Casele englezești dincolo de carpete #1

Plm, cumva am găsit o casă fără carpetă. E plina cu parchet și gresie in bucătărie și o chestie ieftina care imită gresia in băi. Baga-mi-aș pula, adică, că pe asta n-am observat-o la vizionare. Dar nici nu mă deranjează prea.

Mi-era frică că dacă nu o să pot încălzi casa, dar nu e bai. 23 de grade ca în București, ca la țară , standard. Duduie centrala. Acu’ cine o plăti ăia 300 de mc de gaz pe care estimez că îi consum luna asta om mai vedea. Poate aplic de ceva ajutor social, subvenție de gigacalorie ca la Bucale, o chestie o malagambă. Bine, să văd cât e halatul, mai întâi.

Dar dacă trecem peste asta ajungem la problema numero uno a englezilor cu casele lor cu etaj mansardate.

Anume că ăștia nu știu, în pula lui Satana să construiască plafoane și scări. Au cele mai frumușele case din Europa ( na, asta e părerea mea subiectivă ,n-aveți decât să trăiți cu ea ) sunt organizați, au norme, ca meseriași am cunoscut vreo câțiva localnici și sunt pricepuți , dar coaie, când vine vorba de construit plafoane și scări zici că sunt bătuți în meclă cu lopata.

In România plafoanele se fac simplu, de minim 50 de ani încoace.

Se “toarnă placă “. Nu e cea mai bună idee neapărat, că e cu picioare înghețate cu pierderi care trebuie izolat, cu pula in pizdă.

Aveam eu acasă la țară podea din lemn, dar bârne din lemn – 15 cm grosime, peste care e așezată altă podea. Aia e altceva.

Dar placa de beton e de câteva ori mai inteligentă și mai comodă placa aia decât podelele ăstora din lemn care scârțâie la fiecare pas de se aude de la etajul doi până la parter.

Dar nu la fel cum scârție scările, mai ceva ca în casa groazei. Am mai văzut și în alte case nu e doar asta.

Iar pereții în interior sunt așa de bine izolați fonic că poți auzi și gândurile cuiva din camera vecină.

Ca să fuți și să nu fii auzit trebuie să fii telepatic, că dacă ai scos pula din pantaloni se aude hârjâitul pe chiloți de zici că scoți sabia din teacă.

Și nu e o problemă doar asta, dar mai sunt în ședințe și se preumblă fiecare cum are treabă prin casă, pe scări și auzi numai scârț-scârț, de mă și întreabă colegii ” băi tu mai ești cu noi sau te fuți” și, cu părere de rău, sunt cu ei.

Și băi, sunt cam scunde, multe dintre ele. Adică, apartamentul meu din București, chiar și casa de la țară , salută cu interes casa de aici.

Altfel, arată cam cochet, le place și copiilor, îmi place și mie.

Notă: Nici măcar casele noi nu sunt constituite mai sănătos de-atât.

Nu se vede in poză dar podeaua dintre etaje e din scândură jenant de subțire bătută pe căpriori din lemn și sub căpriori tapetat cu plăci de OSB, sub care sunt montați niște lanți pentru tavan fals.

Cam cu grosimile ăstea se operează.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
5 years ago

iaaar te-ai mutat? ca parca ziceai ca ai mocheta data trecuta. :))

eu cred ca e ceva tapet/design statement, nu era musai de ieftineala. ce chestie care imita gresia e mai ieftina ca gresia? adica o gresie ieftina e 20 lei mp daca nu mai putin.

nu stiu intre casele din uk si alea din nord, finlanda, danemarca etc care sunt mai frumoase. macar in uk e mai mult soare. 🙂

Stropic
Stropic
5 years ago

ca idee de calitatea constructiilor, ma tot uitam la diverse tampenii cu renovat case in us. si e fix cum zici tu, ba mai rau, un perete de osb, o scandurica colo, niste vata (cum s-o numi) la mijloc, fara prea multa fundatie si asa mai departe. la noi vad fier, betoane, caramizi de nu stiu cati cm, turnat beton, placi etc. si stau sa ma intreb: e cu adevarat necesar? adica chiar ai nevoie de toate astea sau se accepta asa din virtutea inertiei ca “toata lumea face la fel” si “more is better” si de fapt se poate… Read more »

Stropic
Stropic
5 years ago

Lol. Am dat si eu un search pe google sa vad cat costa de curiozitate montajul. Cat de scump sa fie.

Intre 22 si 50 de lire mp?? Gen, un mp sunt 4 placi lol. Si era si din 2016 pretul. Sincer am montat o data gresie, bine au fost ei 2-3 mp si in semi-exterior, dar sunt acolo si azi nu s-au desprins nu nimic. Nu e asa mare filozofie daca am putut eu.

Atunci da, si eu as fi pus linoleum, de acord.

Alifie
Alifie
5 years ago

In Romulania ii cam 20 lei/mp montatul de gresie ( ~ 4 lire), asa ca pot sa inteleg de ce fug in draci meseriasii de la noi. la noi vad fier, betoane, caramizi de nu stiu cati cm, turnat beton, placi etc. si stau sa ma intreb: e cu adevarat necesar? adica chiar ai nevoie de toate astea sau se accepta asa din virtutea inertiei ca “toata lumea face la fel” si “more is better” si de fapt se poate si cu perete de osb la fel de bine? Se poate, da’ risti sa iti cada casa in cap, in… Read more »

Alifie
Alifie
5 years ago

Huh, ce rapid am ajuns in spam.

Alifie
Alifie
5 years ago

Scuze, nu stiu de ce naiba traiam cu impresia ca raman in moderare comentariile cu linkuri.

Alifie
Alifie
5 years ago

Zici ca-s batut cu ranga! Dublu scuze – in moderare vedeam si io comentariul ca asteapta aprobarea, acum o disparut comentariul cacum as fi fost in spam.

Alifie
Alifie
5 years ago

E cel de mai sus, nici nu conteaza de ce nu o aparut in moderare, sunt eu nedormit si spun lucruri traznite.

Stropic
Stropic
5 years ago

@alfie: Ma apucase invidia recunosc cand am vazut in US ca darama o tipa cu un ciocan un perete ( bine, ma intreb si ce se intampla daca se impiedica, cade prin perete? :)) ).

Eu am vrut sa atarn un raft micut de poze si cica nu se poate, trebuie ciocan rotopercutor pentru gauri in beton. 🙁

Stropic
Stropic
5 years ago

@Orbu: pai nu e pe toate partile beton, dar in partea de caramida nu ar arata frumos. :))

In fine, nu ma plang sau ceva, remarc doar ca daca faci totul ca in romania, e mai greu cu proiecte d-astea de diy.

Se sparg si de caramida, dar nu cred ca e asa:

https://youtu.be/7XI-5gv-IAA

Marius
Marius
5 years ago

Cel mai tare e cand ai pe unu care sforaie in casa. Atunci sa auzi spectacol:)