Percepția subiectivă asupra realității: Telefoane

Gânduri la cafea

A apărut iPhone 11, m-am uitat puțin pe clip și pe specificații și nu am nimic de spus că nu prea mai e nimic de spus pe temă. Poate faptul că Apple a descoperit că o parte din clienții lor au rămas blocați în intervalul de 600-700 de euro/dolari/lire și le-au făcut și lor un telefon pentru săraci.

Dar voiam demult să spun ceva că mi-a atras atenția o chestie. In anii trecuți aveam falsa impresie că lumea o arde în Samsung și Apple că asta vedeam în jurul meu. Mai discutam cu oameni din țări civilizate și trăiam cu impresia că “toată lumea ” în Germania, UK, Franța are iPhone. Pe unde umblam ( pe la lucru ) și prin restaurante / cârciumi ( relativ scumpuțe) părea că se confirmă.

Pe urmă m-am lovit de faptul că majoritatea colegilor mei aveau iPhone de la firmă. Sau Samsung.

Pe urmă am inceput să o ard mai des cu autobuzul, trenul, metroul, pe unde o ard majoritatea și prin bodegi mai de cartier așa și am fost uimit să observ că iPhone și Samsung nu sunt totuși atât de populare. Nu flagship-urile de la Samsung , oricum.

Nu, nu sunt uimit că ăștia care merg că mine cu autobuzul sunt(em) săraci, lol. Ci că, contrar așteptărilor săracii nu își dau masa de prânz pentru rata la iPhone. Poate doar ăia care vor să pozeze in altceva.

Azi ne întâlnim la un coleg într-o zonă scumpă din Reading, la el acasă -Caversham, nu ca până acum la mine , la săraci. Și pen’ că sunt sărac și nu am și eu două mașini, soția duce puradeii la școală cu rabla, că e o doamnă, eu ca clasa muncitoare cu autobuzul până la gară și de acolo să văd cu ce – că nu există Uber in orașul ăsta și faci spume până găsești un taxi să vină la mine, e mai previzibil bus-ul.

Altceva vreau să zic. In bus am văzut un Samsung și niciun iPhone. Nici măcar unul. Asta azi, de obicei sunt măcar două 3 , dar azi circul cu autobuzul de oameni care merg la muncă, de obicei circul la ora la care iese omul în oraș.

Hopa, stai că am văzut unul, al unei școlărițe, cred că e iPhone 4 sau 5.

In rest lumea apasă pe Huawei, OnePlus și Samsung . Nu , nu S9 și 10, mai vechi sau mai low cost, arăta cam că S7 așa.

Văd un Sony (?) si două Nokia. Și cam aia e.

iPhone a împărțit lumea în săraci și bogați și s-a cam scuturat de săraki.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ipo
ipo
4 years ago

Q: cum naiba îți dai seama ce telefoane au oamenii din bus, când toate arată de ani de zile fix la fel?

Stropic
Stropic
4 years ago

Dar ce varsta aveau cei din autobuz?

Tinerii investesc in telefoane, si au dreptate sincer, pentru ca chiar le folosesc.