Performanțe în educație

Tot cu învățământ, că e mișto. Cum ziceam ieri, mișto școala la ăștia , la unele chestii se aseamănă cu școala din România.

De exemplu, îngrămădeala să dai copiii la cea mai bună școală. Cei mai buni copii , adică părinții lor, fac pe dracu în patru să ajungă la cele (cea mai ) bune școli, după care școlile se laudă cu performanța și alți proști, ca noi, se înghesuie cu copiii lor buni și tot așa.

Acuma, eu stau cu soția și bem o cafea pe centru. Ăștia au un centru mic, toate pozele mele cu terase o să cam fie p-aici. Foarte bine.

Pe copil l-am trimis să se bată cu restul imigranților pe 128 de locuri la cea mai bună școală secundară ( gimnaziu ) din zonă. Zic imigranți, că nu prea păreau mulți englezi vero să se înghesuie . De ce ar face-o, că sunt și școli private la minim 5000 de lire pe trimestru, doar nu vrei să te bați cu sărakii pe școală moca.

Câți sunt interesați? Cam atâția.

Ăștia sunt doar jumătate, că jumătate erau în direcția cealaltă a cozii.

Nici măcar nu contează așa mult. Primul criteriu e să fii în zonă, cam ca în România, viza de flotant.

Acuma, eu nu dau doi bani pe chestia asta, mă interesează mai mult decât altceva să văd nivelul copilului relativ la așteptările lor, altfel, am școala secundară in fața casei . Dacă mi-ar păsa de chestia asta aș închiria un apartament mișto pe malul Kenneth River și gata, am rezolvat-o. #romaneste.

Apropo de care, aflu că școala romulană e din nou un succes.

Acum o înțeleg pe educatoarea care le-a dat cu spray zergilor ălora mici care voiau să o mănânce.

Legat de povestea cu copiii care au distrus școala din Clejani am remarcat două probleme acolo.

1. Atitudinea generala este de stigmatizare părinților, că huoo, ce lepre cresc , la pușcărie și cu ei și cu copiii, să îi tragem in țeapă, de asta se ocupă popii by the way, ăia care au fost chemați să facă o sfeștanie, să alunge duhurile rele după dezastru.

2. Atitudinea părinților care “recunosc fapta” și declară că le pare rău și vor acoperi pagubele.

Băieți, problema e simplă. Copiii ăia sunt rezultatul educației din România. Plm, așa e in viață, uneori trebuie să și suporți consecințele unui sistem defect.

Cum adică părinții sunt de vină? Părinții aia care plătesc 45% impozit pe salariu și restul de taxe ca să le educe statul copiii ( printre altele ) cât ei sunt la muncă, ei sunt de vină?

Cum, brusc 45% impozit + 20% TVA nu mai sunt de ajuns pentru ca o școală să îți educe copiii măcar atât cât să nu se comporte ca niște animale turbate ? Du-vă in pula mea, că sunteți niște amuzanți.

Nu numai că părinții nu trebuiau să plătească nimic și școala să își ceară scuze pentru eșec, eventual directorul să își dea demisia, astea, dar, ca părinte îi dădeam in judecată că mi-au transformat copilul într-un animal și le ceream despăgubiri.

Vă doare in pulă de banii voștri și că își bate statul joc și cu curul de voi așa-i? Dar nu e de ajuns și vă bateți joc și unii de alții. Perfect.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
4 years ago

O intrebare de baraj, ce procend de indi & paki sunt in clasa ?

Mike
Mike
4 years ago

Daca n-ai in clasa colorati cel putin 50% nivelul e slab. Vorbesc serios , indi&paki&china sunt cei mai motivati sa invete ( de parinti care stau cu facaletul dupa ei acasa ) restul bastinasilor albi figuratie, relaxare si emancipare.

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Multumesc de informare, inteleg logica, desi nu-s de acord cu ea ( revin mai jos, ca principiu e ok, dar nu asa se masoara nivelul) , dar e ok, costul de a invata cu 50% colorati, lol, e mai mare decat diferenta de nivel pe care o fac parintii lor cu facaletul ( gen sa-mi suga pula toti nespalatii, as prefera cat mai putini in clasa cu copiii mei). De la aia crezi ca vreau sa invete copiii mei engleza? Cred ca vreau educatie de la bastinasi nu de la cocleti veniti de prin cine stie ce mahalale mai imputite… Read more »

Mike
Mike
4 years ago

Si totusi nu degeaba e plina sillicon valley de indieni & chinezi, in timp ce restul americanilor sunt influencers pe instagram ( de ex ). Ca sa fac si o paralela asa mai “filozofica” cu AI , dupa ce bagi si bagi gramada de informatie bruta in dovleac de la un anumit nivel ar trebui sa apara si un salt calitativ.

Mike
Mike
4 years ago

“Spui că sunt multe companii fondate și conduse de indieni și chinezi , sau ceva ce nu pricep eu?”
Pe aproape, vezi link-ul:
https://www.dailyo.in/technology/silicon-valley-google-microsoft-india-technology-sundar-pichai-satya-nadella-java/story/1/25725.html
“care așteaptă să le vină rândul să fie destul de bogați să își permită o casă”
Ceva nu se leaga aici, ca nu degeaba au explodat preturile la case acolo daca toti puletii care sclavagesc cum zici ar castiga peanuts.

Mike
Mike
4 years ago

Vezi tu , pe unii din indienii aia care lucreaza pe salarii babane in silicon valley s-ar putea sa-i doara-n pix ca sunt casele la preturi astronomice de vanzare in zona. Asta pentru ca mai bine stau cu chirie si din banii castigati isi cumpara cladiri cu totul prin india sau case in zone cu preturi accesibile. Nimeni nu iti baga mana in buzunar ca sa cumperi tu pe bula la preturi astronomice asta daca nu vrei sa sclavagesti pe mortage toata viata.

Stropic
Stropic
4 years ago

Asta e discriminare inversa sau cum? :))

Si de ce sa nu fii influencer? Adica de ce sa vrei musai sa speli pe jos virtual in sillicon valley, stand si in rulota, si sa nu tintesti mai sus?

Stii, pe vremuri, ziceau parintii ca se chinuie sa nu ajungi tu la sapa. Sa nu faci munca manuala, sa muncesti cu capul, intelectual.

Sincer, acum nu cred ca vrea niciun parinte viitor de impaienjenit ochii pe linii de cod in sillicon valley in timp ce stai in rulota. Normal ca as vrea sa fie influencer :))

Fosfor
Fosfor
4 years ago

Scoala are doua functii – propaganda de stanga (unii fac master in gender studies si alte rahaturi) si sa tina copiii sub lesa (asta merge uneori). Probabil ca daca procentajul de paki e mare pe o perioada de timp, nu ajungi sa mai gandesti in termeni de sandnigger la o anumita varsta. Vorbesc in linii mari, mai sunt si exceptii.

Mike
Mike
4 years ago

Tarile dezvoltate si emancipate din vest n-au nici o sansa in fata invaziei de indieni&paki&china si asta pentru ca ultimii sunt mult mai ieftini, dispusi sa faca sacrificii si uneori chiar si mai buni ( profesional ). Ne convine , nu ne convine din pacate asta e trendul mondial, ramane de vazut daca curentul de dreapta o sa se transforme in uragan sau ramane doar o briza.

Dostoievski
Dostoievski
4 years ago

@Mike: nimic nou sub soare. asia a fost mereu un rezervor de munca ieftina. in plus, au si ei varfurile lor, nu neg asta.

Insa majoritatea sunt varza. Indienii sunt in general incapabili, trebuie sa stai mereu cu ochii pe ei iar cu chinezi mai bine nu te apuci de lucru. Sunt digerabili unul intr-o echipa de zece.