Bârfe cu telefoane: S-a strigat 5! All bets are off.

Urmăresc cu amuzament avalanșa de noi gimmick-uri de telefoane mobile, care mai de care mai nu știu cum. E perioada aia.

Presupun ca e groasă treaba, batoanele simple nu mai vând și toată lumea pune pe piață chestii. Ecrane mobile, care se pliază – btw, abia astept primul ecran rulabil, sa pot sa-mi pun în el o șaorma cu de toate.

Ok, mă așteptam la astea. Dar la ce mă așteptam e ca la un moment dat trebuia să se oprească într-un punct cu plantatul de camere foto pe telefon.

Ai fi zis că Huawei a pus cireașa pe colivă cu 3 camere Leica (al patru-lea punct e blitzul). Că gata, trilogia s-a terminat.

3 camere decomandat

Dar Samsung, o companie care nu are simțul ridicolului le-a zis să le țină berea un pic și ne-a arătat de la obraz că pe lungime încă mai e loc de multe camere, iar ei pot lua provocarea asta în serios.

4 camere semicentral

În timp ce toată lumea se uită cu gura căscată la fenta cu ecranele pliabile, Nokia vine la spartul târgului, cam ca mereu în ultimii ani, pe ușa din DOS și ne atrage atenția că există aparate de ras chiar și cu 5 lame.

5 camere ultracentral + dependinte

Nu, serios, Nokia 9 PureView chiar arată așa, n-am făcut eu poza la mișto în fotoshop.

De-aici încolo e frontiera de care n-a trecut încă nimeni, nici măcar Gillette, care ar trebui să se simtă amenințați de-acum, Dar Samsung se pare că lucrează deja la asta și or să le dea fatala, făcând aparatele de ras un termen de comparatie depreciat.

Într-o notă separată, e de așteptat ca Apple să inaugureze dacă nu anul ăsta, măcar la anul, cel mai tare iPhone făcut vreodată, cu 3 camere, dar numai pe versiunea aia mare și scumpă, restul săracilor care nu au bani de versiunea XIVs Super Mini Maxxx, putandu-se multumi in continuare cu versiunea de saraci, garsoniera.

Send to Kindle

12 Replies to “Bârfe cu telefoane: S-a strigat 5! All bets are off.”

 1. Revolverul de la Nokia are 5 camera si toate par wide, deci peste un an mai pune 5 sa fotografieze bine si la distanta.

 2. Mai vorbim noi cand nu mai incape in buzunar si n-ai unde sa-l tii. plus, 2 in 1 – telefon si smartwatch. La pret de garsoniera probabil.

  Apropo, nu i s-a mai parut nimanui 2000 enorm pt un telefon, gen faliment sigur ca nu-l cumpara nici naiba? Nici pe net nu prea am vazut reactii. Adica nici nu stiu cat ar trebui sa fiu de bogata sa imi permit asta. :))

 3. Apropo, nu i s-a mai parut nimanui 2000 enorm pt un telefon, gen faliment sigur ca nu-l cumpara nici naiba?

  Cred ca nu-i prea mai pasa nimanui. Deja se vede ca preturile la flagship-uri au ajuns pragul de suportabilitate, ca scad vanzarile :).
  Nu e nimic in neregula sa lansezi un aparat care sa coste 2000, sau 10,000 de euro.

  E ceva iesit din comun insa sa te astepti sa se cumpere la nivel de mainstream .
  Iar daca te uiti cu atentie, pe masura ce preturile au sarit de 700-800 de euro, s-au cam rarit si modelele de top ( noi).

  Eu sunt total deconectat de la viata corporatista din ro, da’ din colegii tai, cati au ultimul model de Samsung ( vorbesc de S9), iphone (X, sau Xs), Huawei P20 Pro, Google Pixel 3?
  Dar fata de situatia de acum 3-4 ani, cand erau semnificativ mai ieftine?

 4. Pai sa stii ca destui. :)) Mai sunt si ca mine cu gioarse dar eu am dedus sincer ca e in majoritate chestie de varsta, cat esti foarte tanar iti pasa, te incanta, il si folosesti ca na social media, toata viata ta e acolo. Chiar daca fix aia mai tineri sunt mai saraci, considera mai toti ca merita. Sau spera ca au timp sa faca bani, astia batrani s-au convins ca or sa ramana saraci.

  In ce ma priveste nu a fost niciodata asa de important telefonul sa merite sa dau o poala de bani pe el, indiferent cat insemna poala aia, dar daca m-as visa influencer si sa sper sa imi castig painea cu pozele facute in vacanta, as da, da. Bonus okcupid, tinder, bumble – cum sa te aleaga jumatatea fara rezolutia corecta ori facetune. E o investitie, acum ce return primesc majoritatea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.