Polish de faruri.

Nu prea mai aveam lumini la SUV. Când zic nu prea, mi se părea că parcă nici faza lungă nu mai bate cum bătea. Zic, băi, dă-o dracu’!

Știam că Xenoanele nu se tocesc. Dar farurile da.

In caz că va interesează dacă merită să faci așa ceva, așa arătau farurile înainte.

Și așa arată după. 100 de lei.

Există și o parte nașpa. E un strat de lac original, ăla zgâriatul și îngălbenitul, adică, care e îndepărtat cu șmirghel . Ăla avea rol de protecție și o anumită duritate, pe care stratul polișat cu tot cu sealant ( o ceară) nu îl mai are.

Așa că în 1-2 ani te aștepți să le ai la fel.

Dacă nu pui o folie protectoare. De care nu am pus încă că m-au trimis ăștia pe la Big Berceni . Departe.

Tre’ să văd dacă există ceva prin Vâlcea. Dacă nu, să văd cum oi face, că nu le pot lăsa așa.

10 Replies to “Polish de faruri.”

 1. cumperi folie la metru (folia se numeste Oraguard 270) si o aplici tu. e un pic mai complicat la aplicat prima oara, dar daca esti un pic mai indemanatic si te uiti la cateva tutoriale pe youtube, reusesti sa o montezi singur.
  nu incerca sa dai cu lac la spray, ca nu vei reusi sa il dai uniform si vor aparea diverse umbre ce te vor deranja.
  uite un exemplu de folii protectie: https://www.olx.ro/oferta/folie-faruri-praguri-protectie-oraguard-270-tot-timpul-in-stoc-ID9pWvl.html – astia sunt undeva pe Luica

  daca totusi nu vrei sa iti bati capul, te duci la astia si cu 100-150 lei iti monteaza folie pe faruri: https://www.folieautollumar.ro
  astia sunt undeva prin Berceni prin zona Aparatorii Patriei

 2. Nu pun singur ca nu ma pricep la astea cu intins folii, chestii. Iese cu bule. Iar Aparatorii Patriei sunt si mai departe decat unde am eu treaba prin S3/S2 asa.

 3. acum am vazut la ei pe site ca au mai multe locatii prin bucuresti: Bucurestii Noi, Calea Calarasi, Fundeni, Berceni, Militari
  asa ca ai de unde alege.

 4. In S2 erau unii inainte de podul Fundeni, pe dreapta cum vii dinpre Morarilor (vis-a-vis de Autosoft – ca astia apar pe Waze si Maps).
  Acum 2 luni erau acolo, nu s-or fi inchis pana acum.

 5. Off-topic: ce-a pățit Mano, de ce a dat jos opencubu’? Nu-i doar front-page-ul, unde apare doar un videoclip, fără link-uri, dar au disparut toate articolele. Nu mai poti accesa nimic-nimic, nici din afară cu goagăl, nici din istoricul browser-ului. Avea dreptate unul care zisese pe acolo recent că ar trebui să descarce integral blogul, că poate se pierde (și și-a luat-o peste bot © Mano) Am încercat să prind tâlcul dialogului pus acolo, insinuează cumva că a fost “bugged”? Nu că ar fi de mirare asta, de mirare ar fi să-i pese.

  On: am și eu de vreo 1 an folie. E ok, dacă ți-o așează unul care știe meserie. Altfel, ți-o zboară băieții cu primul jet la spălătorie. Și cică de vină pt mătuirea farurilor nu este sablarea produsă de amestecul apă – zloată – nisip de deszăpezire, cum credeam eu, ci șampoanele folosite la spălătorie, care ar fi cam agresive cu tot ce-i plastic si strat de lac pe mașină. Interesant…

 6. Pentru offtopic nu pot sa vorbesc in numele lui. Daca vrea sa spuna el, bine, daca nu, e alegerea lui.
  Da, de vina e smaponul de la spalatorie. Am cumparat si eu unul foarte bun( agresiv )si am accelerat procesul :(.

 7. btw de ce nu e rentabil sa o vinzi?

  cât dai pe impozite, asigurari nu ar acoperi una închiriată cand îți trebuie?

 8. Nu.
  Nu prea gasesc SUV comparabil cu ce am de inchiriat. Asta o data.
  Ce gasesc cumva similar – dar mai low, ma costa circa 2000EUR+ pentru cea mai lunga perioada in care am nevoie de rabla in Romania, care-i de 1 luna si jumatate.
  Petrec circa 2-3 luni pe an in Romania. Ma rog, daca nu ma dau astia afara acum. Daca ma dau, mai vedem.

  https://imgur.com/hC5lck8
  https://imgur.com/8XsC4DI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.