DXEconomy: Petiția, muniția prostului

Am primit, din mai multe surse invitația să semnez petiția ”coaliției pentru economie digitală” (lol) pentru reglementarea serviciilor de ”ride sharing”.

Am si semnat. Asa ca si cum ai semna daca te-ar intreba cineva daca vrei sa fii miliardar. Stii, la modul ala, sa nu existe dubii ca n-ai vrea.

Am pus link la petiția lor, că dacă crezi că e util așa ceva, mergi de semnează, vezi tu pe urmă la ce ajută.

Ultima oară când am avut de-a face cu taxi a mers soția cu el, că nu a vrut să schimbăm telefoanele, să meargă ea cu Uber, sau să-și instaleze aplicația, whatever. Și nu știu cât i-a plăcut, dar mie nu prea.

Drept care acum am lăsat rabla la aeroport. Dap, pentru o lună. Ajunge ea prima, iar eu pe urmă, c-așa e veața de artist consultant. Va trebui să iau un taxi, dar înainte să merg cu ĂIA, dacă nu aș avea alte soluții aș aștepta jumătate de oră, sau cât dracului durează și-aș pleca cu 783-ul ca un boss. Nu râdeți că am mai fost cu ăla, inclusiv la 2 noaptea, că, coaie, dacă ”m-ai enervat te-am percutat cu 3 rime, din care două obscene” și-am plecat, pentru mine nu prea există n-ai opțiuni în chestiuni care țin de confort. E doar o alegere de conveniență și de cât de tare mă deranjează un lucru.

Am luat un black Cab, scump, scump 135 de lei de la aeroport, dar hei, Skoda Superb , stat în spate cu picioarele întinse, clasa business, pula mea.

Nu vă place? Știu , că și mie îmi place ieftin, atunci bucurați-vă de “dă și tu 50 de lei, boss ”

Dar am opțiuni. În orașe mai mici poate nu așa multe; în București destule, nu le nominalizez pe toate acum.

Din păcate costa. De exemplu, taxiul de la aeroport cu ”Elegance” face vreo 20 de Euro. Cu Black Cab tot asa.

Dar. Daca vrei servicii de transport civilizate le selectezi pe ALEA civilizate și le refuzi pe restul. Și cam asta am observat că se aplică nu la chiar orice, dar la multe lucruri pentru care ajungi să votezi.

Știi, când te plângi de școala aia nașpa care face admisii pe șpaga+viză de flotant și după aia continui în stilul ăla și nu ești mulțumit de profesorii proști și de ce învață copiii?

Pasul 1 e sa nu iți mai faci viză de flotant și să nu mai dai șpagă. Aaa, copilul tău nu e admis acolo unde vrei? Nașpa. Vezi dacă acolo unde e admis se descurcă și oamenii își fac meseria. Nu și-o fac, sau copilul nu se descurcă acolo, sau vrei mai mult ? Mută-l. Da, il scoți de la școala aia și-l dai la alta.

Ce, e complicat? Vreți instrucțiuni despre cum se face? Ai job și carieră ( de căcat) de protejat? N-ai nimic, ascultă-mă pe mine. Predic asta din anul de grație 2007 minim, dar nimeni nu mă crede, treaba voastră.

Nu-i niciuna bună? Învață-l acasă. E mai ușor o petiție și sigur, poți s-o faci și pe aia , dar până nu alegi tu directorii și profesorii nu prea îți rezolvă ție problema.

Soluțiile problemelor tale se află destul de des în buzunarul tău. Dar e mai ieftin să te plângi. Oh well, eu dacă aș fi taximetrist v-aș lua în continuare banii râzând și spărgând semințe în timp ce fac bancuri cu colegii în căscuță despre cât de fraieri și zgârciți sunt clienții.

Da, din punctul ăsta îi înțeleg. Nici eu n-am empatie pentru fraieri.

Fool me once.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
fullmeta1
fullmeta1
4 years ago

Acum două săptămâni am fost la Londra; dimineața devreme (4:45) am avut programat un black cab, la întoarcere, dimineața și mai devreme (1) am luat un taxi de la automat. Când a auzit unde vreau (S1), i s-a dus sângele din obraji, a sărit pe accelerație, iar după ce m-a lăsat, a plecat in “trompă”. Probabil cursă prea scurtă, și-ar fi dorit un Berceni. Mi-a dat și restul nervos.