500 € plm. Ieftin. Plm nu ai gusturi la telefoane. Dar wisky ala este bun al dracu.

Catalinx
Catalinx
6 years ago

Am auzit de One Plus. E 500 de euro ăla 3T, mai vechi și camera și chipset și tot . Și nu permite SD card. Și m-am și jucat cu el. Îmi place mai bine ăsta. Și l-am luat un pic mai ieftin . Mă uitam la 5T . Ăla de 64 de Gigi era un pic sub 3000 de lei. Fara card nu e atractiv. Ăla de 128 mergea, da’ era peste 3 mii. * Am gusturi la telefoane, dar nu ca ale tale. Iar whisky-ul ăla e doar decent, nu beau mizerii gen Red Label , Black Label… Read more »

Licaon_Kter
Licaon_Kter
6 years ago

Aveai Sony Z3 cu procesor Snapdragon 801 (MSM8974-AC de acum 4 ani)…. nu 820 (MSM8996 de acum 2).

Ai dat pe el cat? 2000? Evident ca e seria 6xx la banii astia (ahem si firma asta adica), dar e >= decat 801 tau din Z3 deci de aia il simti ca mere bine. 😉

7 ore de la 100% la 30% facand ce? Cat timp fu’ ecranu pornit si cat timp ai vorbit la el?

Sa te bucuri de el sau nu, ce kkt ii urezi omului nehotarat.

livache
livache
6 years ago

waze = antene gps pornite? :p

Webby
6 years ago

Noul telefon: Mototola.

fullmeta1
fullmeta1
Reply to  Catalinx
6 years ago

Un iphone SE la jumatate de pret era la fel de bun si era si mai mic :B

Netcity
Netcity
6 years ago

Eu mi-am spart display-ul la S6 Edge, drept pentru care i-am plătit lui Jay Y Lee câteva zile bune de pârnaie la a mai bună închisoare de lux din lume. Și ca să-l repar îl mai țineam pe cheltuiala mea încă vreo câteva zile.
Am cumpărat repede Asus Zenfone Zoom ZX550 cu fix 600 de lei și pe bune că nu mai dau mai mult de 200 de euro în viata mea pe un telefon.
BTW, poze mai mișto decât alea cu Nokia 808 PureView, nu am reușit să fac cu nici un telefon.

Catalinx
Catalinx
6 years ago

Am vzut Asusul ala si am vrut sa-l iau pentru cineva, dar nu-l mai aveau decat pe ala din raft la magazinul la care am fost eu si, plm, am renuntat la idee. Afisajul de S6 Edge stiu ca e scump mai cunosc pe cineva cu aceeasi problema, sta cu el asa. Iar de Nokia 808 te cred, 41Mpx si ditai senzorul sunt greu de egalat.

speedy.gonzales
speedy.gonzales
6 years ago

ca te stiu proprietar de motorola Z2, uite aici un speaker ptrZ-series la un pret excelent – 99 RON:
https://www.emag.ro/speaker-jbl-soundboost-pentru-moto-z-stereo-6w-black-asmcnrtblkeu-fc/pd/DNG347BBM
daca iese ceva, faci si tu cinste cu o bere virtuala sau transferi un 0.00000000000000001 bitcoinin contul meu 🙂

trackback
6 years ago

[…] Se aude de îți lasă gura apă. Și nu, nu am flac-uri , nu am numai mp3-uri la 320kbps . […]

Bibi
Bibi
3 years ago

Tu unde ai gasit folie pentru ecran pentru Moto Z2?