Un scurt cu mitingul PSD

Nu știu ce-aveți cu ei.

Și care e treaba cu ”hahaha, nu e pe bune, sunt obligați, sunt ca pe vremea PCR-ului”.

Bă, da, dar nu prea.

E partidul politic cu cea mai ampla sustinere politica si cu cei mai multi membri. Doar daca vin toti membrii de partid la mitingul de sustinere , lucru perfect rezonabil, depasesc orice protest #rezist , #osugemuniti si ce mai e.

Ca se vorbeste de presiuni, asemnate si alea cu cele de la partidul istoric. Nu-i asa. Pe vremea aia presiunile puteau insemna sa iti pierzi un job pe care il meriti, sau sa bagi parnaie nevinovat. Sau canal, in functie de repartitii. Sau toate 3.  Acum presiunile sunt santaje justificate si privesc deal-uri sau joburi obtinute prin trafic de influenta si  amenintari subtile  cu parnaia, dar cu vinovatie. Pai nu e tot aia.  Plus, ca daca esti legat de mediul politic cumva, se pare ca c-o puscarie tot esti dator, candva.

De fapt, as fi surprins si  plin de speranta daca nu vor reusi sa adune si ei macar 100 000 de drone pe strada. Ce dracu, a reusit un somer in chiloti sa stranga mai multi?  ( Stiu, stiu, voi nu pentru ALA ati fost acolo, aveti interese si vointa proprii (mai putin cand e vorba de stabilit trasee, orientare in spatiu si lozinci), da’ uite ca UE asa crede si nu voi scrieti istoria).

O fi decazut FSN-ul ,da nici chiar asa.

2 Replies to “Un scurt cu mitingul PSD”

 1. Acum presiunile sunt santaje justificate si privesc deal-uri sau joburi obtinute prin trafic de influenta si amenintari subtile cu parnaia, dar cu vinovatie.

  Mda si mnu prea. Se aplica in unele cazuri – joburi de-alea venite pe linie de partid. Da’ faza e ca mai sunt si aia angajati la firma lui X – unde X face afaceri cu statul. Si tre’ sa iasa si aia la dat din gura. Hai, inteleg sa-l scoti pe X, ca are parte. Da’ fraierii din dotare? Aia primesc gen 15-30 de milioane si probabil dau la sapa.

  Bine, nu le plang de mila si nu ma deranjeaza cu nimic, doar zic cum stau lucrurile. Oricum, da-i in sloboz cu mitingurile lor. Mult zgomot pentru nimic.

 2. As fi zis ca asa e, dar am avut ocazia sa experimentez asta si nu prea e.
  In 2009 lucram pentru cineva care avea genul de obligatii politice, cred ca era membru PDL. Contractul pe care lucram eu n-avea catusi de putin treaba cu politicul,ca nici nu era in Romania, dar si daca avea nu prea ar fi contat.

  Omu’ trebuia sa produca doi oameni care sa ajute in campania electorala pentru europarlamentare la fluturasi alea. Omu’ nu s-ar fi dus nici mort la d-astea da’ obligatiile e obligatii si m-a intrebat pe mine daca nu merg si nu mai stiu pe cineva.
  Nici eu nu m-as fi dus, dar plm, platea pentru cateva ore mult mai bine decat ma platea sa-mi fac treaba mea onorabila. Pai, la banii mei, eu imi permiteam demnitate? Cred ca mai am si sapca si tricoul portocaliu de atunci.
  Nu cred ca castigau toti aia cu care mai eram atunci cat luam eu pentru prestatie, da-i treaba de optiuni.

  Pe aia nu i-am votat vreodata, cu atat mai putin atunci. Au fost alegerile alea la care candida EBA “independenta” si ma lua putin capul sa-l vad pe Blaga si inca unul din intelectualii de carton promovati pe atunci de Basescu, cum ii impungeau relaxati pe membrii de partid care erau in comisiile de votare sa “faca cum stiu ei mai bine sa vina cu 20 de voturi de caciula pentru partid SI doua pentru EBA, ( posibil sa incurc numerele, dar aia era ideea) ca noi stim cine e sefu’ in partidu’ asta, DA?” Lol.

  Daca avea asta bani destui ma puteam implica si mai activ in campanie ca as fi castigat mai mult decat din voip LOL. Dar nu asta era scopul.
  Da, castigam sub 15 milioane, si fara carte de munca trololol. Dar nu s-a pus vreodata problema de vreo presiune, alta decat aia care o facea stomacul gol pe sira spinarii, stii ce zic? Ca daca nu ma platea, putea sa suga pula obligatiile lui cu tot.

  Si cam asa merge. Aaa, c-or fi si angajati d-aia sclavagiti impinsi inainte pe moca, ca altfel isi pierd jobul ? Sunt sigur, dar aici nu-i nicio diferenta intre angajatul care suge pula sa aiba job si maine, care sta 15 ore peste program , care lucreaza sambata neplatit, sau e trimis la mitingu’ PSD cu japca.
  Intra la categoria #metoo si, coaie, daca ai nevoie sa mai faci ALTCEVA in afara de job ca sa ai job inseamna ca esti usor inutil si da-i in pula mea de sclavi, ca nu PSD sau politica e problema aici.
  Ca daca eu sunt angajatul tau si faci bani de pe curu’ meu nu ma dai afara ca nu vreau sa merg la miting. Nu-nu, ca maine sugi pula.
  Iar acum e mai acut decat in 200X. Nu te mai da nimeni afara asa de-aiurea, cand nu gasesti oricum oameni sa munceasca.
  Aaa, tu faci banii cu partidu’ si ai niste puleti angajati sa fie la numar? Pai atunci da, dar e cam la fel ca cu angajatii bugetari. Da-i in pula mea pe aia, sunt parte din aceeasi combinatie.

  Da’ interesu’ poarta fesu’.
  Nu-i deloc, dar deloc, aceeasi situatie ca pana in ’90.
  Ca, bai, pana in ’90, lu’ mama nu-i dadeau cartela de paine pentru copii pana nu s-a facut membru de partid, stii ce zic? Adica muncea pentru painea aia oricum , nu era gratis, bani avea, dar dreptul la paine nu. Nu ca murea de foame, dar altii mureau, iar presiunea-i un pic la alt nivel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.