You make it big

Am deschis facebook-ul si l-am închis la loc pe ziua de astăzi ,ca toata lumea din bula mea sare să arunce cu căcat  pe mitingul PSD, fără să știe că PSD-ul e refractar si reflectorizant la cacat.  Acum arunci o galeata și peste două secunde te trezești cu o vidanjă deversată în capul tău, iar smalțul PSD-ului nu este penetrat ca cerneala care penetrează creta.

“Că noi suntem mai buni ( #rezist) , că noi am lăsat curat după noi, că noi n-am avut aprovizionare cu apă de la o firma în insolvență și cu zero angajați . ”

Că ăia au fost aduși cu japca, că ăia nu știau pentru ce-au venit acolo, că uite și tu ce fețe de țărani au.

Ăia, dragilor,  sunt majoritatea și ne aflăm în țara lor, așa că se cade să-i tratăm cu respect,  nu neapărat să le respecți comportamentul și realizările ca și când ar fi ceva notabil, că nu e, dar dacă se face brusc un  reality check, cum a făcut Iliescu în 90 de-a ciuruit #rezist-ul vremurilor mintenaș, ați observa live cam care e raportul de forțe , de ce îi doare în pule pe pesedei de lanternele voastre și vă arată, arogant, că pot și ei – în numere mai mari – și că  ce dacă  strigați voi în piață că vreți justiție de un anume fel , că pot și ei striga, cu mai multă populație, că justiția pe care o vor ei e aia bună.

Iar pe ăia  nu-i puteți bate la jocul ăsta. Nici prin aruncatul cu căcat, că-i de-ajuns să mai facă ăia 10 mitinguri în București și vă săturați să vă bateți joc că au venit cu forța și ce-o mai fi.

Nici prin număr, că-s mai mulți ca voi.

Nici prin forță, că voi sunteți hipsteri, nu vă place violența și oricum vă bat ăia de vă căcați pe voi, zic așa, în medie. Că pe ăia nu ai să-i vezi cu copii în carucioare, sau în  brațe. Dacă-s cu copii, copiii lor au măcar vârsta la care pot arunca bolovani în capetele alor voștri.

Nici prin ironie și glume proaste, că ăia sunt plini de timp liber și miștouri mai simple și mai amuzante.

Nici prin argumente abstracte, că din astea li le pot pune și lor în gură partidul.

Nu vă veți putea bate cu ei în țara lor.  Dacă dușmanul sunt ei tot ce puteți face e să plecați.  Pentru că dacă nu poți nici măcar să-ți schimbi părinții tăi, sau să-i confrunți sau să-i învingi, ci-i accepți așa cum sunt și-i ignori, ignori că-s mai mulți pe spinarea ta, ce te face să crezi că ai șanse cu ceilalți care nu-ți sunt rude, atât timp cât nici ai tăi nu te înțeleg?

Eu aplaud mitingul PSD și i-aș invita la cât mai multe. În fond, ăia sunt oamenii lor și părerea lor trebuie auzită, nu-s de acord câtuși de puțin cu declarația lui Iohannis că  nu se face, că protestele sunt treabă de opoziție.

NU. Opoziția e inexistentă ( în parlament) asta ca să ne fie clar.  Și a fost o idee FOARTE PROASTĂ să se asocieze  protestul cu opoziția cătă vreme pe temele justiției opoziția nu prea s-a manifestat ca o opoziție. Dacă chiar le păsa de asta,  îi trăgeau cu moțiune după moțiune pe temă, Iohannis se punea cu curul în prag până aveam suspendare și alegeri anticipate.

Dar dacă protestele înseamnă opoziția și dacă se semnalizează cum că ” băi, vere, suntem ATÂȚIA care nu suntem de acord cu voi, uite-ne!” , atunci PSD aduce justificat grupul lor de susținători care să arăte, că, în comparație cu ei, ”atâția” nu mai e un număr chiar așa de mare.

Ințelepciune populară:

Dacă vrei să-ți bați joc de unul că are pula mică , îl prinzi când iese din piscină și faci mișto de el atunci, eventual din perspectiva unei femei care n-are termen de comparație.

Nu aliniezi pe masă o pulă  mai mică. Nu, asta nu ajută.

 

Send to Kindle

5 Replies to “You make it big”

 1. La concluzia asta am ajuns si eu, dupa ce am iesit ca tampitul la -30 si m-am enervat intr-una de cate ori am citit / observat cum ii doare pe baieti fix in penis. Si ma enerveaza ca mi-a luat un an sa inteleg chestia asta, care e cat se poate de clara. Aia sunt oamenii, aia e majoritatea, nu conteaza ca sunt adusi cu arcanul sau in asta cred.

  Toate argumentele care zboara acum in online, ca sa fie educati, sa li se explice, sau actiuni de genul sa se stranga gunoiul dupa ei (!!!!), nu au nici o valoare. Poate se schimba ceva, dar o sa dureze 30 – 50 de ani, timp pe care eu personal nu vreau sa-l pierd.

  /rant

 2. Tot ce se poate face e, cum zicea cineva, sa li se aduca un ceai participantilor la miting. In rest, toti cei care urla anti-PSD acuma, maxim au buze reci. Sambata a venit Romania in Bucuresti, pentru un scurt reality check. Aia e Romania reala, adevarata, majoritara, tangibila pentru oricine nu se incapataneaza sa se inchida intr-o bula autoproclamata “de dreapta”.
  Proteste de alea cu lanterne si slogane culte valoreaza mai exact cat in fata unora ca aia? Crezi ca aia au vreo prejudecata in a mineri vreo 10000 de ‘rezisti’ asa, a la Universitatii, dupa metoda iliescu?
  Pana cand nu se gasesc oameni dispusi sa si-o dea parte in parte cu toti aia si eventual si cu niste detasamente de jandarmi, discutia e inutila.
  De aia protestul cu pasaportul e mult mai oportun. Eu presimt ca voi protesta cat de repede cu unul unguresc si il voi returna pe asta nativ, chiar daca ma costa bani. Si voi insista la fiecare ghiseu sa explic gestul, daca se poate si in scris. Va fi degetul meu mijlociu.
  In rest optimizare fiscala cat incape si convins oameni competenti sa foloseasca si ei avionul, preferabil one way.

 3. Nu mai ai proprietati prin tarisoara? Ca daca ai poate deveni un pic in dezavantajul tau sa renunti la cetatenie.
  Nu stiu daca te cred aia de la ghiseu oricat ai da tu in scris :)) O s-o ia drept act xenofob si-au s-o considere o victorie. La cat de prosti sunt or sa-ti ureze probabil drum bun in “ungaria ta”.

 4. Nu am proprietati, ca mai am de dat la statu roman 10k de euro din spate (da, stiu, trebe sa ii dau si pe aia ca sa le pot da pasaportul inapoi, :))). Si si daca as avea, le-as lichida fara greturi. Cred sincer si cu tarie ca in tara aia nu exista viitor, pentru nimeni.

  Ps. Articolul ala de pe estebine.ro este cea mai pertinenta analiza socio-politica pe tema asta. Dixit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.