Ups I did it again

E clar, cumpăr altă baterie.

Iar am uitat un bec aprins, iar am golit bateria. Morții ei de veață.

Și totuși îmi atrase tata atenția că becul ăla are maxim 5w iar bateria mea ar trebui să aibă 100Ah, adică 1200w. Prin urmare , ca să o golesc blană ar trebui să meargă becul pulii circa 10 zile. Nu cred că e cazul.

Prin urmare, cred că îmi caut baterie nouă.

Am să caut una de 100kwh, de aia de tesla Tesla, futu-i morții ei, că-mi vine să jumol becurile alea din plafoniere.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
5 years ago

inainte de a sparge becurile din plafoniere, iti atrag respectuos atentia ca daca o baterie Pb/acid se descarca cu mai mult de 30% din capacitatea totala, nu mai are destul curent pentru pornirea masinii. Stiu ca stii, numa zic…

Marian
Marian
5 years ago

Vezi varta silver 🙂 Eu d`aia am pe subaru.
Cum de nu m-ai sunat? 🙂

Catalinx
Catalinx
Reply to  Marian
5 years ago

Varta Silver de 100 e cu 5 cm mai lungă decât spațiul alocat 🙁 .
In fine, am mai măsurat și pare ok bateria . Cred că am uitat becul ăla aprins nu de 2 zile ci din weekendul trecut când am fost la tine.

Nautilus
5 years ago

Fery: fals. Dacă o baterie Pb-acid se descarcă mai mult de 30% din capacitatea totală poate porni mașina. Un electromotor trage cam 140-150 A timp de 2-3 secunde. Bateria are 60 Ah, adică 60 A timp de o oră, sau 1 A timp de 60 de ore. Calculează la numărul de secunde și vezi că are destul.

Dacă o baterie Pb-acid se descarcă mai mult de 30% din capacitatea totală, începe să se sulfateze. Capacitatea scade. Se încarcă prost, fiindcă nu facem drumuri destul de lungi. Sulfatarea continuă, bateria se degradează și mai mult, până rămâne o cărămidă inutilă.