Calitate Uber -> 50 de lei, boss?

Am niște amici care fac gargara și laudă Uber că ce mișto e , taximetriștii sunt ciumă ( bine, pe asta nu o contest ) etc.

S-a cam dat dracu’ și Uber, bag samă.

Am venit în Bucale city din nou să mă întâlnesc cu cineva și să fac proxy pentru plecat în Suedia câteva zile la treabă. Să fur o bicicletă, una-alta.

I-am trimis pe ai mei acasă cu rabla iar eu am rămas pieton pe aici pe unde se bat burii cu triburile Bantu.

Nu, serios, treceam prin spatele blocurilor vecine și erau niște domni arși de soare cu burțile umflate de la cutiile de bere din mână, cu doamnele lor așijderea ( ele nu știu de la ce aveau burțile umflate, unele de la copii, da unele…) și în cele 2 minute cât am parcurs distanța cu pricina am auzit ce-a mai mare densitate de “fă”, “baro$anee” , “cumetre”și “bag pula” din viața mea, separate de râgâituri pe post de prepoziții. Minim 10 repetiții de fiecare, cred că ăștia făceau SEO pe audio, cred că dacă îi indexa google erau primul rezultat din listă pe termenii ăștia de căutare.

#riodejaneiro #favelas

Nu mai am nici haine prin apartament, mai să mă duc în pula goală la ăia și , sacou cu cravată pe pielea goală și în chiloți e un costum bun, dar nu de business.

Așa că hai la București Mall să-mi iau ceva de lux. De la Zara, desigur, că alții mai ieftini găsesc doar la Dragonul Roșu ( Europa ), dacă or mai fi aia deschiși.

Am găsit eu niste chestii pe acolo, cumpărat și dau să plec. Zic că nu merg cu tramvaiul și să schimb la Dristor, că mă coc ( erau 30+ la 18:00 #lovingbucharest)

Era și un taximetrist din ăla galben , postat fix in față, doar să te urci în mașină. Da’ avea motorul oprit și pe burta ieșita din cămașa cu mânecă scurtă desfăcută i se înnodau două broboane de transpirație. Zic – nu, pe ăsta nu-l iau, că e prea fresh! Să mai transpire, nene, și după aia, doar n-o să îi fac viața atât de ușoară și să îl ajut să porneasca motorul pe banii mei.

Dau să chem un Uber și remarc suma neobișnuit de mare estimată până acasă la mine. 21.5 lei. Glumesc, nu mi se pare așa de mult 4.5 euro, da’ parcă era mai puțin. In fine, mi se suflă în cască că pe Bolt e 17 lei și că de obicei e mai puțin ( așa știu și eu), dar acum e surge – sâmbătă seara.

Remarc însă că ăștia nu mai scriu acolo la preț că e surge că e 1.5, 2x sau cât dracu’ e comparativ cu prețul normal, îți dau doar suma estimată. Măgari ! Dar nu mai stau să instalez și aplicația de Bolt, că merge netul de la Orange de jur că vinerea viitoare mă mut pe Vodafone înapoi, futu-i în creier de zgârcomani.

Ăsta e 4G, ai?!

Comand sa vină limuzina de 21 de lei pe 5 km să mă duc dracului acasă din lipărul ăsta.

Și vine un Logan cu Uber scris pe el. Nu știam că ăștia acuma au logo pe mașini.

Eh, ma sui și remarc un miros fad de țigări. Mintea mea își zice în gândul ei : Oooh, taxi de București, mi-era dor!

Și mă întreabă domnul șofer dacă mă deranjează geamurile deschise. Bă, mă cam deranjau, dar observ că la Loganul ăla nou nu avea buton de aer condiționat și nici nu se simțea ceva briza rece. Deci:

-Nu, nu mă deranjează.

Că doar nu vreau să mor acolo. Nu știu dacă era o glumă.

Cum necum m-a dus, dar observ că suma taximetriștilor din București tinde să fie tot aia până la urmă, indiferent sub ce umbrelă lucrează.

I 💕 Bucharest!


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Lol deci singura diferență eea ca la primul era motorul oprit!

Ronnie
Ronnie
4 years ago

din cate am inteles, dupa ce s-a dat oug cu reglementarea uber, clever & co, taximetristii s-au adaptat pentru ca aici ar iesi mai multi bani iar companiile de taxi cica se plang de lipsa soferilor 🙂

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Foarte probabil.

Mad
Mad
4 years ago

Dar de ce nu suni la o companie de taxi si ceri taxi cu aer conditionat si sa fie pt nefumatori?
In alta ordine de idei, cand se finalizeaza cu ap. vreau sa te intreb cateva chestii.

Ronnie
Ronnie
4 years ago

yango nu ai incercat?

Mad
Mad
4 years ago

ai si tu dreptatea ta; eu am 2 vecini taximetristi si vb cu ei cand am treaba 🙂
dar acum cativa ani eram pe lista scurta la speed, as taxi, taxi 2000 si cobalcescu- ma stiau toate fetele de acolo 🙂

Actzipild
Actzipild
4 years ago

Fix aceeasi poveste am avut-o si eu acum o saptamana. Trebuia sa plec la aeroporc, chem Uber, imi da 15 minute. Dupa vreo 17 minute eram deja in taxi, se fac vreo 25 si abia se urnise din loc catre mine. I-am facut screenshot cand am facut comanda si inainte sa o anulez. Si am mai patit-o o data, acum vreo 2 luni, cand voiam sa plec de pe Otopeni. Un jegos statea pe o straduta in oras, astfel incat sa poata da 4-5 minute, insa nu se misca de pe loc nici dupa 20 de minute. Asa fac bani… Read more »