DYI: Să vorbim un pic despre betoniere.

Mami, dar de ce vă apucați voi să faceți ciment pentru pietre și nu chemați niște oameni ca cei care au lucrat la casă?

O întrebare legitimă de la copilul cel mai mare, dar cu un răspuns la fel de legitim.

Nu avem pe cine . Csf, Ncsf.

Am cumpărat asta acum vreo 2 luni, înainte să vorbim de tencuitul casei. A stat acolo în cutie.

Bă, eu m-am săturat de chestii care vin în cutie pentru montat. Până peste cap, am.mai zis.

Dar de acum iau măsuri. Dacă tot merg in magazin fizic și vor ăia să îmi bage pe gât pachete la care să muncesc eu jumătate de zi pentru montaj am să le cer în avans instrucțiunile. Să mă uit pe ele acolo cu ei de față și să li le bag în cur dacă sunt făcute la fel de în dorul pulii că toate la ultimele produse achiziționate.

Păi altfel eu încurajez comerțul cu produse de căcat, băi, și îmi fac mie viața mai grea și ălora de la Dedeman mai ușoară.

Bun, așadar am cumpărat de la ăștia betoniera asta Altrad,

pe care vă sfătuiesc cu încredere să nu care cumva să o cumpărați și voi, dacă nu vreți să petreceți jumătate de zi montând-o , fără să știți dacă ați pus șuruburile și șăibile care trebuie și cum trebuie.

După care să le demontați și să le montați cum au fost ele gândite, când ajungeți la chichițele care vă sugerează nepotrivirea sau o mai bună potrivire.

Să observați că nu au șăibi pentru toate perechile șurub – piuliță, mai ales pentru unele care sunt afectate de vibrații.

După care să observați că fulia pe care e legat motorul prin curea e din plastic, deși nu ai cumpărat cel mai ieftin model. Ok, nu e profesională, te aștepți la minuni din astea. Ok, nu sunt forțe și viteze mari de rotație, plasticul nu e o opțiune foarte proastă în cazul ăsta, dar dă senzația de jucărie, de – nu e ce trebuie, de ” betonierele nu ar trebui construite din plastic, plm “.

După care stai 15 minute să asamblezi o altă plasticăraie care protejează locul unde se produce contactul dintre roata dințată legată de motor și cercul dințat care înconjoară oala betonierei, de proști care și-ar uita mâinile pe acolo.

După care o pornești și vezi că se aude cumva ciudat, că nu se centrează bine cercul ăla dințat care înconjoară oala, că e făcut un pic oval, futu-i mama lui, nu de ajuns de oval cât să producă probleme, dar suficient cat să se audă la fel de de căcat ca ale tuturor meseriașilor din sat pe care credeai că îi doare în pulă de centrat și chestii. După o oră de încercat să o  fac să meargă ceas, cu tata, care tolerează zgomotul ăsta la fel de  puțin ca mine, am ajuns totuși la concluzia că nu avem ce face decât să ne doară și pe noi în pulă de finețuri de gen.

Încă nu am rulat-o în sarcină, cu beton, că nu am mai avut timp și de asta . Ehm. Asta e, altă dată.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments