RO-ALERT și ISU în telefonul meu

Auzisem că se va testa un serviciu de alertare cetățeni pe baza de notificări pe mobilei ma așteptam la ceva SMS.

Sau gen SMS, că nu știam cum intră și cum sunt afișate mesajele CB in telefon. De fapt nu mă așteptam să îl testeze pe mine.

Și to’ma ce am primit un pop-up.

După cum se vede telefonul era pe DND și totuși chestia asta a apărut pe ecran . Fără zgomot, dar a apărut.

După ce am apăsat ok, m-a întrebat dacă mai vreau să primesc astfel de notificări. Am zis bine si-apoi m-am uitat să văd pe ce canal a venit, gen SMS , mă gândeam poate că o fi pe canalul ălora cu cutremure, de pe Telegram , dar nu.

Ce mă ‘nervează e că nu există “log” la chestia asta. Știu , e urgență, e mai important să știi, bla.

Da, dar e important să vezi sursa , să ai logoul undeva, înregistrarea faptului că ai primit o astfel de alertă, că ,până una alta de unde nu știu eu că nu poate face cineva spoofing pe același canal pe care primesc notificarea de la operatorul mobil?

Ma trezesc alergând prin casă că fraierul ca după notificarea trimisă de aplicația lu’ Moise Guran, iar în cazul ăsta nici nu pot identifica, sau dovedii tărășenia, la o adică.

Dislike! Trebuia să apăs nu, că nu mai vreau genul ăsta de notificări.

7 Replies to “RO-ALERT și ISU în telefonul meu”

  1. Exista loguri lol. Pe unde am fost eu am terminat pentru operatorul client conectivitatea cu CBCul de la STS prin ianuarie – februarie. Ce crezi ca ii dadeau de cap fara loguri? :)))) Prima data cand au venit aia cu CBC, aia trimiteau pe un protocol, echipamentele unde stergeam eu praful pe altul. Dar si dupa ce ne-am inteles cu protocoalele, tot prastie. Evident wiresharkul nu stia sa interpreteze logul asa ca a trebuit sa gasesc un site online care facea cam ce face wireshark doar ca suporta mai multe. Si asa am aflat ca baietii de la butoane gresisera codul in hexa de la LAC. Dupa aia cand in sfarsit parea ca merge pe zona de test, am implementat si in celelalte noduri, dar dupa aia s-au trezit aia de la transmisiuni ca schimba rutele… Noi trimiteam logul de la noi, ei logul de la ei…. si tot asa :))) A fost fun.

    Ce sursa vrei sa vezi lol? E un amarat de IP pe care CBC trimite mesajele in reteaua/echipamentele operatorului, si astea dau mai departe…

  2. Mai, eu când zic loguri, mă refer la mesajul logat in telefonul meu 🙂 . Nu am dubii că există loguri la operatorul de telefonie , lol. Ceva ID de celulă care a distribuit ar fi util, dar măcar mesajul cu headere. Am înțeles că la unele telefoane rămâne în telefon . La mine nu. Înseamnă că e probabil la mine problema .

  3. AAA…. da…. clar ca depinde de la un telefon la altul. Nici la teste nu a mers chiar pe toate…

    Well, daca nu ai TEMS Pocket cu licenta poti incerca Digitata Cellbroadcast. Dar nu cred ca se compara..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.