Butterkist și un film chinez

In Romulania am găsit după timp mai multe soiuri de popcoarne din ălea la plic pe care le fac la microunde și ies ok. Nu chiar ca ălea făcute în tuci , în ulei, dar nah, pe acolo. Că majoritatea sunt babau, precum alea de la Star.

Alea de la Chio erau ok, și mai sunt unele ungurești: mogyi.

Aici în UK le-am găsit doar pe astea din titlu pe care nu le pot nimeri deloc, oricum aș regla cuptorul. Dacă aștept să se facă toate unele se ard. Dacă nu , arată așa.

Cu boabe prin ele, adică. Din două pungi , faci una. Și nici nu au un gust chiar extraordinar.

Tre’ să găsesc altele.

Filmul e Shanghai Fortress.

Un fel de Independence Day, cotat cu nota 4 pe IMDB, însă, după părerea mea, e mai bun decât ăla cu Bruce Willis.

Începe relativ simplu și se dezvoltă clasic , frumos și nu e happy end, cu finalizare. Se termină așa cum ar trebui . Și fără soluții de tip cheat , god mode.

Dar altceva observ la filmele chinezești spre deosebire de rebuturile de Hollywood.

Personajele, oamenii portretizați , sunt mai umani. Te uiți la filmele astea cu un pic de nostalgie.

Lumea în care trăim e destul de polarizată, dar toți polii ne reprezintă că fiind dezumanizați . Practic, suntem niste animale, educate sau nu, fără bine sau rău , fără etică. Ăștia suntem și au cam început să ne placă filmele de genul. Ne regăsim în ele.

Pe partea asta de lume nu i se mai ridică nimănui nivelul de secreții hormonale dacă se uită la un personaj bun, bine intenționat, etc.

Nu. Cele mai de succes filme sunt alea in care toți sunt răi, doar in diferite feluri. Fiecare cu legea lui pe care să o trădeze. Pen’ că ăștia suntem .

Dezamăgitor.

Nu știu dacă chinezii , în neuronii lor sunt mai buni, sau filmele sunt doar o propaganda a sistemului ( bineinteles că gem de propagandă, revin ) , dar cert e că dacă filmele sunt așa, bănuiesc că le plac.

In cele mai multe filme de gen, de la Hollywood ( mai puțin Independence Day , da, pe vremea aia se făceau filme mai mișto ), la un atac extraterestru , sau ceva de genul, dușmanul e deja infiltrat și te lovește din interior, dau ai de a face cu un sistem defect, corupt . Ruptura asta a sistemului e evidențiată destul de des.

Nu știu dacă nu m-am uitat eu destul la filme chinezești, dar nu se pune problema in vreunul de așa ceva. Sistemul e bun, deciziile patriotice și în folosul societății, individul se sacrifică , fără să mieune prea mult.

Orezarii desenează pe peliculă comunismul cu față umană foarte bine, iar oamenii lor par mai reali și mai umani decât “ai noștri” din vestul sălbatic.

Și tot ei vor să se identifice , la fel ca americanii, cu toată omenirea și cu ideea de a acționa în numele întregii omeniri. Presupun că nu în foarte mult timp vom asista la asta, nu doar în filme.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Silviu
Silviu
4 years ago

In Independence Day nu joaca Bruce Willis, boss. E negroteiu’ de will smith.
Si mai trebuie sa vezi si un aspect: ala a fost filmat in 1996 si Shangai fortresses in 2018. Chinezii trebuie sa isi arate ca sunt oameni, nu doar roboti.

Redoo
4 years ago

Inainte de a baga floricelele la microunde incearca sa mototolesti putin punga…din cauza de carmaz, boabele alea sunt lipite.
App de punerea in scena, as vrea sa vad o ecranizare dupa cartile lui Joe Abercrombie facuta atat de americani cat si de galbejiti si de ce nu si de bollywood..are asta niste personaje, un fel de antieroi ce n-au treaba decat cu interesul personal. Cred ca ar fi interesant..

Stropic
Stropic
4 years ago

Vezi si la ce putere le pui la micounde. Cred ca ar fi mai ok o treapta mai mica si o durata mai mare.

Silviu
Silviu
4 years ago

“Uneori am impresia ca chinezii sunt mai oameni decat vestul.”
Da, in filme. In 2012 am montat ceva echipamente de-ale lor in vl si am avut 2 chinezi ca asistenta. Pe langa faptul ca nu vorbeau intre ei, nu comunicau nici cu noi, eram la 2 metri de el si el imi dadea email ca nu merge la bauta de sfarsitul lucrarii.
Dar foarte muncitori si cu simtul raspunderii

Silviu
Silviu
4 years ago

Serios? O invitatie la o bauta!
Email ca nu participi….
Sa vada cine?/ sa citeasca cine?

Stropic
Stropic
4 years ago

@Silviu: pai, tu nu l-ai invitat tot pe mail? :))

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

E clar! Am întâlnit doi chinezi care s-au comportat intr-un fel sigur aia 2 miliarde sunt la fel.