Copii: Educație aleasă

Câteodată un părinte e mândru de copiii lui. Când iau zece la școală,  sau cine știe.

Eu sunt mândru când copiii înțeleg valorile de bază și nu epatează în figuri idealiste și ne-întinate.

Defel, sunt anti-cenzură și singurul motiv pentru care nu le spun despre orice la orice vârstă e pentru ca nu am poftă să răspund eu fix atunci tot restului de-ntrebări și să mă chinui pe urmă să-i fac să facă tot ca mine deși au pus stăpânire pe cunoștințe.  Că asta-i buba.  Deci e o treabă de confort, în rest, n-am jenă.  Aia e lumea în care trăiesc fie că știu fie că nu și parcă ar fi mai bine să știe.

Gen copilul cel mare, care-i tot mic știe ce e aia o înjurătură,  probabil are o anexa plină, acolo în vocabular, nu mă deranjează, e absolut ok cât știe că nu poate să vorbească prin casă ca birjarii, atât cât eu nu vorbesc așa și că e important cu cine și pe cine înjuri.

Așa, acum la subiect, puneți mâna pe telefoane și sunați la ”Salvați Copiii”, dacă nu cumva e prea târziu.

Mie-mi place Deliric;  ia că-i pun și link.

Nu prea e pentru copii ce cântă omu’, da’ nci nu-i vulgar pe cele mai multe piese.  Altfel nu le ascult în mașină cu copiii, din nou, nu că nu ar știi ce sunt alea înjurături, dar nu pot să le cultiv un sentiment de confort și relaxare față  genul ăsta de limbaj. Dar e una mișto,  am ascultat-o de am tocit iutubu’ pe urmă am  cumpărat-o și pe asta și încă câteva mișto și am pus-o într-un playlist.

Păi a ascultat-o copilul cel mare fix o dată și a reținut poziția din listă  și numele. Și copilul e DJ-ul mașinii, când nu mă supără. Bine, DJ-ul mașinii, da’ biblioteca din care alege…aia e altceva.  Știi cum e : Băi, ce gusturi muzicale bune au copiii mei, ascultă fix ce-mi place mie. (Încă mai merge vrăjeala asta până la o anumită vârstă, normal)

Mai ascultasem noi ”Mâine” și i-a plăcut, da’ nici chiar așa.   Asta merge pe repeat (și la mine-n căști).

Asta :

Aseară ne întorceam de la țară și-aud :
Copilu’ cel mare :

Vreau bani să întorc cu lopata,

Totul să vină de-a gata,

Muncă puțină, doar plata,

Alții să-și plăteasca rata,

Asta e! Bravo.  Bineînțeles că nu prinde contextul și-i doar o manea pentru copil la vârsta asta, dar a prins ideea. Păi dar, ce credeați, bă, că vreau copiii mei să dea pe brânci cu munca? Trebuie să înțeleagă de mici direcția.

După care copilul și mai mare, care nici nu-i al meu, confirmă:

Sunt șefu’ la bani, șefu’ la bani

Dacă-l aude tac-sau cu d-ăstea, mă aleargă când mă vede.  Știi cum e, iți trimiți nepotul în siguranță cu unchiu și cu mătușica să se joace cu verișorii lui și ți se intoarce acasă, pe ușă, un cocalar. Ehm…ăsta e anturaju’. Ieși din casă roacăr cu păru’ mare și-n bocanci vara, te-ntorci cu pantalonii-n vine și tuns, fredonând shit.

Se termină piesa și aud foarte clar și copilul din scaunul de copii de 4 ani cum termină:

Sunt șefu’ la bani, șefu’ la bani

Achievement unlocked cu o singura melodie.  Bravo, domnu’ Deliric,  mi-aț’ stricat copiii.

Sau poate prea mulți șefi la banii mei, lol.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments