Mașini pe plajă: Pudibonderia românilor frumoși si verzi

Articolul e inspirat de o știre de can-can din  Digi24, care a căpătat mult mai multă atenție decât merită, tocmai datorită spiritului pudibond degrabă apărător de ”planetă”, românesc.

Din când în când se mai împotmolește câte unul cu mașia pe plajă, o parchează în mare, cum zice Radu și ajunge la știri, pentru că ”așa ceva…”.

Acum ceva vreme s-a dat o lege cu privire la interzicerea accesului cu masina pe plajele  utilizate în scop turistic,  băi populime,  în Romania, care se sancționează cu amendă  până la 20k lei.

Din păcate, legea aia era necesară, că așa sunt românii, porci. Ar fi in stare să treacă cu mașina peste prosopul tău de plajă doar ca să ajungă ei în buza mării.

Așa că s-a futut distracția pentru toată lumea.  Plajele care nu-s utilizate în mod turistic, în România, sunt rezervație naturala – nici acolo n-ai voie cu mașina sau cu cortul, dar e amenda mai mică :), că habitatul animalelor nu e așa de important ca cel al oamenilor.

De ce zic că s-a futut distracția pentru toată lumea?

Pentru că, spre deosebire de ce cred toți exorciștii de mașini pe plajă , în restul lumii e cam permis  să mergi cu mașina pe malul mării, acolo unde  spațiul îti permite. Evident că nu pe plajele amenajate, printre umbrele și prosoape, ci pe cele mai sălbatice.  Iar lumea vine și face inclusiv off-road pe plajă, și pe buza mării, la fel cum merg printre stânci sau pe vaduri de apă, pasionații de off-road. Și nu văd, băi de ce ar fi o problemă, atât timp cât nu deranjează efectiv pe altcineva. Nu mă luați cu poluarea, ca pot dovedi cum o adunătură de 1000 de nespălați, care se pișă în mare și se dau cu creme solare,  poluează apa mai tare decât  un BMW X5.

Da’ așa-i românul. El nu-nțelege probleme de substanță.  El vede un hipste-cocalar cu un BMW X5 cu volan pe dreapta care incearcă marea cu degetul și rămâne impotmolit și doar aia vede.  Aaaa, mașină pe plajă = cocalar.  Amendăăăăă! Ce pula mea, ce să caute mașinile pe plaja?

Un fel de sa omorâm homosexualii.

Acum, nu-i țin eu parte nefericitului, poate ăla chiar deranja pe cineva, poate zona aia era populata cu șezloange sau era foarte aproape de oameni, până una alta legea e lege, a încălcat-o, treaba lui, se descurcă.  Adică e o contravenție, să ne înțelegem.


 

OUG nr 19/2006

Art. 7. –
În vederea protecției turiștilor, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic se interzic:

b) circulația sau staționarea vehiculelor, cu excepția celor care asigură intervenții operative și a utilajelor de întreținere a plajelor.

Art. 8
Constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 10.000 lei (RON) și 20.000 lei (RON) săvârșirea de către persoane fizice sau juridice a următoarelor fapte:
….
k) circulația sau staționarea autovehiculelor pe plajă, cu excepția celor care asigură intervenții operative și a utilajelor de întreținere a plajelor;


 

Dar îmi curge ușor scuipat din gură când văd reacția medievală de huooooo! Moarte mașinilor de pe plajăăăă!

Pula mea, măi copii, poate tre’ să mai vedeț’ și voi lumea, aș zice!

USA, Florida, Daytona Beach.

USA, New Jersey, North Brigantine

Australia, Adelaide, Aldinga Beach

 

New Zealand, Northland, Ninety miles Beach

Grecia, Toroni,

Ceea ce vreau sa va spun , bai castraților, e ca unora ne mai place să ne și distrăm.

Și da, mai rămâi cu rabla în nisip, sau în mare. Se întâmplă și e ok. Îmi ia marea mașina că-s idiot și-am forțat nota? Păi, plm, presupun că-i plătită din banii mei, nu? Am să plătesc și scoaterea epavei și ce mai costă.

 

Intre timp prin București se circulă doar cu Euro 11 și e plin de tesle.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
5 years ago

Hatereala ieftina de saraci ciupiti. Huoo, ala are BMW!!! Asa se oftica de juri ca e plaja lor.

Lucian
Lucian
5 years ago

Bah da’ n-ar fi unul cu Logan sa faca ischibitzii printre paturi si sa-i ramana coaja blocata in apa! Musai sa aibe beamveu 4×4 probabil din 2005 benzina + gpl! Masina tare, ce sa mai vorbim… Un pic mai tare ca bicicleta lu’ fiu-meu :)))) Tot nu inteleg de ce nu i-au dat amenda maxima, ca sa nu vedem apoi mai multe cazane blocate pe plajele AMENAJATE! Deh… hater pe oamenii astia de succes cu masini tari!

Catalinx
Catalinx
Reply to  Lucian
5 years ago

Păi probabil că ăluia cu Loganul nu-i arde de-astea că dacă nu e rabla nouă amenda îl costă mai mult și probabil nu își permite. Dacă nu înțelegi , presupun că știi că te poți adresa consiliului local sau poliției să le ceri lămuriri cu privire la ce sancțiuni s-au aplicat și de ce. Eu nu știu ce valoare are amenda, că nu am văzut procesul verbal. Când scrii amenajate cu litere mari și semnul exclamării presupun că înseamnă ceva foarte important, gen o curăță administratorii de gunoaiele și algele care se strâng peste zi, oricum ceva care să te… Read more »

Lucian
Lucian
Reply to  Catalinx
5 years ago

Poate nu m-am facut inteles in hatereala mea, dar ai punctat foarte bine in comentariul tau partea cu tipul masinii 🙂 Poa sa fie si cu Tico, si cu Logan sau cu Opel Astra din 1995. Sa ii amendeze indiferent cu ce ar fi, sa-i amendeze la fel. Insa nu prea am vazut din astia blocati in nisip sau in mare, dar vedem smecherasi cu coji 4×4. Dansii nu se duc in zone unde isi pot testa rablele si skill-urile… pentru ca acolo nu sunt vazuti, nu atrag priviri, nu sunt interesanti. Sincer, nu m-as simti confortabil sa stau pe… Read more »

Lucian
Lucian
Reply to  Catalinx
5 years ago

Fain clipul de pe youtube, oamenii si-au testat masinile (iarna, cand chiar e mai cool decat vara), s-au distrat, bravo lor, sa le fie de bine! Dar pe astia nu i-am vazut mediatizati. Stii de ce? Pentru ca probabil nu au vrut ei sa apara pe sticla, nu au avut nevoie de afirmare. In schimb, intentia bizonului in discutie a fost exact invers, sa fie centrul atentiei cu junghiul lui de masina.