Rebelion cu reșapați

Mă uit la televizor .

Nu conteaza de ce. E amuzant. Și trist. Mă uit pe toate canalele. Nu mai cunosc pe nimeni. Nu, nu s-au schimbat, sunt tot aia pe care îi știți și voi, chiar dacă nu v-ați mai uitat la TV în ultimii 20 de ani , cu excepția celor care au murit.

Doar că nu îi mai recunosc după mecle, că-s fie desfigurați de vârstă, fie de medici ieftini care i-au umflat ca pe păpușile de plastic. Alea gen Chucky.

Din 3 televiziuni (Pro , A1, Kanal D), din babornițe, doar Esca încă arată decent+. Încă fac toți gluma cu salariul ei confidențial, da’ măcar de banii ăia își permite doctori pricepuți, sau poate are gene de Highlander.

Dintre boșorogi nu-mi dau seama exact, da’ l-am văzut pe Botezatu în câteva cadre și l-am recunoscut ușor.

Revelionul ăstora de la Pro e încapsulat în serialul lor deja peren și de success: Tânăr și… glumeam, Las Fierbinți.

Glume de autobază, sau de TNR, cum se spune mai nou când vrei să dai exemplu de umor trivial, da’ măcar mai bune decât revelioanele cu Vacanța Mare și cu… nu mai știu cum îi chema pe nimenii care se perindau pe acolo.

Eh, dacă ăștia sunt așa, restul de la celelalte kanale sunt pământ. E ca și cum ăștia, în ultimii zece-cin’șpe ani în care nu prea am mai avut eu treabă cu televizorul, au progresat de doi cenți, chit că îi caută poștașul acasă cu pensia.

Iar ceilalți reșapează vechile “glume” de la care te apucă diareea, aceleași personaje care nu au avut vreodată umor sau charismă, dar s-au mai și schimonosit în ciudate feluri, de zici că și-a bătut joc de ei un caricaturist cu umor francez, d-ăia de la Charlie Hebdo.

Apexul îl observă soția. După cizme. E o cântăreață care încă mai mișcă pe ecrane ( efectul creșterii vârstei de pensionare, cred )- Daniela Gyorfi (cred că i-am scris corect numele) , care arăta mai normal înainte să o desfigureze operațiile estetice. Nu asta e problema, dacă te uiți în jurul ei în platou, pare chiar integrată. Cât că apare în același timp la revelioanele de la două televizuini: A1 și Kanal D. In aceleași cizme argintii cu sclipirici, d-ălea până la o palmă sub buci, să nu se vadă varicele – că așa și-a dat seama soția, cred. Eu nu aș fi băgat în seamă. Deci, ăsta e nivelul. Nici costume nu li se mai oferă, pula scenografie și recuzită; vine fiecare cu ce are pe acasă.

Unii dintre ăștia aveau ceva scenete realizate mai puțin profesionist decât alea de căcat pe care le mai organizam noi pe la liceu; ăstea ale lor fiind remake-uri după alea clasice cu Dem Rădulescu și compania .

Eh, dacă credeați cumva, ca și mine, că Dem Rădulescu nu era vreun actor extraordinar, ci doar unul decent cu roluri relativ potrivite la fața și vocea lui cam de milog așa, ar trebui să îi vedeți pe ăștia ( nu știu cum îi cheamă ,dar i-am tot văzut pe la televizor și pe poze prin ziare ) . O-ho-ho. Așa îți dai seama că poate e greu totuși să fii un actor bun și deja apreciezi umorul comunist la o cu totul altă valoare.

Mi-era dor să mai văd un revelion tv, doar ca să mă satur de ei ca de cârnați.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
capsunaru
capsunaru
5 years ago

Ce critic esti, asa, de dimineata, cand blogosfera e inca amortita,dupa sarmale si sampanie ieftina… 🙂 Nu stiu,n-am vazut,dar din ce spui, aia inca mai baga in platouri ceva actori si muzica popolara… Aici e mai groaznic: pula program de revelion,pana la miezul noptii te aburesc cu reluari din concursuri,show-uri glumete,ceva zaping plus vreo cateva cantecele de succes indoielnic in anul decedat.Apoi,la doi’spe,ceva prezentatori ies in balcoanele pietei centrale,unde se inghesuie pulimea beata, numara secundele orologiului din dotarea publica,inghit boabe de strugure, ciocnesc sampanie/bere/cocacola (publicitate/sponsori)…Tre’ sa zic ca alea umbla in costum de baie,ori transparentze, fro cinci minute (prezentatoarele).Urmeaza…nimic,doar ceva… Read more »

0040
0040
5 years ago

Eu de revelion am fost la Constitutiei. Cele mai naspa artificii din ultimii 3 ani btw. Doar 20 minute am stat, ca multi altii. Ajuns la 23:55 , cascat ochii la petarde, plecat acasa la 0:15….. N-am avut nicio secunda pofta sa deschid tv sa vad ce e… Adica… cu o ora inainte sa ma duc la petarde vazusem cum a fost prin Dubai. Deja eram posomorat. Ce sa vezi la tv? Cum altii iau o carca de bani pe urma prostilor? Pfff… si la fel e si la fotbal ,si la stiri , si la orice…… Cand totusi deschid… Read more »

Webby
5 years ago

Ai scapat esentialul, am dat din greseala, literalmente din greseala, pe TVR HD si am dat peste o selectie din programele vechi de revelion. Bocanet, Caragiu, Amza Pellea, etc. Culmea e ca au bagat bajetzii mana foarte adanc in arhiva si au scos chestii care ori nu s-au difuzat si redifuzat de-a lungul anilor, ori le-am ratat eu total fiind foarte mic pe vremea aia. Cert e ca majoritatea materialelor difuzate imi erau perfect necunoscute. Oricum foarte misto ce program au putut sa faca.

Livache
Livache
5 years ago

vezi aici coane daca nu ai prins reluarea:
https://youtu.be/KVdpTksC_1w

catalinx
catalinx
5 years ago

Merci

Stropic
Stropic
5 years ago

Televizorul, noul radio. 🙂

La multi ani!