Parapraxis la scara nationala

Cuvântul parapraxis nu există în limba română moartă.  Poate o să-l adauge cineva vreodată. Sau îl adaug eu daca am timp, după ce gasesc licenta de modificare DEX, până atunci se folosește traducerea de ”act ratat” freudian (Fehlleistungen).

Am scos poza de mai jos din context pentru o miniobservație, pentru că în context e corectă. Am spus asta de la început ca să vă țineți muile în frâuri.

Citiți textul. Mulțimea ( de fraieri) înfuriată are dreptate în atitudine, în context, dar e o mică scăpare textuală care trădează o caracteristică esențială românilor; invidia față de ăia care au.

Ultimele patru rânduri: ”Le-ai făcut  doar pentru tine, din avariție și nesimțire! Și pentru asta nu ai decât un drum: Pușcăria!!!”

În tot textul nu există referință, sau trimitere la vreo ilegalitate, poate cu excepția sensului peiorativ al expresiei ”ți-ai însușit”, care altfel nu înseamna nimic ilegal.

Realitatea e ca lumea rezoneaza mai bine ( adică mai agresiv, adica potrivnic) când vine vorba de avuție, când îl arăți cu degetul pe unu’ că e bogat,  decât la detalii ”tehnice”.

Mie textul ăsta nu-mi sună bine deloc și i-aș spune cu-i la scris să și-l bage în cur. Dragnea trebuia să fi ajuns  demult în pușcărie în primul rând pentru infracțiuni impotriva democrației (fraude electorale) și mai apoi pentru restul dosarelor de abuz în serviciu, instigare la fals, constituire sau asociere la grup infractional ( Belina) si altele  . Dar nu pentru avariție și nesimțire.  Codul penal nu le tratează discret pe niciuna, decât în măsura în care sunt reprezentate de infracțiuni.

În rest, da, aseară cică a fost iar protest  împotriva curții constituționale, lol și trololol. Împotriva deciziei cum că exista un conflict instituțional și Iohannis trebuia să semneze demiterea LCK.  Riiiight.

Toată lumea e expertă în constituție, deși nu știu cât înțeleg din articolele alea și de spațiul în care se joacă CCR pe articolul 134, da’ un lucru e clar – muie Dragnea e slogan național iar DNA e echipa de fotbal favorita din campionatul intern.

Bineînțeles , meciul se ține la ceas de seară și la Victoriei, la sediul guvernului.  Nu știu dacă a aflat cineva dar sediul CCR din București este la  Palatul Parlamentului ( Casa Poporului). Asta în timp ce  Johhny (slow) Walker urmărește cu interes situațiunea, presupun . Și în liniște.

Trebuie că mai are Bădiță în plan niște diplome și probabil vrea să mențină titlul de personalitatea europeană a anului  și are nevoie de  fraieri, pardon susținători ai proiectelor civice. Da, holy shit, Europa a hotărât că omul ăsta e atât de reprezentativ,  la nivel ioropean, nu doar aicișea, pe plan local.  Well, enjoy.

Cât timp am scris textul ăsta,  poza aia a crescut, pe FB, de la 4300 la 4690  distribuiri.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments