Scurt, cu filtru

Cu siguranță nu suntem noi cea mai necivilizată nație de pe lume. Am văzut animale mai de grajd decât romulanii și, de la un nivel în sus, populația e chiar decentă la capitolul ăsta, sau așa îmi place mie să cred.

Băi, dar peste tot unde năvălesc românii în procentaj preponderent se schimbă lucrurile. In rău.

Aș vrea să aud și eu măcar o dată că “au venit românii și au civilizat locul” sau “au făcut curățenie”, dar va rămâne un vis uscat.

Unde merg eu la mare nu vin crema francezilor și a suedezilor. Nu. Tot nații cam ca noi de civilizați. Ruși, bulgari, ucraineni , moldoveni ( de la republică) și unguri. Mai rar nemți . Anul ăsta am văzut și câțiva italieni și un cuplu de negri semn că se dă dracu’ tot. Dar romanii au ajuns majoritari iar asta nu-i niciodată, dar niciodată de bine.

M-am prins demult de o treabă. Românii sunt, ar putea fi utili, foarte utili oriunde, după modelul cine n-are un romulan să își cumpere.

Numai să nu îi pui pe toți într-un loc, să nu fie majoritari, că se alege praful. Își fac șatră și uită ce căutau acolo.

Așa și aici. Anii trecuți mai vedeai un chiștoc în nisip, un pahar de plastic aruncat aiurea, dar mai degrabă nu. Nu știu cine le arunca, că nu am stat de pândă, dar românii pe care i-am văzut erau civilizați. Păreau.

Eh, acum treburile astea sunt din ce în ce mai dese acum, deja simți cum se strică și calitatea aerului. Începe să miroasă a căcat.

Prea mulți români în același loc mereu un semn de rău augur.

Semn că tre’ să îmi caut alt resort pentru la anul. Păcat, că am fost aici trei ani și e mișto – revin.

5 Replies to “Scurt, cu filtru”

 1. Imi povestea cineva care sta in germania ca mergea cu trotineta (lol, nu ca sa nu polueze). Ea, romanca. Acolo, pista de bicicleta, dar nici peste tot asa. Se intrerupe pe cateva strazi si cum nu era aglomerat, merge pe trotuar. O opreste un copil de vreo 10 ani asa si ii atrage atentia ca nu se merge pe trotuar cu trotineta, ci pe strada.

  Culmea, tipa povestea revoltata ca ce tupeu au copiii in germania. Ce sa zic, mie mi se pare emblematica povestea asta. Ma gandeam asa cu tristete vag ca niciodata nu i-am spus cuiva ca nu e frumos sa arunce pe jos, sau sa nu fumeze unde nu e permis, sau sa nu traverseze pe acolo.

  Bine, se poate mai rau decat sa nu zici nimic; ajungi la “da’ ce eu sunt mai fraier, eu duc la cos si ala nu? lasa ca las si eu aici.”.

 2. Am fost si eu la Bulgari anul acesta. De doua ori, deci de doua ori mai mult ca oricare alta data. mCa a mai crescut ciutanul dar totusi e mic si parca de la resor pana-n Constanta nu-I decat juma de zi. Hoteluri de 5 stele. Doar cladirile. Mmmm hai poate si unii angajati. Altfel mancare,. bautura, turisti….naspa. Unde am fost eu romani putini, multi rusi. Si era curat doar prin prisma faptului ca roboteau angajatii aia maxim. Altfel nope. Bine nici pretul parca nu era de 5 stele si cred ca de aici si oamenii veniti erau asa mai de calitate indoielnica. Da poate oi parea eu cu basini de sange albastru-n cap dar cam ce te poti astepta de la unul care face havelea o farfurie cu pepene. Si lumea care umpe o masa cu mnacare de la supa la desert si dupa aia baga la mat. Ce mai conteza ca pana temini tu supa s-a racit felul doi si s-au incalzit prajiturile tu pedalezi la lingura, in conditiile in care bufetul tot acolo e si mancare e din belsug. Bai nu stiu, de la astfel de oameni ma cam astept sa-si marcheze teritoriul de pe plaja cu gunoaie.
  Cu romani majoritari cei drept nu prea am fost in resort, asa ca trebuie sa iti dau credit la ce scrii mai sus. Dar am fost la Therme si spre surprinderea mea dara de mizerie de pe urma evreilor era cat se poate de evidenta. Si se intindea pana la Ramada unde am avut placerea sa ii vedem cum se manifesta si la dejun.
  Asa cum spuneam departe de mine sa nu iti dau credit la afirmatiile tale da poate tine de ce gen de lume vine acolo mai degraba decat natinalitate.

 3. Romanii de aici sunt încă semnificativ mai civilizați ca ăia din hoteluri . Și rușii și ucrainenii.
  Zic in cunoștință de cauză . Hotelurile alea au doua probleme.
  1) E prea ieftin și se umplu de proști pentru care ăla e efortul financiar maxim și cumva cred ei că cu banii ăia au cumpărat dreptul de a fi niște maimuțe, restul tre’ să îi suporte .
  2) E pur și simplu prea multă lume, invariabil apar probleme generate de lipsuri, iar când e concurență pe resurse, trebuie să fii doar foarte civilizat să nu îți marchezi teritoriul și să nu iei măsuri antiapocalipsă, dar am zis 1.

  Aici sunt puțini oameni prin comparație – asta îmi place cel mai mult, că sunt mereu mai puțini decât șezlongurile de la piscină, sau decât alea de la mare , cam mereu e loc, nu îți dai coate. Și costă cam dublu. Și nu sunt chestiile oferite la calitate dublă, fără îndoială că nu, dar faptul că nu îmi dau coate cu alții, mai ales cu melteni de orice nații ( gen, unii din ăia de aici sunt proprietarii apartamentelor, parcă e altceva, știi ) contează mai mult decât nu știu ce chestie in plus la bucătărie, de exemplu.

 4. @Catalinx
  Îți dau dreptate, oriunde sunt majoritatea români zici că sunt maimuțe. Se disciplinează cu bâta (amenzi).
  De asta cred că în curând îmi iau rulotă… M-am saturat sa vad mereu gunoi, mizerie și manele pe telefon. Campez off-camping și aia e.
  @Doru – cat dai atâta face, gen la 50 euro 2 nopți cam aia e calitatea oamenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.