Pastilă de ᴝmor. Pensions everywhere

Eu m-am întors de azi o vreme din Anglia, da’ vreau să zic ceva amuzant.

În timp ce lumea se încălzește din nou la dat cu huo PSD pentru că justiție și pensii ( vin alegeri, ce să faci) și cum tot se numără banii împrumutați pentru pensii, ăștia din UK țin discuții pe toate canalele că le-a crescut din nou contribuția la sistemul de pensii obligatorii, după ce crescuse în 2018. E ok, sunt încă MULT sub cât e obligatoriu în RO (25%), și nici pensia de stat de aici nu e mare șmecherie. Dar totuși, era 5%, 2% angajatorul și 3 angajatul, iar acum e 8% ( 3 cu 5). E ceva creștere.

Și toată lumea vorbește pe nas de ”saving more for the [fiuuuuciăr]”. Mai puțin ăia care suferă și zic că era bine și cu ceva mai mulți bani în mână și că ”unde e, bă, salariul meu?”

Problema e la fel peste tot. E foame de bani, băieți.

Și noua paradigmă e ca nu-ți mai plătesc copiii pensia ( daca n-ai și trăiești și nesimțit de mult, de unde dracului) , ci acum tre’ să cam începi ți-o plătești tu singur, și p-a ta și p-a lu tac’to , dacă n-a murit încă. Ca bani nu prea sunt.

#inlovewithsocialism.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
5 years ago

Nu uita de scoala copiilor, platita tot de tine. Macar ti-a platit careva scoala si tie, prevad ca in viitor vor trebui sa isi plateasca singuri si scoala. #primary loan