Operațiunea Monstrul: Tencuiala

O casă, ca să arate și ea într-un fel, nu-i suficient s-o dai cu polistiren sau vată primprejur. Nu, tre’ să îi tragi o culoare și un model.

Cum nu locuiesc in UK, sau JLM unde toate casele sunt finisate la fel la exterior , am de ales, deci nu-i ușor.

Mie îmi place să arate casa așa cum o știu eu de copil, de când încă nu o cumpăraseră părinții mei.

Un albastru fad, amestecat pe alocuri cu verzui.

Dar acum, ce vrei, nu-s doar eu. Soția are și ea proiecția ei asupra viitorului . Ea vrea cu cărămidă aparentă.

-Mă, hai, mă în UK, dacă vrei de-alea . E plin de case așa acolo.

Acum sunt tofelu’ de programe de simulări. Așa că hai să vedem cum arată. Oricum nu aveam de ales, dar zici să fie ca la carte, să trecem prin toți pașii. Și am luat într-o zi Sketchup.com la mâna și am făcut proiecția. Ca in arhicad, dar ăsta e moca , web based .

Apoi am căutat eu cărămidă aparentă, dar majoritatea sunt de la 1cm în sus grosime. Nu știu dacă nu pică cu polistiren cu tot. Am văzut că se poate pune, dar trebuia să fi montat polistirenul în alt fel. Târziu.

După ce am mai căutat am găsit ceva cărămidă aparentă flexibilă de la o companie numită Delap. Au și site.

Din asta care “se mulează pe orice formă, lol”

Mi-au trimis niște mostre gratuite, mi-au plăcut am comandat.

Partea asta a fost ușoară. Partea mai dificilă e că modelul ăsta nu destul de popular, iar echipa care trebuia să îl monteze nu a mai montat din astea și le-au pus fără spații/rosturi între ele. :/.

Nici nu le-am spus exact cum vreau și cum trebuie. Am desenat și am scris cu markerul pe casă dimensiuni , modelul de montaj , etc.

Dar nu m-am gândit la spații . Și nu le-am scris și de asta. Am ptesupus că știu și ei, de unde și vorba ” assumption is the mother of all fuckups”.

De aia am și găsit azinoapte tot spatele casei montat fără niciun spațiu. Fiind ieri în București, nici nu am văzut ce fac ei aici.

Hmmm, trebuie să îi dau lui tata un smartphone, că nu ne înțelegem altfel.

Nicio problemă. După modelul Manole, le-am explicat azi cum e treaba, le-am arătat un filmuleț cu montaj corect, am fost de am cumpărat distanțiere, timp în care ei au decopertat cărămida deja montată și au început din nou.

Nu știu dacă mai pot refolosi cărămida asta. Dacă nu, aia e. Mai comand. Dar tot o facem cum trebuie.

Am avut de dimineață o discuție cum că e mai bine fără spații, că nu se poate monta cu. Dar cum am zis deunăzi: – nu prea se poate negocia cu mine la treburile astea. Acolo unde am deja o părere. Nu contează pierderi, nu contează nimic în afară de a fi lucrurile așa cum vreau , măcar atunci când mi le permit, că au fost destul cum s-au nimerit, atunci când nu mi-am permis.

Și așa arată începutul .

Ce vedeți cu albastrul ăla vag, e amorsă de tencuială decorativă siliconată.

Vedem la final dacă arată cum vreau după care mai trebuie sa rezolv cu acoperișul și aia e: o iau de la capăt cu ce s-o mai fi uzat in ăștia 4 ani.

P.S.

@0040: Uite cum arată piesele.

11 Replies to “Operațiunea Monstrul: Tencuiala”

 1. Nu e gresie . Gresia e ceramică. Asta e flexibilă, ceva praf de cărămidă, piatra , suflată , sau amestecată in ceva mixtură acrilică, stai să văd dacă pot să fac ceva poză relevantă

 2. Daca nu se ciobeste probabil are viata (mai) lunga. Dar de vazut se va vedea dupa cativa ani de ploi/ninsori.

 3. Nu stiu care imagine ca ti s-a pierdut linku. Da’ au niste hartii pe ele. Alea se desfac dupa ce se termina operatiunea cu tot cu ciment, care ar trebui, in teorie, sa ramana numai in spatiile dintre ele.
  In practica, hartiile mai cad si inainte . Tot in practica meseriasii, am zis ca-s la primul montaj de felul asta, nu-s foarte skillati in treaba asta si mai dau chix. Aia e, nu stiu cum o sa curat ce se usuca pe caramizi. Cred c-am sa vad la momentul respectiv daca-i o cale. Daca nu, nu-i bai, nu-s perfectionist, de fapt imi place sa arate asa imperfect. Important e sa fie in nota in care vreau eu. Restu-s detalii, iar eu sunt ochelarist.

 4. Pai vezi tu ca pe acolo pe unde e adeziv e hartie de mascare. De aia cu lipici din ala prost care se ia usor. Fix aia ziceam. Acum , ca mai pica si inainte sa finiseze si ca mai scapa si pe caramida, plm, nu stiu.
  Ca nu pare suficient de dura suprafata sa curat cu un furtun cu presiune, de exemplu. Nu-s sigur, dar am sa fac niste teste pe urma.

  Solutia ar fi sa gasesti o echipa mai competenta, da’ in ceea ce ma priveste nu prea am de unde alege, asta e tara, la tara e mai rau. Tot ce pot sa fac e sa imi urmaresc interesul.

 5. sa gasesti o echipa mai competenta, da’ in ceea ce ma priveste nu prea am de unde alege, asta e tara, la tara e mai rau.

  Valeu omule, nu zice sta, daca ai sti ce probleme am si la Bucale la casa.. Noroc de faptul ca mai mai rezolv cu un var. 🙂

 6. nu-i bai, nu-s perfectionist, de fapt imi place sa arate asa imperfect.

  Wabi-sabi dom’le.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.