Scarface’s beauty sleep

Bioritmul meu este în general ’till I collapse.

E “rușine” să fii obosit, e de căcat să dormi. Și într-un picior, dacă trebuie, am să cuceresc lumea.

Până când mi se mai strică niște tranzistori și începe să mă doară când gândesc, când vorbesc, când vorbesc alții cu mine, când îi aud. Și tot ce vreau e liniște și niște pereți albi. Și în curând probabil și o cămașă cu mâneci lungi.

Lumea-i spune burnout, da’ asta e pentru labagii care nu fac mai nimic și obosesc și de la statul degeaba. Și trebuie să folosească un cuvânt fancy.

E oboseală, oboseală din aia la limita la care ți se prăjesc sinapsele și nu te mai întorci din lumea lui “Sucker Punch”.

Nu îmi place să fac pași înapoi, dar uneori mă gândesc că nici Scarface nu stătea cu mitraliera în mână toată ziua și toată noaptea. Din când în când își lua liber și baga un somn din ăla rușinos de după amiază, când nu îl vedea nimeni.

Mi se pare jenant să adorm la 2 și să mă trezesc la 4 seara , dar parcă nu mă mai simt ca și când aș avea nevoie să îmi bag capul într-o găleată de gheață .

Îmbătrânesc. Și totuși visul meu e să mor în picioare. Doar că trebuie să dorm un pic înainte, să nu mor din picioare.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
5 years ago

Din pacate, burnout nu e doar un cuvant fancy. Pot spune cu certitudine asta, ca de asta sufar eu in ultima perioada (adica ani). Nu e ca … varsta, ca munca grea, ca plm. E ca…e pointless ce fac. Sigur, imi aduce bani, imi plm, dar e pointless si dupa cateva ore, mi se inchid ochii de cat de boring e. Daca in schimb discutam de jucat vreo 18 ore wow – dar asa, zilnic – sunt plin de energie. Adorm aia de 15 ani langa mine. Numai ca, sa vezi, nu ma plateste nimeni pentru asta. Nu suficient, oricum.… Read more »

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Dacă vorbești de ani trebuie că faci ceva greșit. Nu aș putea să spun ce, că nu-s specialist, da’ în ani, oamenii mai ajustează lucruri pe ici pe colo. In rest, răspund la tine că e oarecum o tema similară.

Webby
5 years ago

Din pacate, burnout nu e doar un cuvant fancy. Pot spune cu certitudine asta, ca de asta sufar eu in ultima perioada (adica ani).

La mine s-a manifestat foarte scurt si foarte intens, din fericire a trecut complet. La munca trebuie sa te limitezi la strictul necesar, nu faci o pasiune in asta, nu livrezi mai mult decat daca te si plateste mai mult, si asa mai departe, cel putin cat nu esti actionar semnificativ sau C level la pravalia aia. Iar eu nu eram. 😀

Fery
Fery
5 years ago

ce tigan esti, sa ai mai mult de un contract simultan… mai dormi?