Filme proaste: De ce eu +

Aveam pofta sa ne uitam la televizoretă la un film prost, adică pe netflix, așa că i-am făcut soției onoarea să aleagă – orice mai puțin jegurile cu Jennifer Aniston și ălălaltul, îmi scapă acum numele.

A văzut că au băgat ăștia ”De ce eu” și cică ar fi interesant, o poveste dupa una reala cu procurorul care s-a sinucis in tipul unor anchete in care era implicat si Adrian Nastase. Zic – hai, c-o fi. Trailerul promitea ca e tot un film romanesc, dar arata niste cadre filmate cu frumos, artistic, ca de fotografi.

Asta e treaba cu filmele romanesti. Ba, la fotografie ( imagine) “ne-am” cam pricepe. La filme, pula.

După 20 de minute am închis, că e de-a dreptul masochist să mă uit la așa ceva.

Scenariu? Pula, zici ca e scris de scriitorii români clasici care au o poveste, mișto sau nu, dar o spun cumva de te pierd până la pagina 30 cu mizerii. Așa și aci.

Regie? Meh, doar dacă încearcă să fie sadici, să inducă privitrului un sentiment de sufocare în spațiile mici din apartamentele tipice românești. Efectiv îți vine să mergi să deschizi un geam că n-ai aer. Ălea din aer liber sunt ok dar…

Sunet? Ca la filmele românești. Amateurs.

Actori? Nu știu dacă încercau să joace prost.

După 20 de minute am schimbat pe alt film, tot slab, tot după fapte reale, dar mai bun! Red Sea Diving Resort, cu evrei mo$$ad care salvau refugiați ( tot evrei) din Etiopia, prin Sudan , în anii ’80, cu ceva sprijin de la CIA. Semnificativ ALTĂ calitate, dar tot de vară și ăsta

5 Replies to “Filme proaste: De ce eu +”

  1. Murder Mistery e fun, in nota filmelor cu Sandler&Aniston.

    filme dupa ceva real vazute de curand si pe care le recomand: Hotel Mumbai si Fighting with my family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.